Main menu

header

719 14 1de Valeria Roman

Emoții tot mai puternice îi încearcă pe comediantul Dan Badea, coprezentator al emisiunii „iUmor” (Antena 1), și pe soția sa, Mădălina. Cei doi sunt gata să devină... trei în scurt timp, așa că primăvara aceasta barza le va „livra” un băiețel pe care și-l doreau încă de când s-au cunoscut. Eroii noştri au devenit un cuplu în urmă cu aproape patru ani, iar toamna trecută și-au oficializat relația. La nuntă le-au promis invitaților că peste un an, cu voia Divinității, se vor întâlni din nou ca să încingă hora la botezul copilului și, cel mai probabil, se vor și ține de cuvânt. Bebelușul este așteptat să se nască în luna martie, așa că până la toamnă va fi mai mult ca sigur creștinat. Dar până atunci haideți să-i cunoaștem pe părinții lui. Dacă pe Dan Badea îl știe o țară întreagă de la spectacolele de stand-up comedy și de la tv, Mădălina, superba sa soție, nu este la fel de cunoscută, dar ne-a lăsat să o descoperim. Viitorii părinți au vorbit despre începuturile lor în relația de cuplu și despre fericirea ce va veni pe lume, în bi-interviul acordat revistei Taifasuri.

Dan: „Umorul este cel care ne-a legat şi care ne face viaţa frumoasă“

- Cum s-a schimbat viaţa ta după divorţ?

- După cum se vede, în bine! E important să îți petreci viața, care nici măcar nu e aşa de lungă, alături de omul potrivit.

- Te gândeai că o să te recăsătoreşti atât de repede?

- Recunosc că nu m-am gândit la asta. Am lăsat destinul să își urmeze cursul și bine am făcut! Am lăsat să mi se întâmple lucruri și sunt foarte fericit... (râde)

„Am cerut-o de soţie în Las Vegas! La Bellagio”

- Ce îţi place la actuala ta soţie?

- Mădălina este un om minunat și are o personalitate foarte puternică. Râdem foarte mult și avem multe pasiuni comune.

- Cererea în căsătorie a venit rapid. Momentul a fost pus la punct din timp?

- Eram în Las Vegas și aveam inelul la mine de ceva timp. L-am luat din America pentru că erau mai puține zile în care trebuia să-l țin ascuns. L-am avut cu mine și la Grand Canyon, dar nu a fost cazul să o cer acolo. Până la urmă, îngenunchierea am făcut-o la celebrul Hotel Bellagio și a fost fantastic! Lumea a aplaudat și eu din reflex m-am înclinat la sfârșit, ca la spectacol.

„Micul dejun îl face ea, dar mie îmi place să o ajut”

- Ce ai în comun cu Mădălina? Ce te deosebeşte de ea?

- Avem multe în comun, dar cel mai important este umorul. Umorul este cel care ne-a legat și care ne face viața frumoasă. Eu sunt artist, mai cu capul în nori, iar ea e mult mai ancorată în realitate și mai pragmatică. Perechea perfectă!

- Cum arată o zi din viaţa voastră atunci când sunteţi amândoi acasă?

- Ne place să ne relaxăm și să ne răsfățăm. Ne uităm la filme și la seriale, ascultăm jazz, bem un pahar cu vin, chemăm prietenii la un joc de societate.

- Cine face micul dejun în casă?

- Când am timp, îmi place să-l gătesc eu, dar în mod normal ea îl pregăteşte. Oricum îl facem împreună fiindcă eu vreau să o ajut pe ea, și ea pe mine.

- Cine o să-l facă după ce se va naşte bebe?

- Cred că se va păstra ritualul, și dacă nu o să avem timp… o să bem și noi lapte, ca și bebe. (râde)

„Mă văd în toate ipostazele posibile legate de copil și vreau să mă implic 100%”

719 14 2- Te vezi în ipostaza de a schimba scutece?

- E foarte interesant cum se schimbă ceva în tine ca om în momentul în care ai un copil! Mă văd în toate ipostazele posibile legate de copil și vreau să mă implic şi să mă dedic 100%.

- Ai hrănit până acum cu biberonul vreun bebeluş?

- Până acum nu, și sincer de-abia aștept. Cred că e o experiență minunată pentru că toți oamenii care au copii, indiferent ce au făcut în viață, spun că atunci când a venit bebe pe lume, a fost de departe cea mai mare realizare a lor.

- O să aveţi şi o bonă care să vă ajute?

- Deocamdată suntem binecuvântați cu mamele noastre foarte dornice să ne ajute cu copilul și le mulțumim din suflet pentru asta.

- Anul acesta vacanţele vor rămâne doar pe lista de dorinţe sau merge şi bebe cu voi?

- Încă nu știm dacă anul acesta vom pleca în vreo vacanță, dar un drum scurt până la mare, la noi, prin august, tot facem.

Mădălina: „Mi-e teamă de nopţi albe, aşa cum am auzit că se întâmplă după naştere“

719 14 3- Cine este Mădălina Badea?

- Sunt jumătate corporatistă, jumătate viitoare mămică, o femeie împlinită care abia așteaptă să nască primul copil. Lucrez de zece ani în industria farmaceutică și îmi place foarte mult ceea ce fac. Mă ocup de medicamente și pot să spun că știu toate denumirile substanțelor active ce se află în componența lor. (râde)

- Cum l-ai cunoscut pe Dan?

- În Vama Veche, într-o seară frumoasă de august, în care m-a făcut să râd cu lacrimi. Eu eram cu niște prieteni, el era cu alții. La un moment dat, cele două gășți s-au unit, iar el a vorbit foarte mult cu mine. În prima lună de întâlniri m-a făcut încontinuu să râd și mi-am dat seama că nu mai pot trăi fără el. Este un plus foarte mare în viața mea. Un soț și un om extraordinar. Părinții mei sunt foarte fericiți că l-am ales pe el. Vă spun sincer că lângă un om cu umorul lui nu ai cum să te plictiseșți vreodată!

- Înainte să-l cunoşți pe el, nu aveai nicio treabă cu lumea mondenă. Cum ţi se pare acum?

- Chiar nu am nicio treabă cu lumea mondenă, nu-mi place să apar la televizor și cred foarte mult în păstrarea intimității. Nu știam mare lucru despre lumea mondenă nici înainte. Tangențial, mai auzeam pe la televizor despre vreo vedetă. Pe Dan îl știam. Cred că am fost și la el, la spectacolele de stand-up comedy. Eu sunt din Pitești și cât am stat acolo, Dan a avut reprezentații și în orașul meu natal. Când ne-am întâlnit în acea seară, la mare, eu l-am recunoscut imediat.

„Am pus testul de sarcină într-o cutie de cadou și i-am dat-o lui Dan înainte de ziua lui”

- Mai mergi la job?

- Sunt însărcinată în 39 de săptămâni și câteva zile. De pe la 7 luni și jumătate, adică din perioada Sărbătorilor, am intrat în concediu prenatal. Mă voi întoarce la lucru peste doi ani. Am decis să stau acasă în această perioadă pentru a fi lângă copilul meu, care are nevoie de toată atenția mea.

- Este băieţel? Ce nume aţi ales?

- Este băiețel, dar nu ne-am decis asupra numelui. Ne dorim un nume special și unul de sfânt. Avem o listă scurtă. Chiar făceam noi o glumă și am zis să-i spunem Dan. Pe soțul meu îl cheamă în buletin Robert Cristian și am vrut să fie cu adevărat și un Dan Badea. Ne-am răzgândit, pentru că probabil că ne vom afla într-o încurcătură… când o să strig, se vor întoarce amândoi. (râde)

- Cum i-ai dat vestea lui Dan? Dar celor din familia voastră?

- În ziua în care am aflat că sunt însărcinată am pregătit o cutiuță în care am pus testul de sarcină. Seara i-am spus că este cadoul pentru ziua lui care urma să fie peste două săptămâni. A fost foarte fericit când a văzut ce e în cutie și mi-a zis că e cel mai frumos cadou posibil. Părinții noștri au fost foate emoționați când au primit vestea, au fost multe lacrimi de bucurie. Pentru mama lui Dan a fost ceva incredibil. E primul nepot și vă dați seama cum a reacționat...

„Poftele m-au cam dat peste cap”

719 14 4- Disconfort sau sarcină uşoară? Pofte sau greţuri?

- Cea mai ușoară sarcină, fără grețuri sau alte probleme. În schimb, am o mare poftă de mâncare, dar am făcut tot posibilul să pap sănătos și corect pentru a-mi ține greutatea sub control. Am primit sfaturi să nu mănânc pentru doi. Să nu cad în această ispită! Poftele m-au cam dat, într-adevăr, peste cap. Eu, înainte de a fi însărcinată, nu mă apropiam de orez sau de carne de vită. Îmi amintesc că eram în luna a doua de sarcină și am mâncat o porție și jumătate pentru că mi-a plăcut foarte tare. Salata de varză albă a fost în prima lună delicatesa mea.

- Care a fost cea mai grea perioadă de până acum?

- Nu am avut nicio perioadă grea, din contră. Înainte de sarcină mă speriaseră mămicile că sarcinile sunt foarte dificile, dar a fost foarte frumos și foarte ușor. Am și perioade în care corpul meu are nevoie de odihnă, dar nu dorm niciodată după-amiaza. Acum, pe ultima sută de metri, mă simt un pic mai greoaie, dar conduc în continuare, mă duc la medic, la ecografii. L-am văzut pe bebe! Seamănă cu Dan! (râde copios)

„În prima lună, vom avea ajutorul mamelor noastre”

719 14 6- Recent ai avut petrecerea baby-shower. Ce cadouri a primit bebe?

- O brățară cu îngerași, un album special pentru bebeluși, o ramă foto pentru etapele primului an și multe, multe hăinuțe.

- Unde o să naşti? Natural sau cezariană?

- Voi naște în privat, la Regina Maria, iar doamna doctor Corina Grigoriu va decide tipul de naștere. Am vorbit și despre cezariană. Vom vedea cum se va întâmpla până la urmă. Dacă va fi cazul, voi opta pentru operație.

- Care este cea mai mare temere a ta?

- Mi-e teamă de nopți albe, așa cum am auzit că se întâmplă după naștere. Și eu, și Dan suntem mari fani somn. În prima lună, vom avea ajutorul mamelor noastre. Mama are experiența recentă a nepoților, de la fratele meu, deci ne vom descurca.

„Mobilă albă clasică. Un şemineu. E casa visurilor noastre”

- A cui a fost idea ședinței foto în care apari însărcinată?

- Ședința foto am făcut-o la 7 luni. Prietenele mele au fost cu ideea. Ulterior, m-am inspirat de pe internet asupra ținutelor. Le-am ales și am dat drumul la treabă cu o echipă de superfotografi. A venit și Dan cu câteva idei. Pot să spun că absolut cele mai frumoase poze au plecat de la propunerile lui. A ieșit minunat! A avut loc la noi acasă și a durat o zi întreagă.

- Ai decorat întreaga casă. Ai studii de design interior?

- Casa este o poveste cap-coadă. Dacă Dan a spus asta despre mine, e un drăguț. De fapt, amândoi am alergat ca să iasă așa. Mie în place mobila albă și clasică și am vrut neapărat să avem șemineu, unul cu flacără. Nu am studii de design, în schimb m-am informat foarte bine din toate sursele existente în acea perioadă. Am căutat foarte mult și atent fiecare piesă de mobilier și am știut exact ce vreau, iar soțul meu m-a ajutat enorm. Casa noastră arată în momentul de față exact cum ne-am dorit, reflectă fidel imaginea noastră.

- Există o cameră specială de bebeluş?

- Există dormitorul copilului la noi în casă, dar în primul an va dormi în pătuțul lui, la noi în cameră, pentru a-l avea aproape. Am cumpărat un pătuț de lemn și încă unul pe care să-l pot muta în living pe timpul zilei. Este ca un coș în care va sta în primele 6 luni. Sunt de acord cu ideea de cosleeping. Pătuțul din lemn este prevăzut cu o saltea antiregurgitare de la un producător spaniol cu 40 de ani de experiență în domeniu. Va fi totul bine!

„Mi-am mutat casa la supermarketul de bebeluși. Căutăm căruț și tot ce îi poate fi de folos copilului“

„«iUmor» este o minune de emisiune. Cu mine coprezentator“

719 14 7Cel de-al șaselea sezon „iUmor”, care a avut premiera sâmbătă (23 februarie), îl aduce pe Dan Badea în ipostaza de coprezentator alături de Șerban Copoț. Obișnuit cu scena emisiunii din ipostaza de invitat special, Dan Badea va deveni de acum înainte gazdă. În juriu au rămas Delia, Cheloo și Mihai Bendeac, care vor căuta, așa cum ne-au obișnuit, cele mai amuzante numere de stand-up, magie, mimă sau improvizație. Concurenții ce primesc minimum două „Thumbs up” vor putea fi apoi votaţi de telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Astfel, câştigătorul fiecărei ediții se va califica direct în finală!

- Cum ţi se pare noul proiect în care ai fost cooptat?

- Emisiunea „iUmor” este genul de format care mi se potiveşte ca o mănuşă. Este o nebunie de emisiune! Am trecut de la statutul de telespectator la invitat și acum la coprezentator și mulțumesc pentru asta oamenilor care au avut încredere în mine. E o echipă minunată și foarte specială, care m-a ajutat să mă integrez și să mă distrez copios la filmări.

- Ai emoţii? Şerban Copoț te ajută?

- Pe Șerban îl știu de foarte mult timp, dar nu l-am cunoscut profund până acum. Este un om bun și un partener generos! Am descoperit cu bucurie că suntem pe aceeași lungime de undă și că suntem mai mult decât compatibili. Există acea chimie care o să se vadă cu siguranță în show.

- Cum o să te împarţi între familie, stand-up comedy şi televiziune?

- Foarte simplu. Eu îmi fac singur programul, așa că pot, de exemplu, să stau cât mai mult acasă în primele câteva luni sau oricând este nevoie.

„Acum, pe ultima sută de metri, mă simt un pic mai greoaie, dar conduc în continuare, mă duc la medic, la ecografii. L-am văzut pe bebe! Seamănă cu Dan!“