Main menu

header

09-08-1de Cătălina Tăgârţă

De multe ori nu e nevoie să apelăm la procedee complicate pentru a arăta bine, deoarece avem lângă noi metode la îndemână, ce ne pot scăpa de multe probleme. Una dintre acestea este masajul cu beţe de bambus. Utilizat din cele mai vechi timpuri de chinezi, acesta ne poate scăpa de oboseală şi, în acelaşi timp, tonifică musculatura şi înlătură celulita. Camelia Ion (foto), reprezentanta salonului Premium Day Spa, din Bucureşti, ne-a spus mai multe despre acest tip de masaj.

Fricţiuni uşoare cu ajutorul unor beţe
Masajul constă în fricţiuni uşoare realizate cu ajutorul unor beţe speciale din lemn de bambus. „Se lucrează în special coapsele, burta sau pulpele, respectiv zonele unde celulita este vizibilă. Se folosesc două beţe de bambus, cel mare pentru începători, care de altfel nici nu au voie să facă mai mult de 10-15 minute de masaj în prima şedinţă, pentru că se pot produce leziuni ale pielii, în timp ce băţul mai subţire este pentru avansaţi”, ne-a explicat Camelia Ion.

„Destinat inclusiv femeilor însărcinate sau celor care alăptează”
Pe lângă atenuarea celulitei, masajul cu beţe de bambus induce o stare de relaxare şi netezeşte foarte mult pielea. Nu e îndrăgit doar de doamne, ci şi de bărbaţi, cărora li se recomandă în special datorită stimulării musculaturii. „Nu există contraindicaţii în ceea ce priveşte procedeul. Cu excepţia copiilor, poate apela oricine la acest tip de masaj, inclusiv femeile însărcinate sau cele care alăptează, mai ales dacă doresc să-şi recapete formele cât mai repede. În plus, trebuie să menţionez faptul că nu există nici efecte secundare. Nu creează dependenţă, iar kilogramele şi celulita îndepărtate nu se pun la loc o dată cu finalizarea şedinţelor”, a mai adăugat specialista.

„Se recomandă două-trei şedinţe pe săptămână”
Un tratament complet constă în aproximativ zece şedinţe, însă efectele se văd chiar după a doua vizită la salon. „Sunt recomandate două-trei şedinţe pe săptămână, însă acest tip de masaj se poate efectua şi zilnic, mai ales în cazul persoanelor care nu au talia bine conturată sau vor să-şi ridice fesierii. În cazul acestora însă, aş recomanda să facă în paralel şi împachetări sau alte tratamente de remodelare corporală”, a mai adăugat reprezentanta salonului Premium Day Spa.

Impulsionează circulaţia fluidelor

Înainte de a începe masajul, corpul este uns cu un ulei cu efect revitalizant şi antivergeturi, apoi terapeutul trece la masarea propriu-zisă. În cultura asiatică, bambusul simbolizează energia vitală, longevitatea şi fertilitatea, astfel că masajul cu aceste beţe are puternice caracteristici de biostimulare şi reactivare. Impulsionează circulaţia fluidelor şi reglează temperatura corpului, ce e tulburată adesea din pricina acumulării de toxine şi a circulaţiei defectuoase.

- O şedinţă durează în jur de 40 de minute