Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Rosul unghiilor sau forţarea lor în diverse sarcini provoacă exfolierea sau chiar ruperea lor. Unghiile exfoliate, pe lângă faptul că arată neplăcut, pot fi şi un semn al şubrezirii sănătăţii. Această caracteristică nedorită a unghiilor înseamnă de multe ori că avem parte de o alimentaţie nesănătoasă, iar aceasta poate duce la neplăceri mult mai grave.
Pentru a vă întări unghiile aplicaţi un amestec de miere cu zeamă de lămâie. Masaţi bine şi nu vă spălaţi pe mâini o oră.
Mai puteţi amesteca vitamina E cu ulei de măsline extravirgin călduţ - staţi cu unghiile în acest amestec 15 minute.
O altă „mască” necesară pentru a avea unghii frumoase se prepară din drojdie de bere, germeni de grâu şi apă. Se amestecă până se obţine o pastă ce se aplică pe unghie pentru o jumătate de oră, zilnic, timp de o săptămână.

Adoptaţi un meniu echilibrat
Un meniu zilnic cât mai variat, care să includă lactate, cereale, legume, fructe - mai ales cele în coajă - poate îmbunătăţi aspectul unghiilor.
Este important să evitaţi contactul direct cu orice substanţă ce poate fi nocivă pentru unghii. Protejaţi-vă mâinile şi unghiile cu mănuşi de plastic când spălaţi vase şi folosiţi ulterior o cremă hidratantă. Puteţi chiar să evitaţi folosirea lacului de unghii pentru o perioadă.

• Consumaţi ceai de coada-calului. Acesta remineralizează organismul şi întăreşte unghiile.