Main menu

header

28-08-1de Alice Ştefan

- Frumoasa actriţă a fost numită „Cea mai sexy vegetariană din lume”

La Hollywood i se mai spune şi „Degeţica”, pentru că Natalie Portman (pe numele real Natalie Hershlag), în vârstă de 30 de ani, are doar 1,60 m înălţime şi 49 de kilograme! Dar asta nu o împiedică să fie una dintre cele mai sexy apariţii din Cetatea Filmului, ba mai mult, să fie etalon de frumuseţe şi stil. Haideţi să aflăm împreună care sunt secretele actriţei, ce dietă urmează şi care sunt principiile sănătoase după care se ghidează.

Alimentaţia fără produse animale, o alegere din copilărie
Plăpândă şi angelică încă de mică, Natalie şi-a surprins părinţii atunci când refuza să mănânce dulciuri, motivând că nu sunt pe placul său, dar nici carne, pe care o cataloga drept „scârboasă”. Şi dacă familia a crezut că sunt doar mofturi de copil, iată că s-a înşelat, având în vedere că Natalie Portman este o vegetariană convinsă, susţinătoare înfocată a organizaţiei PETA pentru protecţia animalelor, care a şi numit-o „Cea mai sexy vegetariană din lume”. Şi dacă până în 2009 mânca şi alimente gătite, procesate mecanic, imediat după ce a citit cartea lui Jonathan Safran Foer, „Eating Animals”, Natalie a devenit adepta curentului raw vegan, ce presupune nu doar renunţarea la mâncarea de origine animală, ci şi la pregătirea ei cu foc.
Aşadar, regimul de viaţă al lui Natalie se bazează pe fructe şi legume crude, dar şi preparate interesante precum brânza cremă din nuci de caju, sushi cu ţelină, migdale şi morcov, supă-cremă de linte, pastă de măsline sau susan, pâine din seminţe şi multe alte mâncăruri delicioase, dar 100% naturale, crude, fără să fie gătite.

Dietă pentru un film
Totuşi, după ani în şir în care şi-a respectat cu stricteţe planul alimentar, Natalie a făcut o excepţie: „Cât am fost însărcinată cu Aleph am avut nişte pofte ciudate. Pur şi simplu organismul meu «ţipa» după ouă şi lactate! Nu am păţit asta niciodată, dar, pentru binele bebeluşului meu, am mâncat pe săturate. Mă bucur totuşi că nu mi-a fost poftă de carne, de asta chiar nu m-aş fi putut atinge”, s-a destăinuit frumoasa Natalie unei publicaţii de peste Ocean.
La doar două luni după ce s-a născut micuţul, fotografii au surprins-o pe Natalie la plimbare, iar imaginile au şocat pe toată lumea: actriţa arăta fabulos, fără urme de kilograme în plus şi cu un tonus de invidiat! Care să fi fost secretul ei? Se pare că dieta-minune pe care a urmat-o şi înainte de filmările pentru „Black Swan”, filmul de senzaţie ce i-a adus Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă”.

Foloseşte măşti bio
Toată lumea o admiră pe Natalie Portman pentru trăsăturile perfecte, pentru tenul luminos şi părul superb. Probabil aţi crede că diva cheltuieşte mici averi pe produsele cosmetice, dar, de fapt, nu e deloc aşa!
Natalie s-a confesat unei reviste americane şi a uimit pe toată lumea cu ritualul său zilnic de frumuseţe. Pentru buze catifelate, actriţa foloseşte un balsam pe bază de ceară de albine şi propolis, un produs natural accesibil. Părul şi-l păstrează natural, nevopsit, şi îl îngrijeşte cu produse profesionale, dar şi cu măşti bio din lapte de migdale, ou şi banană, plus că îl usucă doar cu ajutorul unui prosop.
Sprâncenele au forma lor naturală, fără să fie pensate, iar tenul este radiant şi fără cusur datorită unor creme bio, speciale, pe bază de muşeţel şi ovăz, pe care Natalie şi le comandă tocmai din Australia.
Cât despre machiaj, actriţa le recomandă femeilor să poarte cu încredere rimel şi ruj roşu vibrant, o combinaţie seducătoare şi sexy, ce se potriveşte oricui.

S-a antrenat opt ore pe zi

28-08-2Înainte cu un an ca filmările la pelicula „Lebăda neagră” să debuteze, Natalie şi colega sa de platou, Mila Kunis, au făcut un pact: să ajungă să cântărească sub 45 de kilograme, pentru a fi credibile în rolul de balerine. Din acel moment, Natalie a început o dietă drastică: opt ore pe zi de antrenament fizic, şase zile pe săptămână, plus porţii mult mai mici de mâncare şi un meniu bazat, în mare parte, pe legume, mere şi migdale. În acest fel, Natalie a slăbit 7 kilograme, ajungând la o greutate aproape periculoasă: 42 de kilograme! Când a văzut-o pe platourile de filmare, regizorul a rămas şocat: „Mă uitam la spatele ei, coastele i se întrezăreau, şi nu îmi venea să cred cât e de slabă. Am rugat-o să se menajeze şi să mănânce, plus că am cerut să aibă alimente în permanenţă la ea în rulotă!”, a declarat acesta. „A fost o provocare să duc, vreme de un an, viaţa unei balerine profesioniste. A fost excepţional, dar foarte greu”, a mărturisit actriţa la vremea respectivă. Şi, pare-se, dieta draconică nu a speriat-o, având în vedere că a reluat-o după ce a născut. Acest program alimentar este susţinut şi blamat în acelaşi procentaj de medicii nutriţionişti - unii spun că e sănătos, iar o detoxificare nu face rău nimănui, alţii, dimpotrivă, că este o dietă prea drastică şi periculoasă. Cert este că dă rezultate!

• Pentru că este vegetariană, Natalie Portman face injecţii cu vitamina B12 lunar. Totodată, actriţa îşi suplineşte carenţele de vitamina D şi calciu cu ajutorul pastilelor.

• Natalie are dublă cetăţenie, americană şi israeliană, pentru că s-a născut la Ierusalim, dintr-un tată evreu şi o mamă americană. Şi ca surpriza să fie completă, stră-străbunica de pe linie paternă a vedetei a fost româncă. Probabil aşa se explică frumuseţea sa incredibilă.