Main menu

header

07-10-1de Cătălina Tăgârţă

E vară, soare, cald şi toată lumea se pregăteşte de mare. Dacă v-aţi programat concediul abia spre sfârşitul verii sau dacă vă e jenă să vă afişaţi pielea albă, atunci ar trebui să aflaţi mai multe despre bronzarea organică. În lipsa bronzului natural, de la soare, aceasta este alternativa sănătoasă a solarului. Crina Grama (foto), manager general la Glamour Remodelare, din Bucureşti, ne-a spus mai multe pe această temă.

Se aplică prin pulverizare
Bronzarea organică este o procedură simplă, nedureroasă şi eficientă de obţinere a unui bronz perfect şi, mai ales, nedăunător sănătăţii, cu efect de antiîmbătrânire. „Bronzarea organică reprezintă un procedeu profesional de bronzare, ce presupune aplicarea pe întregul corp - prin pulverizare cu un pistol special - a unei soluţii 100% organice, ce conferă o culoare naturală pielii. Loţiunea de bronzare conţine o formulă aparte, care pătrunde imediat în piele, neavând senzaţia de gras sau lipicios - atât de des întâlnită în cazul cremelor de bronzare. Bronzul organic conţine DHA, ingredientul principal din toate soluţiile de bronzare, un ketozahăr care intră în contact cu primul strat de celule al epidermei. Interacţiunea dintre DHA şi aminoacizii de la suprafaţa pielii generează colorarea primului strat de celule, obţinându-se astfel «delicioasa» culoare ciocolatie a bronzului. Soluţia mai conţine, pe lângă ketozahăr: aloe vera, extras din ceai alb şi ceai neagru şi citrice - cu rol de hidratare. Când se programează pentru bronzul organic, doamnelor sau chiar domnilor li se recomandă să facă un peeling cu 24 de ore înainte de şedinţă. Fie îl pot face acasă, cu ulei de măsline în amestec cu cafea, fie pot apela la un peeling profesionist, în cadrul centrului”, ne-a spus Crina Grama.

„Rezistă cam şapte-nouă zile pe piele”
Înainte de a se programa pentru această procedură, persoanele e bine să ştie că în ziua cu pricina trebuie să se prezinte la salon curate, dar fără deodorant, parfum, machiaj sau creme pe corp ori pe faţă. „Soluţia se aplică pe pielea perfect curată şi uscată. Ea conţine un pigment ce se va închide în funcţie de culoarea pielii, deci nu trebuie să îşi facă nimeni griji că va avea un bronz prea închis sau prea deschis. Bronzul rezistă cam şapte-nouă zile pe piele şi nu are miros, cum sunt unele creme autobronzante”, a mai adăugat Grama. Ca să se păstreze peste o săptămână, e bine să se respecte câteva reguli esenţiale, cum ar fi: în ziua efectuării pulverizării să se poarte haine largi, iar apoi, în tot intervalul, să nu se folosească burete ori creme cu efect abraziv la baie.

Procedura nu murdăreşte zona din jur
Un aspect bronzat al pielii conferă supleţe şi ascunde imperfecţiunile. La bronzul organic se poate apela în orice moment al anului, 365 de zile din 365, procedura nu durează decât 10 minute, nu există riscuri de pătare, nu murdăreşte zona din jur şi nu produce murdărie pe jos sau pe mâinile terapeutului.

• Bronzarea organică este un procedeu ce nu are contraindicaţii, fiind recomandat chiar şi femeilor însărcinate, spre deosebire de solar.