Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Cearcănele reprezintă o problemă destul de frecventă, având în vedere stilul de viaţă stresant cu care ne confruntăm mulţi dintre noi. De asemenea, o alimentaţie nepotrivită este o cauză importantă ce determină apariţia acestora. Deşi niciun tratament (cremă, gel sau reţete naturiste) nu va reuşi să vă scape definitiv de cearcăne, există câteva remedii ce vă vor ajuta să diminuaţi „umbrele” de sub ochi. Aveţi la îndemână câteva soluţii simple, însă trebuie să fiţi perseverenţi, deoarece efectele nu apar imediat, ci în timp.

1. Opt ore de somn. Trebuie să începeţi să conştientizaţi importanţa pe care o are somnul asupra refacerii organismului.

2. Beţi multe lichide. Cel puţin doi litri de apă pe zi vă vor menţine pielea hidratată şi elastică.

3. O dietă echilibrată. Acordaţi atenţie deosebită produselor lactate, precum şi legumelor şi fructelor proaspete. Alimentele bogate în fier le puteţi considera aliatul dumneavoastră numărul unu în lupta împotriva cearcănelor.

4. Sucul de cartofi. Conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea afectată de cearcăne. Aşadar, este foarte indicat să tamponaţi această zonă cu suc de cartofi şi să lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute.

5. Ceaiul verde. Reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. După ce vă preparaţi un ceai, puteţi lăsa frunzele în apă şi să introduceţi totul în congelator (eventual într-un recipient special) pentru a obţine cuburi de gheaţă. Ţineţi cuburile de gheaţă pe ochi (deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute. Dacă faceţi ceai la plic, puneţi pe pleoape pliculeţele folosite, timp de cinci minute.

6. Mare atenţie la soare. Întotdeauna puneţi-vă ochelari protectori, chiar şi iarna când este soare, pentru a oferi o protecţie eficientă ochilor. Pentru siguranţă, aplicaţi pe cearcăne şi o loţiune cu factor de protecţie ridicat.

7. Masca pe bază de lapte praf şi miere. Amestecaţi o linguriţă cu lapte praf cu o linguriţă cu miere. Aplicaţi această compoziţie peste cearcăne şi lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 de minute.

8. Crema specială. Înainte de somn aplicaţi o cremă sau un gel din plante pentru cearcăne. Însă ar fi mai indicat să nu-l lăsaţi să acţioneze până dimineaţa.

9. Anticearcănul bio. O soluţie foarte folosită în mascarea urmelor lăsate de oboseală sub ochi este anticearcănul, dar numai dacă veţi alege să folosiţi unul din categoria bio, realizat din pulberi naturale de plante. Nu doar că va ascunde „umbrele” de sub ochi, dar le va şi ajuta să se estompeze.

10. Castraveţii. Răzuiţi mărunt împreună cu sucul lor sunt deosebit de folositori în situaţia de faţă. Aplicaţi-i pe cearcăne şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute.