Main menu

header

de Daniela Anton

Vreţi să vă puneţi gene false? Sunt la modă de ceva timp, dar aveţi mare grijă, deoarece riscaţi să rămâneţi fără cele naturale. Conform unui studiu recent, experţii britanici le avertizează pe femeile care îşi aplică pe genele naturale lipici pentru a-şi fixa genele false că îşi distrug astfel iremediabil firele de păr de pe marginea pleoapelor.

Nu se poartă excesiv
Aceste gene false au potenţialul de a cauza distrugeri permanente dacă sunt purtate tot timpul sau dacă nu sunt înlăturate în mod corect. Lipiciul folosit poate să creeze iritaţii şi o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate, afirmă experţii. „Am văzut persoane care le-au folosit excesiv, tot timpul şi pe perioade îndelungate. Ele şi-au pierdut toate genele sau o mare parte a lor, fiind astfel obligate să poarte apoi gene false”, a declarat Bessam Farjo, un reputat chirurg britanic, specializat în medicină reparatorie.

Mai periculoase pentru femeile în vârstă
Potrivit aceluiaşi chirurg britanic, genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature şi în vârstă, în comparaţie cu femeile tinere. „Poate fi o adevărată problemă dacă sunteţi matură sau în vârstă, întrucât genele cresc în mod diferit pe măsură ce înaintaţi în vârstă. Există o explicaţie genetică pentru faptul că unele persoane au gene mai frumoase şi mai bune, iar altele mai fragile”.

Se pot implanta fire de păr pe cale chirurgicală
De cele mai multe ori, dacă vă distrugeţi părul sau genele naturale, organismul se va reface. „Dacă încetaţi să mai folosiţi acele produse dăunătoare, genele naturale îşi revin şi cresc la loc. Dar dacă distrugerea este permanentă şi s-a creat un spaţiu liber între gene, este posibil să se implanteze fire de păr pe cale chirurgicală. Pot fi implantate fire de păr din alte zone ale corpului, precum partea din spate a capului sau din spatele urechilor. Firele de păr sunt transplantate unul câte unul în pleoapă”, a precizat acelaşi expert.

Fardul de pleoape se aplică la final
Nu aplicaţi fard de pleoape înainte de a lipi genele false. Fardul poate împiedica banda de gene false să se lipească bine pe pleoape. După sunteţi sigure că acestea s-au lipit bine, folosiţi un creion dermatograf negru sau maro, pentru a sublinia linia genelor. Delimitarea dintre pleoape şi genele false va fi mai puţin vizibilă, iar acestea din urmă vor părea naturale. În plus, aplicaţi mascara atât pe genele naturale, cât şi pe cele false, pentru uniformizare.

Atenţie! Nu dormiţi cu genele false aplicate!

- Genele false pot fi îndepărtate folosind un demachiant obişnuit, ce va înmuia adezivul. Nu încercaţi să trageţi de ele! După ce aţi aplicat demachiantul, aşteptaţi câteva secunde.