Main menu

header

de Daniela Anton

Dacă folosiţi rujul frecvent, probabil vi s-a întâmplat să găsiţi câte un produs care, în loc să vă facă buzele mai senzuale, începe să se şteargă după câteva minute de la aplicare sau nu se aşază uniform. Vă oferim câteva sfaturi utile prin care rujul va dura mai mult, arătând perfect.

Alegeţi formule semimate
În primul rând, este indicat să alegeţi formule semimate, ce vor dura mai mult decât cele lichide sau cremoase. Pentru a crea o aderenţă mai mare, înainte de a aplica rujul este bine să daţi un strat de fond de ten sau de pudră pe buze.

Se fixează cu o bucată de şerveţel
Presaţi-vă buzele de o bucată de serveţel pentru o mai bună fixare a rujului. De asemenea, urmele accidentale de pe dinţi pot fi evitate dacă după ce v-aţi rujat vă treceţi uşor un şerveţel printre buze.

Creion de contur de culoarea buzelor
Este indicat să folosiţi un creion în culoarea naturală a buzelor sau cea a rujului pe care urmează să îl utilizaţi. Astfel veţi crea o barieră între buze şi suprafaţa din jur, iar rujul nu se va întinde.

Poate fi întrebuinţat şi ca blush
Este adevărat că puteţi folosi rujul ca blush, pe obraji, dar nu trebuie să folosiţi niciodată un blush pe post de ruj. Nu va avea aceeaşi textură şi culoare.

Încercaţi combinaţii de nuanţe
Nu aruncaţi un ruj ce are o culoare neplăcută, deoarece puteţi încerca să îl combinaţi cu altele, şi astfel este posibil să obţineţi efecte surprinzătoare.
De asemenea, nu aruncaţi un ruj rupt. Luaţi partea superioară într-un şerveţel şi apoi încălziţi uşor partea unde s-a produs ruptura folosind un chibrit aprins. Când baza s-a topit puţin, lipiţi partea superioară şi apoi introduceţi rujul în frigider, fără capac, pentru cel puţin 30 de minute.

Fără urme pe pahar
Este neplăcut să vedeţi cum rujul rămâne imprimat pe pahar. Iată un mic pont: daţi cu limba peste buze, discret, înainte de a bea.

- Nu folosiţi testerul pe buze, deoarece nu este igienic. Încercaţi, mai bine, pe laterala mâinii sau pe buricele degetelor, zone ce seamănă ca textură cu cea a buzelor.