Main menu

header

29-10-1de Gabriela Niculescu

Diana Matei a absolvit Univesitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, este solistă a Ansamblului artistic profesionist „Doina Armatei” şi se află în plină promovare a primului său album, „Of, ce dor, ce chin, ce jale!”. În cazul Dianei se pare că legea compensaţiei funcţionează foarte bine. Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce puternică şi specială, dar nu a ajutat-o genetic să-şi poată păstra în orice condiţii o talie de viespe. Ba din contră, ea chiar a avut probleme cu greutatea, dar a reuşit să ajungă la o siluetă perfectă. Cum îşi păstrează frumuseţea citiţi în rândurile următoare.

„Regimul disociat a dat cele mai bune rezultate”
- Arăţi foarte bine, dar pentru asta am înţeles că ai dus cândva o luptă serioasă cu kilogramele în plus. Ce dietă ai ţinut şi în cât timp ai reuşit să slăbeşti?
- Am avut probleme cu greutatea de când eram micuţă, şi kilogramele în plus mi-au dat ceva bătăi de cap. În special, în perioadă adolescenţei, pentru că atunci a început să mă nemulţumească aspectul meu exterior, mai ales că am fost întotdeauna cochetă, mi-a plăcut să fiu în pas cu moda şi-mi doream să arăt bine în anumite hăinuţe. Nu-mi amintesc exact câte kilograme aveam pe atunci, dar cred că în jur de 65-70 de kilograme. Regimul care a dat cele mai bune rezultate a fost cel disociat, pe care l-am urmat aproximativ două luni, după care am început să introduc treptat anumite alimente, pentru a nu-mi obosi organismul şi pentru a-mi crea un metabolism normal. În felul acesta am reuşit să dau jos 15 kilograme în patru, cinci luni.

- Ai făcut şi sport în paralel cu dieta sau ai apelat la tratamente de remodelare corporală?
- Bineînţeles că am făcut sport în toată această perioadă. E foarte important să faci mişcare pentru tonifierea musculaturii. Am alternat înotul cu dansul sportiv şi fitnessul. Mi-au fost suficiente dieta şi sportul, aşa că n-am apelat la niciun tratament de remodelare corporală.

„Singura regulă pe care mi-o impun e măsura”
- Ce stil alimentar ai acum? Ce reguli ai, ce alimente eviţi şi ce-ţi place să mănânci?
- Acum mănânc aproape orice, pentru că regimul disociat m-a ajutat să-mi schimb metabolismul. Singura regulă pe care mi-o impun este măsura. Încerc să am o alimentaţie cât mai echilibrată. Nu există alimente total interzise, dar am grijă la cantitate. Bineînţeles că evit cât pot grăsimile, prajelile şi dulciurile, dar asta nu înseamnă că nu mă bucur din când în când de ele. Îmi plac mult salatele şi brânzeturile. Acestea sunt principalele elemente în alimentaţia mea, dar mănânc şi peşte, fructe de mare, carne de vită şi preparate la grătar. Mărturisesc că îmi plac la nebunie şi prăjiturile de casă. E greu să rezist când coace mama câte o prăjitură în cuptor.
În ceea ce priveşte principiul după care mă ghidez când e vorba despre alimentaţie este cu siguranţă echilibrul.

- Ce poţi să-mi spui despre activităţile tale fizice de acum, cele de menţinere?
- Merg la sală, dar nu atât de des cum mi-aş dori. Ajung cam de două ori pe săptămână şi îmi plac Zumba şi Kangoo jumps.

„Prefer produsele naturiste”
29-10-2- Cum îţi îngrijeşti tenul, părul şi unghiile? Foloseşti măşti sau remedii naturiste?
- Sunt foarte atentă la produsele de îngrijire, tocmai de aceea le prefer pe cele naturiste. De exemplu, pentru păr folosesc ou cu ulei de măsline la care adaug vitamine, iar la limpezire, după spălat, folosesc ceai de urzică. Îmi hidratez tenul cu ulei de argan, de migdale şi, din când în când, fac măşti cu gălbenuş de ou şi cu miere de rapiţă.

- Ce reguli ai în ceea ce priveşte machiajul?
- Aleg mereu un fond de ten cât mai hidratant şi natural şi un blush (n.r. - fard de obraz) care să dea luminozitate. De asemenea, e nelipsit rimelul. La final pulverizez apă termală, deoarece fixează machiajul şi creează efect de luminozitate. Iar pentru păr am un ulei special, care conferă volum şi menţine coafura.

- Cât de des mergi la saloane pentru întreţinere şi la ce tratamente apelezi?
- Merg din când în când la salon şi mă răsfăţ cu câte un tratament facial, fac masaj şi uneori tratamente pentru hidratarea pielii şi tonifiere. Am un program foarte încărcat şi solicitant, aşa că încerc să mă bucur de fiecare clipă de relaxare.

„Mi-ar plăcea să am un ten mai închis la culoare, ca să mă pot bronza”
- Care este cel mai important aspect pentru tine când vine vorba despre sănătate?
- Odihna este cel mai important aspect pentru sănătate. Somnul este foarte important, aş spune vital, pentru sănătatea fizică şi psihică. Pentru a nu exista motive de îngrijorare este esenţială combinaţia somn, mişcare, alimentaţie echilibrată şi o porţie zdravănă de râs.

- Crezi că gândirea pozitivă poate influenţa aspectul exterior?
- Cu siguranţă o gândire pozitivă atrage multe lucruri bune şi cred că influenţează şi aspectul exterior. Poate că este vorba despre un schimb de energie pe care un optimist îl transferă celor din jur.

- Ce-ţi place cel mai mult la aspectul tău fizic şi ce îţi place cel mai puţin şi ţi-ai dori să schimbi?
- Mărturisesc că mă simt bine în pielea mea şi în confort cu aspectul meu exterior. Bineînţeles că noi, femeile, avem întotdeauna nemulţumiri, dar nu pot să spun că aş schimba neapărat ceva. Fiecare om are un farmec personal. De multe ori un mic defect îţi poate da carismă. Să-ţi răspund totuşi la întrebare, cred că mi-ar plăcea să am un ten mai închis la culoare, ca să mă pot bronza. Eu am pielea albă, şi bronzul se prinde foarte greu.

Reţetă de vedetă

„Cotlete în sos de roşii cu parmezan“
- Îţi place să găteşti? Dacă da, spune-mi o reţetă preferată.
- Nu gătesc des, pentru că stau destul de puţin acasă, dar am momente când îmi face plăcere şi chiar mă relaxează să prepar câte ceva. De exemplu, mâncarea italienească, pentru că se prepară rapid şi e foarte gustoasă. În Belgia am învăţat o reţetă care-mi place foarte mult: „Cotlete în sos de roşii cu parmezan”. Cotletele se pun în tigaie cu puţin unt şi ulei de măsline, se lasă câteva minute, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. Între timp, într-o altă tigaie, se prepară sosul alcătuit din roşii în bulion, vin, sare, piper, busuioc şi parmezan. Când cotletele sunt gata, se scot din tigaie şi se pun în sosul preparat. Se mai lasă împreună la fiert circa 15-20 de minute la foc mic, şi masa e gata. Le puteţi mânca simple sau însoţite de garnitură de paste sau de orez.