Main menu

header

681 16 1de Valeria Roman

Un peisaj exotic, dar niște probe de foc, contracronometru, pe o arșiță cumplită, care necesită o bună condiție fizică și o mentalitate de învingător. Așa s-ar descrie pe scurt concursul Exatlon (Kanal D), care pentru Anda Adam a fost o experiență scurtă. Artista noastră a fost prima vedetă din echipa Faimoșilor care a părăsit competiția după ce s-a accidentat grav la genunchi. A stat doar o lună în Republica Dominicană, timp în care a luptat pentru echipa sa, a legat prietenii pe viață și s-a adaptat cu brio condițiilor grele de la Exatlon. A revenit în țară în cărucior cu rotile și mergând ajutată de cârje, apropiații fiind cei care au spijinit-o fizic și moral să depășească perioada grea. Anda Adam s-a operat la picior după concursul de la Exatlon și, deși și-a pus cariera de solistă în pericol, nu regretă absolut nimic. Despre tot ce a trăit în Republica Dominicană, ce nu s-a văzut pe micul ecran și cât de mult strânge din dinți ca să se recupereze ne-a povestit chiar cântăreața.

„Ne spălam pe cap cu săpunul mic de mâini”

- Te-ai întors de câteva luni (n.r. - în februarie) din Republica Dominicană. Cum a fost experiența Exatlon?

- A fost cea mai tare și unică experiență a mea și este ceva ce creează dependență oricum.

- Ce nu s-a văzut la televizor? Care erau adevăratele condiții?

- Exact ce aţi văzut la tv era și acolo. Ba chiar mai rău... nu era atât de mult reality pe post ca să vedeți cum ploua pe noi când dormeam la coteț și cum șuiera vântul printre scândurile acelea. Ne spălam pe cap cu săpunul mic de mâini pe care îl aveam la baie când câștigam casa. Nu aveam pieptăn. Diana Belbiță a avut ideea la un moment dat să se pieptene cu o furculiță, și a funcționat! Dar şi-a și rupt jumătate din păr.

- La ce a trebuit să renunțați?

- Am plecat cu ce am vrut la noi, însă, acolo ajunși, înainte de a ne urca în acel elicopter, a venit cineva la hotel și a decis pentru fiecare dintre noi exact ce avea voie să ia în acel rucsac dat de ei.

- Care a fost lucrul care ți-a lipsit cel mai mult acolo?

- Crema de corp, de față, telefonul, deodorantul, și lista ar putea continua.

„Mi-a părut extrem de rău că m-am accidentat”

681 16 2- Cum te-ai acomodat cu clima? În acea perioadă, în România, a fost foarte frig, iar acolo ai avut un peisaj exotic. Câte grade erau la orele la care filmați probele?

- Erau în jur de 26 de grade Celsius, dar foarte puternic soarele. Am o relație bună cu clima tropicală. Mie îmi place, așa că pentru mine nu a fost o problemă să mă adaptez la clima de acolo.

- Din păcate, drumul tău în competiție a fost întrerupt de accidentarea de la picior. Ce ai simțit în momentul acela?

- Mi-a părut extrem de rău și nu îmi venea să cred că sunt nevoită să părăsesc competiția pentru că m-am accidentat. Preferam să ies din acest concurs pentru că nu mai puteam continua psihic sau pentru că nu mai puteam aduce puncte echipei.

- Cu care dintre colegii de echipă te-ai înțeles cel mai bine? Care au fost adversarii tăi de temut?

- Diana Belbiță și Andrei Stoica îmi sunt și prieteni de dinainte de a intra în această competiție, și cu ei evident m-am înțeles cel mai bine. Adversari de temut nu aveam, pentru că eu gândesc puțin altfel și am o mentalitate de sportiv și de luptătoare. Pentru mine, important era să fiu concentrată la joc și să îmi fac traseul așa cum îmi propuneam eu, îmi primul rând ca să nu fiu dezamăgită de mine însămi.

„Proba în care am cărat sacii de 5 kilograme a fost cea mai grea”

- Dacă ai fi ajuns până în finală, de care dintre concurenți ți-ar fi fost frică?

- Habar nu am, dar cu siguranță nu rezistam până în finală din cauza dorului de copilul meu. Nu aș fi rezistat să stau atât de mult timp departe de ea și fără să știu nimic de Evelin.

- Care a fost proba care te-a solicitat cel mai mult?

- Prima probă cu care am început competiția Exatlon mi s-a părut cea mai solicitantă, pentru că avea multe zone de târât cu niște saci grei de cinci kilograme, în încercarea de a dărâma niște cuburi mari care și ele erau destul de grele. Ajungeai extenuat de atât târât în mâini și nu mai aveai forța necesară să arunci la final. Trebuia să arunci și foarte tare ca să și dărâmi acele cuburi, dar și să dai cu țintă.

„Nu există resentimente între mine și Anca!”

681 16 3- Crezi că accidentarea a fost un gest intenționat sau pur și simplu Anca a atacat mingea, așa cum chiar ea a declarat?

- Cu siguranță nu a fost un gest intenționat, ci pur și simplu a intrat la minge.

- A luat legătura cu tine după ce a ieșit și ea din concurs?

- Am vorbit cu ea când ne-am întâlnit după eliminare în platou, la emisiune, și am făcut și poză la final! Nu există resentimente între mine și Anca!

- Ce poţi să ne spui despre câştigătorul primei ediţii a emisiunii Exatlon?

- Sunt fericită că a câştigat un Faimos! Vladimir Drăghia merita să fie în finală şi să câştige marele premiu de 100.000 de euro, pentru că, sincer, dintre noi toţi, din punct de vedere psihic, mi se părea cel mai puternic şi cel mai pregătit să stea până la final. Sau cel puţin nu arăta că l-ar afecta ceva. Această competiţie nu este numai despre cât de bine pregătit fizic eşti, ci şi cât de puternic mental poţi fi în situaţii-limită.

„Am avut o operație reușită, dar nu sunt recuperată complet”

681 16 4- Între timp te-ai operat la genunchiul la care în trecut ai mai avut probleme și la emisiunea „Dansez pentru tine”. Cum a decurs totul?

- Am avut o operație reușită, însă recuperarea este extrem de importantă acum. Fără recuperare intensă poți rămâne cu probleme destul de mari care te afectează pe viitor. Am deja trei luni şi jumătate de la operație. După două săptămâni am început şi recuperarea, însă nu sunt refăcută 100%. Mai am de muncit puțin ca să fiu în formă perfectă cu genunchiul, însă kinetoterapeutul meu, Ovidiu Kurti, îmi spune că în scurt timp o să fiu aproape ca nouă. Îi mulțumesc pe această cale că mă „chinuie” la fiecare antrenament ca să putem obține rezultatele pe care ni le dorim, având în vedere că eu duc o viață de sportiv și am și o carieră care implică mult dans și mișcare.

- Poți să calci acum în picior sau încă te mai folosești de cârje? Mai ai dureri?

- Încă mai am dureri și nu am recăpătat extensia genunchiului 100%, dar la cârje am renunțat la o lună după operație.

„Nu pot să alerg și nici să fac exerciții pe acel picior”

681 16 6- Regreți participarea?

- Niciodată! Nu regret nici măcar o secundă! Dacă doctorul mi-ar spune acum că sunt recuperată total și mă pot întoarce în competiţie, mâine aș pleca acolo alături de echipa mea!

- Ai repeta experiența?

- Cu siguranță, da! Este extrem de dur acest concurs, dar totuși ceva unic și care creează dependență.

- Ce restricții mai ai?

- Momentan nu pot alerga încă și nici nu pot face exerciții cu greutăți pe acel picior! Îmi este dor să îmi reiau antrenamentele de altădată! Dar o să recuperez, nu îmi fac probleme.

- Când ți-a dat voie medicul să te întorci pe scenă?

- M-am întors pe scenă de acum două luni, dar încă mai șchioapăt puțin. Primul eveniment pe care l-am avut după operație a fost în Germania! Le mulțumesc pentru primirea lor călduroasă!

„Concursul Exatlon este extrem de dur, dar totuşi ceva unic şi care creează dependenţă“

„Evelin are muzica şi dansul în sânge“

681 16 7- Cum te-au sprijinit ai tăi?

- Cu inima, cu tot ce au putut ei! Oricum, emoțiile acasă au fost uriașe!

- Cum se împărțeau sarcinile între tine și Sorin în casă înainte de accidentare? Dar după?

- M-a ajutat foarte mult el. Este genul de bărbat care se descurcă în orice fel de situație! M-am putut baza pe el cât am fost accidentată.

- Pauza de la scenă a însemnat mai mult timp petrecut cu fetița și cu soțul tău. Cum l-ați valorificat?

- M-am bucurat de fiecare secundă petrecută cu ei, pentru că mi-au lipsit enorm! Fetița mă tot trăgea de mână, că voia să mă joc și să alerg cu ea prin casă, însă eu nu puteam, fiind în cârje.

- O vacanță în doi. Mai poate fi vorba despre așa ceva când în cuplu apare un copil? Cum e la voi?

- Cred că orice se poate, doar să vrei cu adevărat! Și da, se schimbă multe când apare un copil, dar cred că poți să rămâi atent la ce înseamnă cuplu, doar să și vrei.

- Cu cine seamănă Evelin?

- Fizic seamănă mai mult cu tatăl ei, iar la caracter, mai mult cu mine.

- Îți calcă pe urme?

- Eu cred că da, din cum se manifestă ea! Muzica și dansul le are în sânge!

- Ce îi place să facă? Este mâncăcioasă?

- Îi place să coloreze… orice! De la păpuși, la pereți! Chiar și pe ea! La mâncare, ne cam chinuim cu ea. Subiectul este delicat, pentru că nu prea vrea să mănânce mai nimic. Are preferințe pentru tot ce e acru. E înnebunită după murături, castraveți acri, lămâie.

- Aveți în plan încă un bebe? V-ați mai dori un al doilea copil?

- Ne dorim doi copii, da! Dacă Bunul Dumnezeu vrea să ne mai dăruiască un copil, am fi fericiți!

„În noul meu videoclip am filmat accidentată!“

681 16 8- Chiar dacă ai avut probleme medicale, ai lansat un videoclip nou, care se numeşte „În altă lume”. Despre ce este vorba?

- Este o piesă de stare care mi-a plăcut de la prima ascultare și la care am filmat un videoclip de imagine, pentru că eu încă eram imobilizată cu o cârje și nu aș fi putut filma un altfel de clip în momentul ăla. Chiar și accidentată am considerat că trebuie să fac un efort să lansez această piesă, că doar „Poate fata”, nu? (râde)

- Cum au decurs filmările, având în vedere că un videoclip înseamnă ore întregi pe platoul de filmare, schimbat ținute, machiaj?

- Îmi obosea piciorul operat, și din când în când trebuia să mai dăm stop ca să mă mai așez, pentru că nu mai puteam sta pe piciorul stâng, dar ne-am descurcat până la urmă.

- Cum este piesa?

- Este un pansament pentru sufletele celor care după o despărțire păstrează aprinsă flacăra pasiunii. Melodia este compusă de Alex Cotoi și de Dragoș Felix Popescu, textul fiind scris tot de el.

- Ce alte proiecte mai ai pe plan profesional?

- O să lansez alături de Alex Velea un single pentru vara aceasta, o să lansez o colecție de salopete de fitness, de asemenea, și o nouă colecție de costume de baie!