Main menu

header

- Îngrijirea corporală cu bani puţini, chiar acasă la dumneavoastră

     Industria cosmetică a înlocuit pentru mult timp reţetele naturiste, inventând o mulţime de produse pentru întreţinerea fiecărei părţi a corpului nostru. Însă, în ultimul timp se vorbeşte din ce în ce mai mult de întoarcerea la natură şi la remediile pe care aceasta ni le oferă. Centrele de înfrumuseţare din întreaga lume au început să ofere tratamente cât mai naturale, iar cosmeticele fără substanţe chimice reprezintă marea provocare a companiilor de profil. Dar, înainte să daţi fuga în salonul de cosmetică pentru un răsfăţ sută la sută natural, vă propunem să puneţi în practică, chiar în propria casă, câteva dintre cele mai apreciate secrete de înfrumuseţare.

 Catifelaţi tenul cu fulgi de ovăz!
    Puneţi un pumn de fulgi de ovăz într-un prosop curat, înmuiaţi pacheţelul în apă caldă şi stoarceţi într-un vas. După ce aţi strâns tot lichidul, folosiţi-l pentru a vă spăla pe faţă şi lăsaţi pielea să se usuce natural. Este un tratament foarte bun pentru catifelarea tenului.
 Exfoliant cu nuci pentru călcâie
Pisaţi câteva nuci şi amestecaţi-le cu miere şi ulei de măsline până obţineţi o pastă omogenă, în care să existe particule mici. Folosiţi crema pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe călcâie şi coate, iar apoi clătiţi cu apă caldă.

 Uleiul de avocado hidratează intens
     Combinaţi într-o sticluţă o parte de ulei de avocado cu o parte de ulei de primula şi agitaţi bine. Apoi aplicaţi pe piele şi masaţi energic câteva minute. La final acoperiţi zona masată cu un prosop umed şi cald. Uleiul de avocado, datorită conţinutului mare de acizi graşi şi a vitaminelor A, C şi E, hidratează intens pielea uscată, în timp ce uleiul de primula ajută la sinteza colagenului din organism.

 Un păr mai puternic cu mască din ou
    Preparaţi o mască pentru păr dintr-un ou, două linguriţe cu ulei de nucă de cocos şi două linguriţe cu ulei de susan. Amestecaţi bine şi aplicaţi pe părul uscat. Apoi înfăşuraţi capul într-un prosop înmuiat în apă fierbinte. Lăsaţi masca să acţioneze zece minute şi clătiţi cu apă caldă. Acest tratament întăreşte rădăcina firului de păr şi conferă strălucire.
 Cristina Tache