Main menu

header

23-11-1de Adela Stăncescu

- La 72 de ani cântă şi se mişcă la fel ca în tinereţe

Regina muzicii rock’n’roll continuă să ne impresioneze cu vocea şi cu talentul său, dar şi cu picioarele sale superbe. Deşi nu a fost tocmai răsfăţată de soartă, având o căsnicie marcată de violenţe, Tina Turner a reuşit să îşi găsească echilibrul interior şi să se menţină într-o formă spectaculoasă.

A revenit în forţă la 69 de ani
Trecerea anilor pare să nu fi lăsat amprente pe chipul divei, fenomen despre care ea spune că este rezultatul stilului de viaţă sănătos şi al atitudinii pozitive. Tina Turner susţine că acum se simte ca la 50 de ani, deşi este conştientă că are 72 de ani. „Nu-mi vine să cred că sunt pe scenă la vârsta asta!”, a mărturisit cântăreaţa într-un interviu. În anul 2000 anunţase că îşi încheie cariera, însă nu a putut să renunţe definitiv la marile scene ale lumii. „Ajunsesem la un punct la care obosisem să mai fiu Tina Turner şi aveam nevoie de o pauză”, a explicat artista. Aşa încât a petrecut opt ani la proprietatea sa din Elveţia, iar după această pauză, tocmai când fanii se resemnau cu ideea că nu o vor mai vedea vreodată în spectacole, a revenit în forţă cu un turneu internaţional, care a marcat 50 de ani de carieră prin 50 de concerte în mai multe ţări. La spectacole a cântat şi a dansat aşa cum ne-a obişnuit ani la rând, îmbrăcată sexy şi plină de energie.

Nu mănâncă după ora 18:00
Pentru a-şi menţine silueta, cântăreaţa a încercat de-a lungul timpului mai multe diete, însă acum a renunţat la ele. A decis să mănânce orice doreşte, dar să fie atentă când apar efecte negative. „Nu fac abuz de dulciuri, de prăjituri şi de grăsimi. Nu mănânc după ora 18:00 şi beau multă apă.” Totodată, diva a declarat că serveşte două mese pe zi, şi asta pentru că doarme foarte mult. De exemplu, la micul dejun consumă banane, kiwi, pepene galben şi pâine neagră. Preferă meniurile thailandeze şi pe cele italiene, dar are grijă să mănânce doar două porţii de paste făinoase pe săptămână. Tina a mai afirmat că nu a fumat şi nici nu s-a drogat vreodată, iar alcool a consumat doar ocazional, şi atunci doar vin şi şampanie.

Dansează opt ore pe zi
Dacă dieta nu a fost niciodată o problemă pentru Tina Turner, se pare că nici produsele cosmetice nu au fost o preocupare majoră. Ea susţine că nu foloseşte creme speciale şi nici nu recurge la tratamente deosebite. „Cred că felul în care arăţi are legătură cu ceea ce simţi tu despre tine. Cel mai mare secret al frumuseţii mele este acela de a fi fericită cu mine însămi”, precizează artista. Tina a fost întotdeauna de părere că vârsta este irelevantă pentru succesul în viaţă. Ea apare şi acum pe scenă în ţinutele sexy care au consacrat-o. „Încă port fuste scurte, pentru că sunt singurele obiecte de îmbrăcăminte în care pot să mă mişc. Am încercat şi altfel de haine, dar nu mă simt bine în ele”.
De altfel, dansul este foarte important pentru celebra cântăreaţă, iar incredibilele sale picioare sunt în formă şi acum. Ca să se pregătească pentru un turneu, cântăreaţa şi fetele care o însoţesc pe scenă dansează între opt şi chiar zece ore pe zi. În rest, când se află în Elveţia, parcurge zilnic mai mulţi kilometri, urcând şi coborând scările casei sale.

Poartă peruci de 46 de ani
Nu doar fustele scurte şi pantofii cu toc îi definesc stilul divei, ci şi coafura. Părul său tapat nu este însă aranjat într-un salon de frumuseţe, ci este un model de perucă. A fost nevoită să recurgă la acest accesoriu încă de la vârsta de 26 de ani, când i-a căzut părul după ce a încercat să îl decoloreze. Pentru că nu putea să apară aşa pe scenă, a început să poarte peruci confecţionate din materiale sintetice de calitate, aşa încât par naturale. Preferate au fost cele blonde cu tente de roşu. Chiar dacă părul i-a crescut, Tina a continuat să poarte peruci, pe care le-a popularizat în acea vreme, alături de Diana Ross şi Cher. Nici acum nu pare dispusă să renunţe la ele, şi asta pentru că fanii săi ar fi dezamăgiţi să o vadă altfel.

O viaţă zbuciumată

Pe numele său real Anna Mae Bullock, solista provine dintr-o familie săracă şi a crescut cu visul de a ajunge cântăreaţă. Avea 17 ani când l-a cunoscut pe Ike Turner, cel care avea să-i devină mentor şi soţ. Timp de 20 de ani a cântat alături de el şi s-a bucurat de succese la care nu sperase vreodată. Când soţul său a devenit dependent de droguri au început şi problemele în căsnicie. Din cauza bătăilor crunte, Tina a ajuns de multe ori la spital şi chiar pe masa de operaţie atunci când Ike i-a rupt nasul. Tot el a ars-o cu ţigara şi i-a rupt mai multe oase. Disperată, a încercat chiar să se sinucidă. După 16 ani de chinuri şi-a părăsit soţul fără să aibă vreo pretenţie financiară. Şi-a luat doar copiii şi şi-a păstrat numele de scenă. Cu timpul, rănile s-au cicatrizat, dar a apărut şi nevoia unei vindecări spirituale, aşa încât a renunţat la baptism şi s-a convertit la budism. Şi-a găsit fericirea alături de iubitul său, un producător german cu 16 ani mai tânăr decât ea. Cei doi trăiesc în Europa de zece ani, unde au două proprietăţi luxoase, în Elveţia şi pe Riviera Franceză.

- Practică yoga în fiecare zi pentru a-şi păstra condiţia fizică.