Main menu

header

de Daniela Anton

Cacaua nu este doar un ingredient alimentar ce oferă gust şi culoare băuturilor şi dulciurilor. Ea are şi un conţinut bogat în antioxidanţi, ce apără pielea de acţiunea radicalilor liberi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Iată în ce amestecuri pentru frumuseţe puteţi să folosiţi pudra de cacao.

Optaţi pentru boabe
Boabele de cacao sunt considerate un superaliment, datorită conţinutului bogat în minerale şi antioxidanţi ce protejează organismul. Dar, pentru a beneficia de efectele protectoare ale acestui aliment, trebuie să alegeţi varianta crudă a pudrei de cacao, adică cea care nu a fost ultraprocesată (cum este pudra de cacao pe care o găsiţi la supermarket şi care, prin procesare, nu mai are nutrienţii atât de necesari organismului).

Bogate în antioxidanţi
Pudra de cacao crudă pe care o puteţi găsi în diverse magazine online, la un preţ puţin mai ridicat, este cea pe care trebuie să o folosiţi în măştile de înfrumuseţare, pentru a preveni procesul de îmbătrânire a pielii. Aceasta are un conţinut bogat în magneziu, crom, fier, mangan, cupru, zinc şi vitaminele A şi E, complexul B. Este bogată şi în antioxidanţi, ce ajută la regenerarea celulelor şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

Reţetă pentru revigorare
Amestecaţi o lingură cu pudră de cacao crudă cu o linguriţă cu miere, o lingură cu fulgi de ovăz măcinaţi şi două linguri cu iaurt gras. Masaţi cu acest amestec faţa, lăsaţi să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtaţi cu apă călduţă. Aplicaţi masca o dată pe săptămână, pentru a vă bucura de efectul ei revigorant.

Cu ulei de jojoba
Combinaţi o linguriţă cu pudră de cacao crudă cu două linguriţe cu ulei de jojoba presat la rece. Masaţi faţa cu acest amestec (poate fi aplicat şi pe corp, înlocuind uleiul de jojoba cu cel de măsline presat la rece) şi lăsaţi să acţioneze 15 minute, după care îndepărtaţi cu o dischetă demachiantă îmbibată cu apă călduţă.

Împachetări antivergeturi
Untul de cacao, pe care îl găsiţi în unele magazine de profil, se poate combina cu pudra de cacao şi se aplică pe zonele cu vergeturi. Se lasă să acţioneze 15 minute (de preferat se înfăşoară folie alimentară peste aceste zone după ce au fost masate), după care se îndepărtează la duş.

Smoothie delicios cu lapte de migdale

Nu trebuie să vă ajutaţi pielea doar la suprafaţă, ci să o hrăniţi şi din interior. Amestecaţi lapte de migdale sau de soia cu o banană şi cu o jumătate de linguriţă cu pudră de cacao crudă, pentru a obţine un cocteil ce vă va întineri.
Pont! Puneţi o lingură cu pudră de cacao şi 100 ml de lapte praf (sau lapte de capră) în apa din cadă, pentru a hidrata eficient pielea. Nu veţi mai avea probleme cu pielea uscată.