Main menu

header

  Parfumul este plusul de stil pe care fiecare persoană îl dă ţinutei sale. Statisticile arată că 96% dintre femei şi 73% dintre bărbaţi folosesc zilnic parfum. Alegerea parfumului potrivit nu este un lucru foarte simplu, de aceea vă propunem să urmaţi câteva sfaturi.

Aromele condimentate acţionează ca un afrodiziac

  Parfumul trebuie ales în funcţie de ocazie, anotimp şi, nu în ultimul rând, de personalitatea dumneavoastră. În lunile reci este indicat să fie o mireasmă mai picantă, caldă. Pentru zi alegeţi un parfum mai subtil, iar seara purtaţi ceva mai puternic. Vara sunt potrivite aromele fructate sau florale. Mirosurile fructate şi florale sunt calmante, proaspete şi senzuale, iar aromele condimentate acţionează ca un afrodiziac.
Asiguraţi-vă că nu sunteţi alergici

  Prima regulă, atunci când încercaţi o nouă mireasmă, este să nu fiţi deja dată cu parfum sau cu loţiune de corp. Cel mai bun mod de a testa parfumul este să îl aplicaţi pe partea inferioară a încheieturii sau pe o hârtie filtru pentru parfum. Pulverizaţi parfumul şi aşteptaţi câteva minute înainte de a-l mirosi. Dacă încercaţi pe un tester, ţineţi hârtia mai departe de nas. Nu testaţi mai mult de trei-patru parfumuri o dată, pentru că mirosurile se vor amesteca şi nu veţi mai simţi corect mireasma celorlalte. Ţineţi minte că acelaşi miros diferă în funcţie de persoana care îl poartă. Lăsaţi parfumul cam o oră pentru a-şi dezvolta toate nuanţele, şi apoi mirosiţi-l din nou. Dacă vă place, e persistent, atunci merită să reveniţi pentru a-l cumpăra. Foarte important este să vă asiguraţi că nu sunteţi alergici la ingredientele conţinute de parfum.

Mirosul trebuie să reziste întreaga zi

  Cantitatea de parfum pe care trebuie să o aplicaţi depinde de concentraţie. Un parfum, o apă de toaletă sau o apă de parfum trebuie aplicate în locurile cu puls: pe încheietura braţului sau a palmei, spatele genunchilor, gât şi în spatele urechilor.  Parfumul trebuie aplicat înainte de a vă îmbrăca, pentru că aşa va pătrunde subtil în haine. Este de preferat să nu-l pulverizaţi pe haine, pentru că poate lăsa pete şi mirosul nu persistă!
Dacă este posibil, folosiţi loţiune de corp, gel de duş sau pudră de corp din aceeaşi gamă cu parfumul. Pielea va emana prospeţime şi senzualitate. Mirosul apei de toaletă dispare după patru ore, aşa că aplicaţi de mai multe ori pe parcursul zilei. Un parfum bun trebuie să reziste întreaga zi.
Cristina Tache
Tipuri şi concentraţii
- Toate parfumurile sunt obţinute din alcool etilic şi uleiuri esenţiale.
- Apa de parfum (Eau de parfum - EDP) conţine în jur de 20% uleiuri esenţiale. Are cea mai mare concentraţie de componente de miros. Este foarte intensă şi se evaporă încet, dar este şi cea mai scumpă;
- Apa de toaletă (Eau de toilette - EDT) are aproximativ 17% uleiuri esenţiale. Este mai uşoară decât parfumul şi este potrivită în timpul zilei;
- Apa de colonie (Eau de cologne) este cu mult mai uşoară, având în jur de 5% uleiuri esenţiale;
- Apa de fraiche (Eau de fraiche) are între 1% şi 3% uleiuri esenţiale şi este cea mai uşoară diluţie de mirosuri.