Main menu

header

    După cum ştiţi foarte bine, frigul, vântul uscat, schimbările bruşte de temperatură afectează aspectul mâinilor. Pielea deshidratată se usucă, se crapă şi devine aspră. Soluţia optimă este aplicarea zilnică a unei creme hidratante. Noi vă propunem însă să folosiţi câteva remedii naturale, obţinute din fructele şi legumele toamnei.

 Roşii împotriva iritaţiilor
 Sucul proaspăt de roşii catifelează pielea şi atenuează iritaţiile provocate de detergenţi. Puteţi prepara un lapte nutritiv din 50 ml suc de roşii, o linguriţă cu glicerină şi puţină sare. Amestecaţi bine, ungeţi mâinile şi masaţi uşor.

 Gutui pentru pielea crăpată
 Seminţele de gutui sunt eficiente pentru ameliorarea crăpăturilor cauzate de frig. Se ia un pumn de seminţe, se lasă la macerat o zi-două, iar apoi se foloseşte remediul pentru tratarea pielii aspre şi crăpate.

 Rostopască contra negilor
 Această plantă are efect antiseptic. Din ea se prepară un lapte ce se foloseşte ca remediu pentru vindecarea negilor. Laptele de rostopască se obţine prin presarea plantei şi are culoare galben-portocalie. Se aplică pe negi şi se lasă să se usuce. Se repetă de câteva ori pe zi.

 Stejar pentru transpiraţia excesivă
 Decoctul din stejar este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea transpiraţiei în exces de la nivelul palmelor. Se prepară decoctul dintr-o mână de frunze de stejar şi o cană mare cu apă. Ungeţi mâinile în fiecare seară înainte de culcare.
 Cristina Tache