Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Tendinţele industriei cosmetice sunt din ce în ce mai clare: produse naturiste şi extracte din natură. Acest lucru nu este doar o modă, ci consecinţa unor îndelungi cercetări în domeniul cosmeticii şi esteticii. Specialiştii au descoperit că folosirea extractelor naturale sunt de zeci de ori mai eficiente decât substanţele sintetice obţinute în laborator. Marile companii folosesc astăzi principii naturiste la majoritatea produselor, pentru că, până la urmă, tot natura este cea care oferă cea mai mare şi mai complexă gamă de tratamente pentru înfrumuseţare. Urmând aceste idei, vă prezentăm câteva tratamente naturiste, pentru acasă, care vă vor face mai frumoase.

Loţiune pentru masaj
Pentru a obţine o loţiune pentru masaj sănătoasă şi cu rezultate foarte bune, aveţi nevoie de: două linguri cu cacao, două linguri cu unt de cacao, două linguri cu sâmburi de caise, o linguriţă cu ceară de albine, ulei esenţial, după preferinţe. Puneţi toate ingredientele, cu excepţia uleiului esenţial, într-un vas termorezistent şi lăsaţi-le să se topească la foc mic. După ce amestecul se transformă într-o pastă omogenă, se adaugă uleiul esenţial şi se amestecă puţin. Apoi, se toarnă în cutiuţe sau borcane şi se foloseşte pentru masaj relaxant ori de câte ori simţiţi nevoia. Această cremă nu doar că vă relaxează, dar vă face şi pielea mai catifelată.

Cremă dezodorizantă
Ingredientele necesare pentru crema dezodorizantă sunt următoarele: 15 g unt de cacao, 15 g ceară de albine, o lingură cu glicerină, o lingură cu apă de trandafiri. Puneţi într-un recipient ceara şi untul de cacao şi aşezaţi vasul într-o cratiţă cu apă, la foc mic. Lăsaţi să se topească încet. După ce luaţi vasul de pe foc, adăugaţi glicerina şi apa de trandafiri. Pentru un parfum persistent puteţi adăuga şi câteva picături de ulei esenţial cu proprietăţi deodorante (lavandă, lămâie, rozmarin, eucalipt, salvie). Amestecaţi crema până se uniformizează. Se foloseşte pentru orice zonă a corpului, împotriva transpiraţiei abundente.

Lapte demachiant hidratant
Din ingrediente naturale puteţi obţine şi o loţiune ce curăţă tenul şi în acelaşi timp îl hidratează. Laptele demachiant hidratant se prepară astfel: într-un recipient, aşezat într-o cratiţă cu apă, puneţi două linguri cu flori de muşeţel, uscate sau proaspete, un sfert de cană cu smântână lichidă şi un sfert de cană cu lapte. Lăsaţi să se încălzească până ce apa este aproape să dea în clocot. Lăsaţi cam 30 de minute la foc mic. Apoi, se ia de pe foc şi se lasă să stea două ore. Se răceşte, se strecoară şi se pune la frigider. Se obţine astfel o pastă omogenă ce poate fi folosită cu încredere ca demachiant.

Masca pentru mâini şi picioare
Pentru ca pielea mâinilor şi a picioarelor să fie mai fină, puteţi să vă aplicaţi o mască naturistă. Aveţi nevoie de o banană, o lingură cu miere, două linguriţe cu suc de lămâie, două linguri cu margarină. Mixaţi toate ingredientele până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi seara, înainte de culcare, pe mâini şi picioare. Puneţi mănuşi şi şosete subţiri din bumbac în timpul nopţii, iar dimineaţa clătiţi cu apă caldă.

• Pentru a păstra mai mult timp prospeţimea produselor cosmetice obţinute, acestea trebuie ţinute în frigider!