Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Când se vorbeşte despre frumuseţe sau înfrumuseţare, cei mai mulţi dintre noi se gândesc exclusiv la femei. Însă şi bărbaţii au nevoie de îngrijire şi răsfăţ, de un cadru de relaxare totală, unde corpul şi chipul lor să primească atenţia cuvenită. Potrivit reprezentanţilor Glamour Remodelare din Bucureşti, şi bărbaţii au dreptul la şedinţe de înfrumuseţare, aşa că li s-a rezervat o zi numai a lor: joia. În funcţie de preferinţe şi nevoi, aceştia pot opta fie pentru tratamente de îngrijire facială, fie pentru tratamente corporale.

Îngrijire facială pentru toate vârstele
Bărbaţii pot apela aproape la aceleaşi proceduri ca şi femeile în cadrul saloanelor de înfrumuseţare. Unii apelează la specialişti pentru a slăbi sau a-şi întări musculatura, caz în care li se recomandă să ţină, pe lângă terapiile indicate de specialiştii Glamour Remodelare, şi un regim alimentar disociat sau să meargă la sală, iar alţii pentru programul de îngrijire facială sau pentru a-şi hidrata pielea, a înlătura petele pigmentare sau pentru curăţare în profunzime şi ameliorarea ridurilor. „E adevărat că bărbaţii sunt uşor reticenţi faţă de procedurile de înfrumuseţare în momentul în care păşesc prima dată pragul centrului, fiind o experienţă nouă, însă apoi se obişnuiesc şi realizează că nu au de ce să îşi facă griji, ba chiar observă că şedinţele sunt relaxante. În plus, am observat că la ritualul facial vin atât bărbaţi cu vârste de 20-30 de ani, cât şi domni de peste 45-50 de ani”, a spus Crina Grama, manager general Glamour Remodelare.

„Masajul îi surprinde într-un mod plăcut”
Ritualul de îngrijire facială pentru bărbaţi constă în mai mulţi paşi: demachiere profesională (cu rol în curăţarea şi hidratarea tenului), peeling enzimatic (îndepărtarea ţesutului mort de la suprafaţa pielii), un tonic ce oferă hidratare, apoi un lifting facial nechirurgical (ce elimină ridurile de expresie), urmat de drenaj limfatic (ajută la decongestionarea facială), ultrasunete cu cremă colagen (hidratează straturile epidermei şi oferă elasticitate pielii), iar la sfârşit un masaj energizant. „Masajul energizant pe care îl oferim la sfârşitul ritualurilor faciale îi surprinde într-un mod plăcut pe bărbaţi, faţa lor începe să radieze de sănătate şi prospeţime. În doar câteva şedinţe, cearcănele se atenuează, la fel ca ridurile de expresie, se tonifică şi revitaliză în profunzime ţesutul.

„Electrostimularea echivalează cu trei-patru ore de fitness”
În ceea ce priveşte tratamentele corporale, bărbaţii pot face proceduri precum electrostimulare, împachetare la capsulă, şedinţe de cavitaţie sau drenaj limfatic. „Electrostimularea transformă masa grasă în masă musculară, fiind un sport pasiv, care echivalează cu trei-patru ore de fitness. Electrostimularea poate fi făcută zilnic, dar de preferat este o zi da, una nu, indicat fiind ca aceste şedinţe să se facă în mod susţinut, cu intensităţi de peste 3 pe o scară de la 1 la 7”, ne-a spus Crina Grama.

„Un contur corporal nou în numai trei şedinţe de cavitaţie”
Un alt procedeu recomandat şi domnilor este liposucţia virtuală prin cavitaţie. „Tratamentul de cavitaţie reprezintă un fenomen creat de unde acustice cu intensitate foarte mare şi frecvenţă joasă, care distrug definitiv adipocitele - celulele grase. Undele acustice determină dilatări şi comprimări extrem de rapide, care se succed la nivelul vacuolei de grăsime, determinând apariţia unor viduri, numite bule cavitaţionale. Tratamentul de cavitaţie provoacă mişcări ale lichidelor în timpul diferitelor faze - de expansiune şi compresie, creează tensiuni mari la nivelul celulei, care «rup» - prin implozie - membrana adipocitului, iar materialul celular - respectiv grăsime, reziduuri, colesterol - este preluat de limfă şi drenat prin sistemul limfatic, în cadrul unei proceduri denumită drenaj limfatic. Acesta se poate face prin electrostimulare, presoterapie sau drenaj manual”, a mai spus specialista. Astfel, tratamentul de liposucţie virtuală prin cavitaţie oferă un nou contur corporal în numai trei şedinţe, fiind recomandat domnilor care vor să piardă în centimetri. Testele clinice demonstrează o reducere cu circa patru centimetri la prima şedinţă de liposucţie virtuală şi aproape cu cinci-şapte centimetri după trei şedinţe.

• Persoanele care au probleme cu ficatul sau cele care suferă de cancer nu au voie să participe la şedinţele de cavitaţie, însă terapeuţii le prezintă domnilor fiecare aspect care trebuie luat în calcul pentru a se simţi în siguranţă.

„Cavitaţia este ideală pentru reducerea adipozităţilor, remodelare corporală, tratarea celulitei, slăbire localizată, tonifierea pielii şi lifting corporal“