Main menu

header

de Anda Postolache

Pentru că ne îndreptăm spre vară, tindem să fim atenţi la aspectul nostru general mai mult decât atunci când purtam haine ce ne acopereau aproape întregul corp. Fie din neatenţie, fie din cauze obiective este posibil ca pielea de pe coate să nu fie prea plăcută la vedere. Pentru a remedia aspectul acesteia, vă prezentăm câteva proceduri uşoare.

Faceţi gomaj săptămânal
Coatele frumoase se obţin printr-o îngrijire zilnică. Este bine să uitaţi de tendinţa de până acum de a neglija această parte a corpului, deoarece aceasta se vede. Trebuie să începeţi cu un gomaj, deoarece este clar că acolo se află mai multe straturi de celule moarte pe care trebuie să le daţi jos. Se procedează astfel: după ce faceţi o baie generală în cadă, în care aţi stat zece minute, pentru a avea pielea cât mai bine înmuiată, amestecaţi într-un castronel o lingură cu zahăr brun, o lingură cu zaţ de cafea, una cu mălai, puţină apă caldă şi o lingură cu ulei de măsline şi aplicaţi pe coate, lăsând câteva minute să acţioneze. Apoi frecaţi bine locul, dar nu exagerat de apăsat, ca să nu vă zgâriaţi. La final limpeziţi-vă cu apă caldă, ştergeţi-vă cu un prosop aspru şi aplicaţi o cremă grasă, evitând să atingeţi coatele de ceva. Pentru a vă menţine această piele fină este bine să faceţi gomajul o dată pe săptămână. Puteţi aplica şi miere în loc de cremă.

Tratamentul zilnic
După ce faceţi duş, rezervaţi-vă 15 minute numai pentru îngrijirea coatelor. Înmuiaţi-le într-un lighean cu apă caldă în care aţi turnat zeamă de la o lămâie şi o lingură cu ulei de măsline sau de porumb. După ce aţi stat astfel măcar cinci minute, ştergeţi-vă cu un prosop aspru, apoi ungeţi-vă cu o cremă puternic hidratantă, masând uşor pentru absorbţia cremei. Este utilă şi o cremă grasă după ce a intrat în piele cealaltă.

Lămâia este un înălbitor
O metodă naturistă de însănătoşire şi de redare a frumuseţii coatelor reprezintă hidratarea şi albirea cu lămâie, care acţionează ca un înălbitor. Se taie o lămâie în două, se toarnă puţin ulei de măsline pe fiecare jumătate, fiecare dintre ele aplicându-se pe coate. Mai exact, sprijiniţi-vă coatele în cele două jumătăţi de lămâi, pe o măsuţă de cafea, eventual. După câteva minute vă spălaţi cu apă caldă şi aplicaţi cremă de gălbenele. Este util să alternaţi: o zi vă ungeţi cu cremă de gălbenele, altă zi cu vitamina A uleioasă. Efectul este remarcabil şi vizibil după câteva zile. Dar trebuie să vă intre în reflex să vă îngrijiţi cât mai des astfel pentru a avea nişte coate frumoase.

• Uneori, coatele pot avea aspect dizgraţios nu din cauza unei igiene defectuoase sau a lipsei de îngrijire, ci pentru că poziţia corpului agresează acea zonă; aşadar, când staţi multe ore la birou acordaţi atenţie locului în care ţineţi coatele!