Main menu

header

de Gabriela Niculescu

În timp ce multe femei merg la doctor şi urmează tratamente complicate pentru stoparea căderii părului, cauza ar putea fi mai aproape decât am crede: obiceiul de a strânge părul mult prea agresiv.

Tensiunea firelor produce inflamaţia foliculilor
Potrivit unui studiu citat de FoxNews, coada de cal, bentiţele sau împletiturile mult prea strânse ar putea determina afectarea firului de păr şi a foliculului acestuia, ducând în final la chelire, problemele nemaiputând fi remediate. Cercetătorii britanici au ajuns la această concluzie în urma unui studiu focalizat în special pe femeile afroamericane, care obişnuiesc să-şi ţină foarte strâns părul.
Atunci când tragem cu forţă părul pentru a-l prinde în coadă ori sub bentiţă se produce o inflamaţie a foliculilor. Dacă părul este zilnic chinuit în felul acesta, poate apărea o formă de alopecie (cădere a părului) cu punct de plecare creştetul capului şi cu răspândire lentă către restul scalpului. Aceasta este iremediabilă, iar în formele mai uşoare se poate observa o rărire a părului, în loc de chelire.

- Alte cauze ce duc la căderea părului sunt folosirea excesivă a soluţiilor permanente pentru întindere sau ondulare, precum şi extensiile, diabetul de tip II şi infecţiile bacteriene la nivelul scalpului.