Main menu

header

roxanabolocanBiorezonanța nu mai este demult o descoperire, o noutate, la nivel global milioane de oameni folosind cu succes acest tip de terapie complementară. Testarea stării de sănătate cu unul din aparatele de biorezonanță este punct de plecare pentru toți cei care doresc să experimenteze terapiile alternative sau complementare, iar accesul la acest tip de investigație este din ce în ce mai facil, chiar și în România unde avem déjà câteva generații de terapeuți școliți și autorizați pentru a efectua procedurile. Între aceștia se numără și Roxana Dragne, terapeutul care colaborează cu noul Centru Univa din București și alături de care vom încerca să explicăm pentru dumneavoastră ce înseamnă biorezonanța și care sunt potențialele beneficii ale acesteia.

Roxana, în primul rând, ce te-a determinat să faci trecerea de la medicina tradițională la cea alternativă ?

 După ce am lucrat câțiva ani ca asistent farmacist într-una din marile rețele de farmacii din România am început să înțeleg și limitele medicinei clasice, alopate. Am observat că unii dintre clienții farmaciei foloseau tratamente scumpe, dar care ținteau doar o anumită categorie de afecțiuni. Din lipsa de timp, de bani sau pur și simplu din neglijență, aceștia tratau medicamentos doar afecțiunea pentru care făcuseră investigații medicale. Asta poate avea consecințe asupra altor funcții ale organismului, funcții pentru care nu făcuseră investigații sau analize și de aici începea o lungă serie de tratamente medicamentoase în cascadă. Am avut ocazia să întâlnesc persoane, chiar și cadre medicale, pasionate de terapiile complementare ce mi-au insuflat și mie pasiunea lor. Apoi am urmat cursurile de pregătire pentru meseria de specialist în terapie alternativă, am primit autorizația de liberă practică și de atunci pot spune că plec în fiecare zi de la cabinet cu satisfacția pe care ți-o dă faptul că poți fi de ajutor pentru cei din jurul tău.

 Ce este biorezonanța ?

 Trebuie spus de la început că biorezonanța este o metodă alternativă a medicinei clasice pentru verificare stării de sănătate. Testarea cu biorezonanță este o investigație funcțională, ce determină gradul de funcționalitate a celulelor diverselor organe. Practic, evaluarea presupune realizarea unui număr enorm de măsurători a frecvențelor magnetice, înregistrarea acestora și clasificarea acestora la nivel de organe și procese. Ideea este de a depista eventualele anomalii în funcționarea acestora.

 Cum se realizează procedura de testare?

 Există numeroase aparate și dispozitive care folosesc principiile biorezonanței, iar cele pe care le punem noi la dispoziție sunt printre cele mai eficiente și ușor de folosit. Procedura în sine dureaza foarte puțin, un minut și este complet non-invazivă, nu radiază organismul în niciun fel și nu produce reacții adverse. Rezultatele măsurătorilor sunt înregistrate de un computer care generează un raport amplu. Aceste rezultate ne dau indicii asupra întregii stări de sănătate dar și asupra predispozițiilor la anumite afecțiuni. Investigația este una holistică, sunt măsurați parametrii tuturor organelor și proceselor organismului. Aceste măsurători nu sunt similare cu cele rezultate în urma investigațiilor medicale clinice, clasice. Noi putem vedea trendurile, predispozițiile și avem posibilitatea de a depista posibile disfuncționalități la nivelul unor organe specifice.

 Cum funcționează dispozitivele pe care le folosiți?

 La Univa folosim cu succes analizatorul de rezonanță magnetică Magnetspace. Dispozitivul integrează bioinformatica, electronica și alte științe și are ca principiu de funcționare teoretică fizica cuantică. În esență, medicina cuantică, cum o numim noi, consideră că motivul fundamental al îmbolnăvirii noastre este acela că spinul, mișcarea de rotație, a electronilor din afara nucleului celulei umane, se schimbă împreună cu orbita lor. Asta implică schimbarea atomilor, a biomoleculelor mici și mari, apoi duce la schimbarea celulelor și în final a organelor. Energia emisă de modificarea undelor electromagnetice apărute în cazul schimbărilor fizice la nivel celular este foarte slabă, iar Magnetspace utilizează cele mai avansate tehnici electronice pentru a le detecta și înregistra pentru evaluare și analiză. Dacă la nivelul unor organe sau sisteme ale organismului numărul celulelor degenerate este mare, Magnespace va detecta semnalul emis de acestea și va înregistra o rezonanță mare. Valorile cuantice, valorile rezonanței pot fi apoi interpretate și aici intervine pregătirea și experiența terapeuților, iar noi vă recomandăm ca întotdeauna atunci când doriți să faceți o evaluare a stării de sănătate cu dispozitivele de biorezonanță să cereți să consultați avizele profesionale și autorizațiile persoanelor care le efectuează.

 Pot confirma și eu că funcționează. De exemplu, printrea altele mi-ai spus în urma interpretării rezultatelor testării pe care mi-ai făcut-o în timpul interviului că nu s-a înregistrat nicio activitate a bilei. Este adevărat, cu ceva vreme în urmă mi-am scos bila în urma recomandării medicilor.

 Da, după cum ai văzut, principiul de funcționare a este eficient. Uneori valorile rezultate în urma investigației sunt evident peste mediile normale. Nu de puține ori recomand persoanelor testate să se adreseze medicilor specialiști pentru a efectua analizele și investigațiile clinice. La urma urmelor, asta ne propunem să facem, să ajutăm oamenii să-și îmbunătățească starea de sănătate. Chiar dacă de multe ori medicina alopată dezavuează medicina alternativă, noi suntem conștienți de beneficiile și posibilitățile medicinei clasice și nu ezităm să le recomandăm dacă este cazul.

 Care ar fi principalele posibile beneficii ale acestei metode alternative de măsurare a stării de sănătate?

 Cum spuneam, procedura de testare este rapidă, neinvazivă – de cele mai multe ori, tot ce trebuie să facă persoana investigată este să-și dea jos de la mână ceasul sau bijuteriile – și este perfect sigură. Alt beneficiu ar fi acela că investigația prin biorezonanță este holistică, măsurăm parametrii întregului organism, o procedură care prin metoda clasică ar dura zile întregi. De cele mai multe ori, oamenii își fac analize și investigații după ce observă simptomele afecțiunii. Testarea cu aparatul de biorezonanță poate însă fi făcută și de persoanele sănătoase, fără manifestări ale afecțiunii. Este chiar recomandat să o facă atunci când sunt sănătoși pentru că biorezonanța poate da indicii despre afecțiunile pentru care persoanele respective au predispoziții. Acesta este și cel mai mare beneficiu pe care-l văd eu, calitatea biorezonanței de a fi o metodă de prevenție.

 Care este etapa următoare investigației propriu-zise, a testării?

 Mărturisesc faptul că am ales colaborarea cu Univa pentru că, alături de facilitățile moderne pe care le pun la dispoziție în centrul din Global Business Center, de pe Bulevardul Vasile Milea nr. 4A din București, ne oferă posibilitatea de a oferi o continuitate. Astfel, după ce am constatat eventuale predispoziții, persoanele investigate au posibilitatea de a testa în cadrul centrului diverse dispozitive medicale și de wellness care funcționează pe baza principiilor terapiilor alternative și complementare. Printre aceste proceduri complementare se numără terapia cu oxigen, foarte căutată în aceste vremuri dificile, terapia cu laser, terapia cu lumină polarizată, terapia cu ultrasunete, terapia cu câmpuri magnetice, terapia cu apă purificată, terapia infra Celliant, masajele terapeutice, dar și multe altele. După testarea dispozitivelor Univa în centru, acestea pot fi achiziționate pentru continuarea procedurilor pe termen lung și cu recomandările consultanților și la domiciliul lor, asigurându-și astfel o stare de bine și de sănătate prelungită.