Main menu

header

de Daniela Anton

Aveţi părul fragil, sunteţi alergică la metoda clasică de vopsire şi vreţi să vă modificaţi nuanţa părului? Puteţi avea o culoare a părului de invidiat şi fără să apelaţi la produsele cu amoniac şi oxidanţi puternici, cu ajutorul produselor naturale.

Frunze şi coji de nucă pentru castaniu
Se prepară un decoct din 30 de coji de nucă pisate şi 15 frunze de nuc. Fierbeţi-le împreună timp de 15 minute, apoi spălaţi părul cu această infuzie. În acest fel veţi obţine o nuanţă de şaten intens.

Nuanţe ruginii cu ceapă
Se face un decoct din 15 frunze de ceapă roşie şi un litru de apă. Se fierb aproximativ 15 minute, apoi se lasă la răcit. Vă clătiţi pe cap cu această infuzie, iar părul va avea nuanţe ruginii.

Muşeţel şi lămâie pentru părul blond
Femeile cu părul deschis la culoare pot obţine o nuanţă naturală de blond dacă îşi clătesc părul cu ceai de muşeţel.
O altă metodă este să stoarceţi trei lămâi într-un litru de apă şi să vă clătiţi podoaba capilară cu această compoziţie.

Roşu aprins cu henna
Pentru a obţine o nuanţă roşie, aveţi nevoie de trei linguri cu henna, o lingură cu ulei de măsline şi o cană cu apă fierbinte. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi pasta pe păr. Se acoperă capul cu un prosop şi e indicat să rămâneţi aşa peste noapte. Dimineaţa, după ce vă spălaţi, veţi constata că podoaba capilară are o superbă nuanţă arămie.
Dacă nu aveţi la îndemână pulbere de henna, puteţi încerca să vă coloraţi părul folosind un amestec din o jumătate de cană cu suc de morcovi şi o jumătate de cană cu suc de sfeclă. Amestecul se tamponează pe părul umed şi se ţine aproximativ o jumătate de oră, după care se va clăti cu apă călduţă. Operaţiunea se poate repeta săptămânal, până la obţinerea nuanţei dorite.

Brunet strălucitor cu ceai negru sau cafea
Dacă nuanţa părului dumneavoastră este mai închisă, ceaiul negru vă poate ajuta să deveniţi brunetă fără să aplicaţi vopsea închisă la culoare. Clătiţi-vă cu ceai negru, iar dacă vreţi ca nuanţa să fie foarte închisă, înfăşuraţi părul într-un prosop şi lăsaţi ceaiul să acţioneze timp de două ore.
Şi cafeaua vă poate fi de ajutor. Pentru a obţine o soluţie care să vă poată colora părul, faceţi un litru de cafea concentrată. Lăsaţi amestecul să fiarbă câteva minute, apoi luaţi-l de pe foc, puneţi-l la răcit şi strecuraţi-l. Lăsaţi cafeaua să acţioneze un sfert de oră, după care clătiţi părul de câteva ori.

Pont! Aveţi părul cărunt? Faceţi o infuzie din flori de gălbenele, clătiţi bine rădăcina, iar firele albe vor căpăta o culoare blond-roşcată.

- Plantele ce se folosesc pentru schimbarea nuanţei părului hrănesc rădăcina în profunzime şi o întăresc; podoaba capilară va fi sănătoasă şi îşi va recăpăta strălucirea naturală.

- Dacă v-aţi vopsit cu henna şi vreţi să folosiţi apoi o vopsea chimică, aceasta nu va mai prinde.