Main menu

header

646 16 1de Luana Mare

Diana Munteanu şi Florin Ristei sunt „Prietenii de la 11”, de la Antena 1, şi formează un cuplu pe platoul de filmare de câteva luni. Puşi pe şotii şi pe distracţie în fiecare emisiune, cei doi par să fie reţeta ideală pentru o zi relaxantă. Chiar dacă mulţi au crezut că ei ar forma un cuplu şi în viaţa de zi cu zi, Diana şi Florin spun că au relaţiile lor, pe care le ţin departe de ochii curioşilor, iar vacanţa de vară a fost un bun prilej pentru fiecare de a petrece alături de partenerul sau de partenera sa. În timp ce Diana s-a distrat în Grecia împreună cu Bogdan Nemţeanu, iubitul său mai tânăr cu 12 ani, Florin a călătorit în Muntenegru, în Grecia, dar şi la Roma, alături de iubita sa, pe care o ţine departe de ochii presei.

Diana Munteanu: „Bărbatul de lângă mine trebuie să mă iubească, să mă respecte şi să îmi ofere linişte şi încredere“

- Cum ai petrecut vacanța aceasta?

- Am fost în Grecia, în Creta şi a fost foarte frumos. M-am plimbat şi am încercat o mulţime de lucruri noi. Am făcut paddle, un sport acvatic destul de solicitant, am mers cu barca şi am vizitat multe insule virgine din Creta. M-am plimbat cu barca până în Spinalonga. A fost o adevărată provocare pentru mine, fiindcă mi-e destul de frică de mare. A fost o vacanţă relaxantă şi frumoasă, cu multe lucruri noi, încercări şi distracţii.

- Care este provocarea vieţii tale în acest moment?

- Nu simt nicio provocare. Îmi trăiesc viața frumos, sunt fericită și împlinită, mă bucur de tot ce am. Nu sunt genul de persoană care își propune lururi pe termen lung, iau totul așa cum vine și fac ceea ce simt la momentul respectiv. Mă bucur din plin de ceea ce-mi oferă viața, fără să-mi fac mari planuri de viitor.

646 16 2- Cum ar trebui să fie bărbatul care să te convingă să mergi din nou la altar după căsnicia cu Claudiu Niculescu?

- Bărbatul trebuie să mă iubească, să mă respecte și să-mi ofere liniște și încredere. Nu am avut niciodată în minte un tipar anume de bărbat, întotdeauna m-a cucerit „acel ceva”.

- Cum crezi că ar trebui să fie o femeie în relația cu partenerul de viață: sexy și rea sau ingenuă devotată?

- Cred că din ambele câte puțin e cel mai bine. Nu cred că este o reţetă anume, totul este în funcţie de ce simţi în acel moment.

- Ai schimba ceva în trecutul tău?

- Nu, niciodată. Sunt sigură că, dacă aș trece prin exact aceleași lucruri din nou, la fel aș face cum am făcut și prima dată. Și da, îmi asum orice, cu bune și cu rele.

- Intenţionai să-ţi faci un tatuaj. S-a întâmplat asta?

- Intenționez să-mi fac unul cu litera D, dar mai amân momentul, pentru că mi-e teamă de ace.

„Fiul meu îşi doreşte foarte mult să fie fotbalist”

- Cum este Diana de astăzi în comparație cu cea de acum zece ani?

- Mult mai bine. Eu așa văd și simt lucrurile. Din toate punctele de vedere: emoțional, fizic, spiritual. Vârsta e doar o dată din buletin și nimic mai mult.

646 16 3- Fiul tău şi al lui Claudiu, David, ar putea deveni fotbalist? Are talent? Merge la antrenamente?

- Da, e foarte talentat, merge la antrenamente și ne ținem de treaba asta tocmai pentru că își dorește foarte mult. E foarte bun și îi place. David este foarte ambiţios pe toate planurile. Fotbalul nu este singurul sport de care este pasionat, face în același timp și înot. Și îi place enorm şi școala, o iubește mult pe doamna învățătoare. Sunt foarte mândră de rezultatele sale.

- Cum îți menții silueta? Ţii diete stricte, faci sport, apelezi la masaj anticelulitic?

- Fac sport, mănânc sănătos și mă odihnesc. Odihna este foarte importantă. Mai ales dacă îți dorești un stil de viață sănătos, atunci odihna nu trebuie neglijată. Nu obișnuiesc să pierd nopțile și mă bucur de tot ceea ce mă înconjoară. Cred că cel mai important lucru în viață este să fii fericit și împlinit! Mănânc cu măsură, niciodată după ora 19:00, şi beau multă apă. Şi pentru că îi pregătesc lui David mâncarea, am învăţat să mănânc şi eu mult mai sănătos decât o făceam înainte. Încerc să prepar mâncăruri uşoare, dar cu gust. Fresh-urile şi smoothie-urile nu lipsesc din meniu. L-am învăţat şi pe el să mănânce sănătos. Nu fac excese culinare, alerg de trei-patru ori pe săptămână. Sunt şi săptămâni când prefer să joc tenis de câmp, depinde și de dispoziție. Și, nu în ultimul rând, din când în când merg la câteva tratamente corporale, cred că au și ele rostul lor.

- Îți place să găteşti? Care este reţeta ta preferată de mâncare?

- Da, îmi place să gătesc. Foarte des. Mănânc multe fructe de mare și pește și atunci asta gătesc cel mai des, acestea sunt rețetele mele preferate.

„Dumnezeu a fost bun cu mine, încerc să nu-L supăr!”

- Crezi în destin? Când te-a surprins cel mai tare destinul într-un mod plăcut? Dar neplăcut?

- Da, cred în destin. Și cred că orice îți dă Dumnezeu, cu mici ajustări din partea ta, se va întâmpla oricum, oricât te-ai da peste cap să schimbi. Nu pot spune că una anume a fost surpriza vieții mele, am avut surprize și plăcute, și neplăcute, ca tot omul.

- Crezi în Dumnezeu? Ai preocupări spirituale? Te rogi des?

- Da, cred foarte tare. Întotdeauna îmi găsesc punct de sprijin în rugăciune și mulțumesc prin rugăciune. Nu sunt habotnică, dar încerc să nu mă abat de la principiile religioase sau să-L necăjesc. A fost bun cu mine până acum, și aș dori să fie așa și în continuare.

- Mergi la biserică periodic?

- Da, merg ori de câte ori am ocazia, dar, cum spuneam, nu sunt habotnică, nu țin la cutume. Dar mă rog la Dumnezeu şi simt că mă ajută, aşa cum a făcut-o mereu. Postesc atunci când este nevoie, îmi găsesc liniștea în rugăciune. Și, cumva, toate lucrurile astea sunt din familie, așa am fost crescută de bunicii și de părinții mei, care sunt niște oameni credincioși.

- Care este lecția de viață cea mai dură de până acum?

- Nu cred că am avut lecții de viață dure, mă rog întotdeauna să fiu sănătoasă și așa le pot duce pe toate.

- Îți place să călătoreşti?

- Da, îmi place foarte, foarte mult să călătoresc. Iar dacă ar fi să aleg o destinaţie favorită, aceea este Grecia. Este țara mea preferată. Îmi plac oamenii de acolo, mâncarea și relaxarea pe care Grecia ți le oferă în general. Grecii sunt niște oameni relaxați, atmosfera este una de vacanță, și parcă îți transmit și ție toate astea.

„Totul ţine de râs şi de bună dispoziţie. Florin mai cade de pe canapea de râs, şi eu câteodată“

- Care au fost cele mai neașteptate întâmplări de la emisiune, de pe platou?

- Nu prea sunt. Întotdeauna eu și Florin am spus că emisunea „Prietenii de la 11” e un loc unde ne întâlnim cu oamenii, ne simțim bine şi schimbăm păreri. Chiar ne distrăm foarte mult, nu suntem constrânși de nimic, și cred că asta transmitem și acasă, telespectatorilor, dar și invitaților. Sunt prieteni pe care-i invităm în platou să stăm de vorbă. Totul ține de râs și de bună dispoziție. Florin mai cade de pe canapea de râs, și eu câteodată, dar de alte întâmplări neașteptate nu am avut parte.

Florin Ristei: „Nu mai caut femeia ideală“

646 16 4- Cum a fost vara asta pentru tine?

- Vara a fost cu muncă, soare, plimbări şi mici renovări. O lună de pauză de la emisiune, două săptămâni de pauză de la cântat, o vacanță mică în Muntenegru și în Grecia, două-trei zile la Roma, trei săptămâni de ipsos și praf prin casă și s-a făcut septembrie. M-am plimbat cu maşina aproape două săptămâni.

- Vacanța de vis? Care a fost sau care ar putea fi?

- Contează persoanele cu care pleci în vacanță. Orice călătorie poate fi de vis. Fie că e la Sinaia sau în Maldive. Bine... glumeam. Mai bine Maldive.

- Cum este pentru tine femeia ideală? Ai găsit-o? Încă o cauți?

- Îți dai seama că nu există așa ceva. Probabil cu toții căutăm varianta cea mai potrivită pentru fiecare, însă cele mai frumoase lucruri se întâmplă atunci când te aştepți mai puțin. Nu o mai caut.

- Ce înseamnă o femeie sexy?

- Atitudine și glezne subțiri. Cred că am fi cu toții ipocriți dacă am zice că aspectul nu contează. Ba da, contează. Întotdeauna însă trebuie să existe un echilibru. Iar sexy vine din acest echilibru.

- Care a fost cea mai lungă relație de iubire pe care ai avut-o?

- Cinci-şase ani. Acum, una în desfășurare...

- Eşti băiatul rău sau fidel și protector?

- Vă dau un număr de telefon să întrebați? Se zice că lauda de sine nu miroase a bine. Așa că o să spun că le am pe toate... V-am zis de echilibru, nu? Eh, mă lupt să îl găsesc.

- Ce dimensiuni apreciezi la o femeie? 90-60-90 sau IQ ridicat?

- Simțul umorului 1000% + iQ.

- Ce nu i-ai putea ierta partenerei: infidelitatea sau oportunismul?

- Dintre astea două, infidelitatea.

„Colega mea, Dana, a fost o născocire care acum face majoratul”

646 16 5- Ai început cu trupa Amicii, în copilărie, la 12 ani. Cum priveşti acel început?

- Îmi aduc aminte cu drag de concertele cu Amicii, de perioada aia frumoasă, pe care însă n-am conștientizat-o prea mult la vârsta aceea. Cred totuși că a fost un lucru bun, pentru că altfel riscam să intru în magia succesului. Așa, am rămas cu picioarele pe pământ și am clădit o carieră de care sunt mulțumit.

- „Ea este Dana, colega mea”... Cine este Dana din piesa ta de succes şi care este povestea sa?

- Dana a fost născocirea compozitorului piesei. Din fericire, n-am avut nicio prietenă cu numele ăsta, însă sintagma „Ea este Dana” m-a urmărit ani întregi. Și, apropo, anul viitor face și Dana majoratul. Se fac 18 ani de când s-a lansat piesa.

„Consider că vocea este cel mai frumos instrument”

- Pian, chitară, vioară, tobe? Ce instrument îți este mai aproape de suflet și de ce?

- Vocea, cea mai apropiată de suflet. Chiar și fizic. Consider că vocea este cel mai frumos instrument. Pe celelalte le-am învățat ca să mă ajute în exprimarea artistică. Anul trecut mi-am cumpărat un saxofon, în speranța că mai adaug un instrument în palmares, dar încă n-am reușit să îi acord suficient timp.

„Cu banii de la «X Factor» mi-am achitat ratele la apartament”

- În 2013 ai câștigat concursul

„X Factor”. A fost un premiu substanţial. Ce ai făcut cu banii?

- „X Factor” a fost una dintre cele mai tari experiențe ale mele din cariera muzicală. Cu banii câştigaţi mi-am achitat creditul pe care îl aveam la apartament și am reușit să ajung și în Thailanda un an mai târziu.

- Care este provocarea vieții tale în acest moment?

- Să fiu mai bun în fiecare zi.

- Dar cea mai năstruşnică zi de filmare la „Prietenii de la 11” care a fost?

- În fiecare zi, de la 11:00 la 13:00, sunt întâmplări inedite. Nu ascundem nimic, arătăm tot. Poate cea mai „dubioasă” de până acum a fost o zi de emisiune când am venit cu ochii umflați. Da, umflați la propriu. Nu eram după o bătaie, deși arătam ca Rocky, ci era o mică alergie la praful din urma șlefuirii pereților casei.

„Încerc să joc un amărât de fotbal, cât să nu mă lase oasele”

- Cum este o zi din viața ta?

- De obicei, era haotică. Acum este un pic mai organizată, pentru că mă trezesc cam la aceeași oră. Avem emisiune, apoi poate mâncăm ceva, după care mă duc la repetiții dacă trupa FreeStay are chef în ziua respectivă. Pe seară, ori un film, ori o FIFA, ori o vorbă la o tură pe Magheru.

- Care sunt pasiunile tale atunci nu eşti pe platoul de filmare sau pe scenă?

- Îmi place să conduc, îmi plac foarte mult călătoriile, FIFA și alte câteva activități de grup.

- Crezi în destin?

- Cred în energie. Cu siguranță facem lucruri care influențează destinul. Contează ce îți dorești să faci, ce drumuri alegi și cât de pozitiv gândești. Norocul și destinul ți le faci chiar tu.

- Cum îţi menţii forma fizică? Faci sport, mergi la sală etc.?

- Încerc să joc un amărât de fotbal o dată pe săptămână, cât să nu mă lase oasele. De sală mă apuc în fiecare lună, de luni.

„Mai nou, dau de mâncare cu biberonul unor pui de pisică“

646 16 6- Îţi plac animalele? Ai animale de companie?

- Da. Am început cu câini. Și pentru că un Beagle este aproape imposibil de ținut în apartament, am ajuns la pisici. Am început cu un băiat British, Bozo. Am continuat cu perechea lui feminină, Kira, și, mai nou, dau de mâncare cu biberonul altor trei pui