Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Buzele roşii sunt îndrăzneţe şi mereu în tendinţe. Aveţi însă grijă cum folosiţi rujul. Cel roşu este pe cât de senzual, pe atât de plin de „capcane”. Dacă nu alegeţi nuanţa potrivită şi nu creaţi un contur perfect, rezultatul va fi dezamăgitor. Iată câteva trucuri pentru buze roşii senzuale.

Cum alegeţi nuanţa potrivită
Nuanţa de roşu pe care o alegeţi pentru buze trebuie să fie complementară cu tonul pielii. Dacă aveţi un ton rozaliu al pielii, vă avantajează rujurile în nuanţe de roşu-prună, iar dacă tonul pielii are accente de galben, un ruj roşu cu o bază maronie este perfect pentru dumneavoastră.
Rujul va rezista mai mult dacă aplicaţi înainte puţin fond de ten pe buze. Pentru volum şi pentru a împiedica rujul să „curgă” sau să capete un aspect neglijent, conturaţi buzele cu un creion special, într-o nuanţă apropiată cu rujul pe care îl veţi aplica ulterior.

Aplicaţi gloss numai pe centru
Folosiţi o pensulă subţire sau chiar degetul pentru a îmbina perfect conturul creionat cu nuanţa rujului aplicat din centru spre colţuri. Retuşaţi unde e cazul şi asiguraţi-vă că buzele dumneavoastră roşii se potrivesc cu restul machiajului, coafurii şi ţinutei.
Pentru obţinerea unui efect sexy, aplicaţi gloss numai pe centrul buzelor, iar pe margini folosiţi puţin fard sidefat în nuanţă deschisă.

• Un ruj roşu nu va avantaja persoanele cu buzele subţiri, pentru că le va diminua şi mai mult volumul. O alegere mai bună ar fi un gloss cu tentă roşie.