Main menu

header

de Daniela Anton

- Cuburile de gheaţă, un truc eficace în lupta cu efectele îmbătrânirii

Cuburile de gheaţă sunt folosite pentru a răci unele băuturi în zilele călduroase de vară. Le puteţi utiliza însă şi în scopuri cosmetice. Specialiştii au ajuns la concluzia că spălatul de dimineaţă pe faţă cu apă de la robinet ar trebui înlocuit cu ştergerea tenului cu bucăţi de gheaţă.

Masaţi din centrul feţei spre exterior
Acţiunea gheţii asupra pielii trebuie să fie scurtă, de până la 15 minute. La început ştergeţi de cinci ori pielea feţei şi treptat să ajungeţi la 20 de ori (pentru o cură). Trebuie să vă ştergeţi cu gheaţă după liniile de masaj ale feţei, de la centrul frunţii spre tâmple, de la centrul bărbiei spre lobul urechii, de la colţurile gurii spre mijlocul urechii, de la nas spre tâmple.
Cuburile din gheaţă pot fi preparate din decocturi de plante, cum ar fi infuzia din ceai verde, muşeţel, mentă, salvie, flori de tei sau în combinaţie cu alte ierburi.

Mască din ceai verde şi vitamina E
Puteţi prepara şi o mască din ceai verde, vitamina E şi cuburi de gheaţă. Luaţi un pahar de 330 ml şi încălziţi-l uşor la cuptorul cu microunde cam 20 de secunde. Turnaţi în pahar apă plată sau minerală şi apoi adăugaţi plicul de ceai verde. Lăsaţi-l acolo 2-3 minute, luaţi cinci pastile de vitamina E, înţepaţi-le cu un ac şi scurgeţi lichidul din ele în pahar. Amestecaţi bine cu o linguriţă. Puneţi soluţia obţinută în suportul pentru cuburi de gheaţă. Puneţi-l la congelator pentru o oră şi jumătate, după care scoateţi suportul şi înfigeţi în fiecare cub în parte câte o scobitoare şi îl puneţi la loc. Ziua următoare cuburile de gheaţă vor fi gata de utilizare. Le scoateţi din congelator, scobitorile vă vor ajuta să scoateţi cubul de gheaţă mai uşor din suport. Luaţi un cub şi, după ce aţi curăţat tenul bine înainte, masaţi-vă faţa folosindu-l. Se recomandă utilizarea acestei măşti o dată pe zi. După trei săptămâni de spălare cu gheaţă, în special dimineaţa, aspectul pielii se va îmbunătăţi, iar ridurile se vor uniformiza.

Adăugaţi fructe în formele de cuburi pentru gheaţă
Pentru tenul gras puteţi adăuga în forme struguri zdrobiţi, citrice sau căpşuni. Tomatele sunt la fel de potrivite pentru acţiunea lor astringentă. Tenul uscat va fi hidratat dacă folosiţi pulpă de piersici sau de banane. Plimbaţi apoi cuburile de gheaţă formate peste faţă, până se topesc, masând uşor. De asemenea, atunci când vă pensaţi puteţi să folosiţi cuburile de gheaţă, ţinându-le câteva secunde pe zona de unde urmează să extrageţi firele de păr, astfel încât nu veţi mai simţi atât de intens durerea. În plus, este bună şi apoi, pentru a minimiza roşeaţa.

Intensifică metabolismul celular

Iată care este mecanismul de acţiune a gheţii asupra pielii: la începutul procedurii, pe un termen scurt, se îngustează vasele de la suprafaţă şi se dilată cele profunde, ceea ce duce la sporirea fluxului sangvin şi înviorarea muşchilor faciali. După contactul cu gheaţa, vasele superficiale se dilată, sângele umple capilarele şi pielea începe să respire. Astfel, se intensifică metabolismul celular, se uniformizează ridurile şi pielea capătă un aspect roz.

Pont! Dacă vreţi ca machiajul să reziste mai mult timp, frecaţi faţa cu un cub de gheaţă, pe toată suprafaţa, înainte de a vă machia.