Main menu

header

de Daniela Anton

Aveţi probleme cu acneea şi nu găsiţi soluţii pentru a scăpa de ea? De mare ajutor vă poate fi banala aspirină. Aceasta conţine acid salicilic, un element foarte utilizat în domeniul produselor cosmetice şi BHA (acizi beta hidroxil), cu rol de a destupa porii şi de a elimina eventualele pete. În plus, aspirina acţionează ca antiinflamator. De aceea, este ideală de folosit ca mască.

Frecaţi bine pentru o uşoară exfoliere
Pentru mască aveţi nevoie de trei-patru aspirine netamponate şi de puţină apă, iaurt ori miere. Se amestecă bine până se formează o pastă, ce se aplică pe faţă după ce a fost curăţată bine. Se va menţine timp de 10-15 minute, după care se va clăti cu multă apă călduţă, masând uşor, pentru a se efectua şi o exfoliere.
Aplicaţi această mască doar o dată pe săptămână, deoarece, dacă o utilizaţi mai des, există riscul ca pielea să se usuce.

Loţiune fortifiantă
O altă soluţie contra coşurilor, ce acţionează mai ales ca antiseptic în cazul iritaţiilor, se prepară din câteva aspirine, ce se pisează până când se formează o pulbere fină, şi apoi se adaugă o jumătate de măsură de apă şi o jumătate de măsură de oţet. Se amestecă bine şi se aplică pe zonele afectate. Se clăteşte cu apă călduţă.
Acest tratament cu aspirină este recomandat pentru toate tipurile de ten, însă cele mai multe beneficii sunt prezente în cazul celui cu probleme, aşa cum este cel acneic.

- Masca pe bază de aspirină este indicată în cazul acneei mai puţin severe. Pentru acneea cu afecţiune severă şi cu infecţie consultaţi mai întâi medicul dermatolog!