Main menu

header

de Ana Trifan

Menta, celebra plantă răcoritoare, stimulează simţurile şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Ea nu e de ajutor doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe. Iată două reţete care cu siguranţă vor aduce îmbunătăţiri vizibile pentru tenul şi pielea dumneavoastră.

Tonic fără chimicale
Pentru a vă revigora şi tonifia corpul aveţi nevoie de: trei linguri cu frunze proaspete de mentă, coaja rasă de la o portocală, o cană cu apă clocotită şi o lingură cu hamamelis. Într-un vas striviţi frunzele de mentă şi adăugaţi coaja de portocală. Turnaţi peste ele apa clocotită şi lăsaţi până compoziţia de răceşte de tot. Strecuraţi şi păstraţi lichidul în care adăugaţi hamamelis. Turnaţi lichidul obţinut într-o sticlă cu vaporizator. Folosiţi-l pentru un masaj blând, pe tot corpul, după baie, în locul altor produse ce conţin chimicale. Nu veţi mai avea probleme cu transpiraţia, iar corpul va avea un miros proaspăt şi plăcut pentru mult timp.

Micşorează porii
Pentru a reduce porii de pe ten preparaţi o reţetă din: trei linguri cu frunze proaspete de mentă, două linguri cu oţet de cidru şi o cană cu apă fiartă şi răcită. Amestecaţi bine toate ingredientele şi lăsaţi-le la rece timp de trei zile. Strecuraţi compoziţia şi păstraţi lichidul, pe care ar fi ideal să-l turnaţi într-un recipient de sticlă cu capac. Cu ajutorul unei bucăţi de vată sau al dischetelor demachiante aplicaţi în fiecare dimineaţă pe tenul bine curăţat.

Pont! Frunzele de mentă pot fi utilizate proaspete sau uscate. Dacă utilizaţi varianta uscată trebuie să puneţi doar o treime din cât aţi fi pus în cazul frunzelor proaspete.

- Menta stimulează circulaţia şi conferă corpului un parfum proaspăt.