Main menu

header

32-11-1de Ana Trifan

Camilla, soţia prinţului Charles al Marii Britanii şi ducesă de Cornwall, nu s-ar spune că e cea mai îndreptăţită să dea sfaturi în ceea ce priveşte frumuseţea, având în vedere că e o fană a soarelui în exces, dar şi o fostă fumătoare. Şi totuşi, se pare că ea e cea care a sfătuit-o pe cea mai nouă membră a familiei regale, Kate, soţia prinţului William, cu privire la ten. Iar rezultatele s-au văzut şi se observă în continuare: tânăra ducesă de Cambridge afişează un ten fără urmă de riduri sau de pete.

„Botox”, dar lipsit de efecte adverse
Camilla e de multă vreme fana lui Deborah Mitchell, o specialistă în terapii de înfrumuseţare. Cu ajutorul acesteia, Camilla se tratează cu regularitate cu produse pe bază de venin de albine, ce au efect de ridicare şi întindere a pielii asemănător botoxului, dar fără să aducă şi neplăcerile pe care le presupune acesta. Deborah Mitchell, fostă regină a frumuseţii, care a câştigat numeroase premii pentru gamele cosmetice pe care le-a lansat, a vizitat Palatul Buckingham şi reşedinţa familiei Middleton, oferind sfaturi şi sugestii pentru nunta regală.

Responsabilă de frumuseţea familiei regale
„Deborah o tratează pe Camilla de şase ani”, a declarat o sursă apropiată familiei regale. „Ca orice client care descoperă ceva bun, Camilla le-a spus prietenilor şi rudelor, inclusiv lui Kate. Acum, Deborah vizitează des familia regală. Sunt foarte drăguţi cu ea”, a mai spus sursa.
Kate mai degrabă face tratamente decât să cumpere produse de la Deborah, dar nu merge la salonul specialistei în înfrumuseţare, ci primeşte vizite discrete acasă.
Deborah, care a fost votată Miss Shropshire în 1986 şi a fost finalistă anul următor la Miss Marea Britanie, a început să-şi dezvolte afacerea cu produse cosmetice încă de când era studentă. Masca pe bază de venin de albine, ce costă 65 de lire sterline (325 de lei), a fost însă produsul care i-a adus celebritatea. Tratamentul conţine aproximativ 1% venin de albine şi are calitatea de a „păcăli” pielea că a fost înţepată de o albină, ceea ce stimuleză circulaţia sângelui, creşte producţia de colagen şi face pielea mai elastică.

Conferă un aspect suplu, firesc, al feţei
Masca pe bază de venin mai conţine: miere, unt de shea, uleiuri esenţiale de trandafir şi levănţică, precum şi un ingredient secret, şi a devenit un produs de care celebrităţile nu se pot despărţi. Printre fane se numără Victoria Beckham, Kylie şi Dannii Minogue şi Michelle Pfeiffer. „Au descoperit că, cu cât foloseau mai mult botox, cu atât feţele lor nu se mai potriveau cu limbajul trupului, ceea ce le făcea greu de crezut de spectatori. Această mască întinde pielea într-un mod blând şi dă un aspect suplu şi natural feţei, spre deosebire de figura împietrită cu care este asociat deseori botoxul”, a explicat Deborah, în vârstă de 46 de ani.
Terapeuta a devenit o femeie de afaceri de succes în Marea Britanie şi tocmai a semnat un contract de 100 de milioane de lire sterline cu 2.500 de magazine şi saloane de înfrumuseţare din China. Dar până şi strălucirea acestui contract a pierit în faţa informaţiei că o are drept clientă pe noua membră a familiei regale britanice. „Mă tem că nu pot vorbi despre acest lucru”, a spus Deborah când a fost întrebată despre tratamentele pe care le face Kate. Ziariştii de la „The Mail on Sunday” au întrebat-o şi pe ducesa de Cambrige despre tratamentul cu venin, dar aceasta le-a amintit, prin purtătorul de cuvânt, că nu va comenta niciodată public aceste aspecte ale vieţii personale.

Creşte numărul de kertocinocite

Reacţia organismului la utilizarea măştii cu venin este aceea de a accelera circulaţia sângelui în zona respectivă şi de a creşte producţia de colagen şi pe cea de elastină. Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe Agricole din Coreea de Sud au publicat o lucrare în care arată că veninul de albine stimulează creşterea numărului de celule numite keratocinocite, ce acţionează ca o barieră împotriva factorilor de mediu precum bacterii, pierderea de apă sau distrugeri provocate de expunerea îndelungată la soare. Keratocinocitele sunt celule din stratul superior de care pielea are nevoie pentru a arăta tânără. Pe măsură ce îmbătrânim, numărul acestor celule scade, ducând la reducerea elasticităţii şi la formarea liniilor fine şi a ridurilor. Testele efectuate de oamenii de ştiinţă sud-coreeni au arătat că veninul pur de albine creşte numărul de kertocinocite, îmbunătăţind în acest fel elasticitatea pielii.

- Mama-soacră i-a oferit pontul.
- Acest ingredient îl mai folosesc vedete precum Victoria Beckham, Kylie Minogue sau Michelle Pfeiffer.
- Veninul de albine este folosit de mii de ani în medicină. Conţine, printre altele, o proteină numită apamin, ce relaxează muşchii şi este utilizată pentru tratarea artritei şi calmarea simptomelor specifice distrofiei musculare şi a sclerozei multiple.