Main menu

header

de Anda Postolache

Cunoscut mai ales pentru minunile pe care le face în îmbunătăţirea vederii, morcovul mai are şi alte întrebuinţări naturiste, cel puţin tot atât de importante. Fiind bogat în vitaminele A, B, C şi E şi în minerale, cum ar fi potasiu, zinc, clor, sodiu, fier şi iod, morcovul are un efect de întinerire şi însănătoşire a pielii, de aceea este folosit în prepararea măştilor cosmetice.
Pentru tenurile acneice dă rezultate bune o mască preparată în modul următor: se rade un morcov de mărime potrivită, se combină cu o lingură cu lapte praf, se omogenizează, apoi se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Se înlătură cu apă călduţă. După 14 zile de tratament (în fiecare seară), efectele vor fi vizibile.

Util contra chelirii
Rădăcinile firelor de păr se vor întări foarte mult dacă aplicaţi pe scalp o mască de morcovi cu avocado. Iată cum preparaţi: se rade un morcov, se adaugă peste el un pahar cu ulei de măsline, se pune vasul în alt vas cu apă (bain-marie), iar după o oră de fierbere la foc mic se scoate vasul, se adaugă peste ingrediente pulpa rasă de la un fruct de avocado şi se lasă la răcit. După baie se unge scalpul cu această pastă, se înfăşoară capul cu un prosop şi se ţine astfel o oră. Se poate repeta metoda o dată pe săptămână. Este indicată persoanelor cărora le cade mult păr.