Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

- O invenţie utilă în special pentru persoanele care nu au mult timp liber

Orice femeie îşi doreşte ca manichiura să rămână intactă cât mai mult timp, fără ca unghiile să se exfolieze sau oja să se cureţe când îi e lumea mai dragă. Tocmai de aceea a fost inventată manichiura „permanentă” sau „soak off”. Claudia Taut, specialist în formare profesională stilist protezist şi reprezentanta salonului Justnails, din Capitală, ne-a vorbit mai mult despre această nouă trendinţă.

Oja nu se cojeşte
Manichiura „permanentă” este pe piaţă de mai bine de un an şi a fost îndrăgită rapid de clientele saloanelor, mai ales că foloseşte produse speciale, ce fac minuni, care nu pot fi folosite încă acasă. „Manichiura «permanentă» are o viaţă de aproximativ trei săptămâni. Şi asta nu pentru că după această perioadă oja s-ar curăţa sau unghia se exfoliază, ci pentru că pur şi simplu unghia creşte şi e nevoie, din nou, de acoperirea ei în întregime. În plus, e bine de ştiut că oja nu se poate da jos cu simplu dizolvant sau prin pilire, ci doar prin dizolvare într-o soluţie specială, disponibilă la salon, deci succesul e garantat”, ne-a explicat Claudia Taut.
Dacă apelaţi la acest tip de manichiură nu veţi mai sta cu grijă, indiferent de domeniul în care lucraţi sau de timpul pe care îl petreceţi cu mâinile în apă. Veţi avea o culoare fără imperfecţiuni, de durată, aplicată într-un timp-record, ideală pentru femeile ocupate, dar şi pentru ocazii speciale.

Nu afectează unghiile
E important că această tehnică este mult mai puţin invazivă decât acrilul sau gelul şi poate fi făcută pe unghia naturală, fără a o afecta în vreun fel şi fără a o îngroşa. „Oja «permanentă» păstrează unghia perfect sănătoasă. Timpul de aplicare este în jur de 20 de minute, mai întâi se dă cu un strat bază, apoi se pun culoarea şi un top, toate cu uscare UV, iar clienta iese din salon cu unghiile uscate, fără riscul de a o strica”, a mai spus Claudia Taut. În plus, există o gamă variată de nuanţe ce pot fi folosite, în funcţie de gustul fiecăruia. „De asemenea, se poate opta pentru french sau orice alt model”, a mai spus specialista.
Acest tip de ojă poate fi folosit de oricine atât pentru manichiură, cât şi pentru pedichiură, şi s-a dovedit foarte util, mai ales că majoritatea persoanelor nu au timp să îşi facă unghiile la trei-patru zile.