Main menu

header

de Claudia Stan

- Prezentatori de televiziune carismatici, cântăreţi cu priză la public, Ramona şi Pepe au găsit cheia succesului

Ramona Bădescu şi Pepe, un cuplu neaşteptat, efervescent, dar care a avut succes încă de la prima ediţie a emisiunii difuzate de  OTV, „100% Adevărat”. Amândoi au în comun pasiunea pentru muzică, au spirit latin, sunt plini de energie, expansivi, telegenici  şi, mai ales, au lipici la public. Ramona a cunoscut succesul în Italia, unde a prezentat emisiuni televizate cu audienţe notabile, iar Pepe are şi el experienţă de moderator. Aşadar, ambii au energia, puterea şi carisma necesare pentru a face faţă cu brio noii lor emisiuni. Cu emoţie, cei doi readuc românilor zâmbetul pe buze, dându-le pe timp de criză premii… în apartamente şi maşini! În plus, ei aduc în atenţia telespectatorilor oameni de valoare din toate domeniile, care au făcut şi vor face mereu cinste ţării în care s-au născut. Mai multe amănunte despre misiunea lor la „100% Adevărat” ne vor da chiar Ramona Bădescu şi Pepe în interviurile de mai jos.

 

„Ar trebui să le exportăm italienilor un George Enescu” - Ramona

- Cum te simţi în postura de prezentator de televiziune într-o emisiune din România?
- Sunt emoţionată pentru că sunt acasă şi pentru că pot împărtăşi  şi telespectatorilor din România din experienţa pe care am dobândit-o lucrând în străinătate. Mă simt natural în ipostaza de gazdă a show-ului „100% Adevărat”, pe care îl prezint alături de Pepe. Eu sunt obişnuită cu astfel de spectacole importante din Italia şi mă bucur că am avut ocazia să prezint un asemenea show şi acasă. Sper să urmeze şi altele!

- Cum ţi se pare formatul emisiunii „100% Adevărat”?
- Mă bucur că emisiunea susţine oamenii de valoare ai acestei ţări şi că îi readuce în atenţia telespectatorilor. La fiecare ediţie avem invitaţi de seamă din ţară, dar şi din străinătate. În emisiunea trecută a fost invitată renumita formaţie Boney M., iar în această duminică suntem onoraţi să îl primim în platoul emisiunii pe maestrul Gheorghe Zamfir.
În plus, împletim distracţia cu speranţa că oricine poate deveni proprietarul unui apartament sau al unei luxoase maşini dacă se abonează la revista on-line „100% Adevărat”. Oricine se bucură să câştige un premiu important acum, în plină criză financiară.

- Reuşiţi să aduceţi pe scenă marile valori artistice ale României şi să le premiaţi. Cum v-a venit această idee de a învia cultura?
- Iniţiativa de a realiza această emisiune a aparţinut casei de producţie Mamitzu Production, ce a fost preluată de OTV. Ea a oferit acest proiect curajos, cel mai costisitor format de varietăţi făcut în România. Astăzi, cu atâta concurenţă, trebuie să oferi produse de o calitate cât mai mare publicului.

„Pregătesc un album cu piesele Mariei Tănase”
- Sunteţi doi prezentatori carismatici, care au în comun pasiunea pentru muzică, aţi făcut un duet în premieră, dar intenţionaţi să continuaţi colaborarea în acest sens?

- Am cântat împreună în emisiune, iar eu pregătesc un album cu piesele Mariei Tănase, cu melodii tradiţionale româneşti. Acest material discografic va fi un mesaj al culturii, al păcii, al legăturilor între ţări, mai ales că o să conţină şi câteva piese populare italieneşti.

- Îţi este greu să vii în ţară doar pentru emisiune, după care să te întorci în Italia?
- Nu, deloc. Zborul cu avionul de la Roma până la Bucureşti nu durează decât o oră şi 50 de minute. Iar de aici o să plec direct la Chişinău, unde mai am de înregistrat doar patru piese pentru albumul meu. Îi mulţumesc mamei mele că m-a făcut Săgetătoare. Se ştie că nativii acestei zodii sunt împătimiţi ai călătoriilor, iar eu sunt mereu pe drumuri şi îmi place chiar foarte mult!

- S-au mai schimbat părerile italienilor despre români? Ce crezi că ar trebui să facem pentru a le dovedi că suntem un popor civilizat?
- Este o perioadă mai liniştită acum. Nu s-a mai întâmplat nimic dramatic. Trebuie să le dăm italienilor şi motive întemeiate (culturale, gastronomice etc.) pentru a le demonstra că nu suntem  aşa cum cred ei. Ar trebui să le exportăm italienilor un George Enescu, un Brâncuşi, o Maria Tănase. Nu toţi locuitorii din Peninsulă s-au născut mafioţi, aşa că ar trebui să cunoască şi ei o altă faţă a românilor, despre care nu au o părere tocmai bună...

- Cu ce proiecte ne mai surprinzi?
- Mă voi implica serios în organizarea unui teledon menit să-i ajute pe românii şi pe italienii care au rămas fără case în urma cutremurului de la L’Aquilla. Sper că se vor strânge suficiente fonduri pentru a scoate oamenii din acest impas. Mai mult, mă gândesc să pun bazele unui festival al românilor în Italia. Dar vom mai vorbi despre acest lucru.

Hera, „fiica” nelipsită

- Hera este însoţitoarea ta pretutindeni. Se acomodează uşor cu drumurile lungi şi dese?
- Hera este canişul meu în vârstă de 3 ani şi 8 luni. O consider ca pe fetiţa mea şi suntem de nedespărţit. Oriunde sunt eu, e şi ea, inclusiv la emisiune. De fiecare dată când mă întorc de undeva, chiar dacă am lipsit doar cinci minute, se bucură enorm. Este o căţeluşă minunată, care a dat culoare vieţii mele. Pot spune că face naveta Italia-România şi plătesc pentru ea surplus la bagaje. A mers cu mine şi cu elicopterul, când am fost la mare, în Sardegna.

 

„Mereu mi-a plăcut să dau o mână de ajutor oamenilor” - Pepe

„Cel mai important lucru în viaţă este să faci bine!”
- Ţi se pare grea meseria de prezentator tv la o emisiune difuzată în direct?
- Este într-adevăr ceva nou pentru mine, chiar dacă am mai înregistrat în trecut emisiuni în regim de direct. Filmam câte patru-cinci ediţii, pentru ca mai apoi, dacă era cazul, modificam câte ceva. Echipa de filmare pe care o avem ne face să ne simţim în elementul nostru, mai ales că avem o legătură strânsă şi comunicăm foarte bine. Totul este uşor atunci când ai oameni de calitate în jurul tău, cu care lucrezi cu drag. O includ aici şi pe colega mea Ramona Bădescu.

- A fost o surpriză plăcută să te auzim cântând live alături de Ramona melodia „Fără tine”. Te-ai gândit să faci un duet cu ea? Pe când un nou album?
- În prezent mă ocup de noul meu album, ce va apărea pe piaţă undeva la sfârşitul verii. Deja am şase piese înregistrate în studio şi sunt sigur că vor prinde foarte bine la public. Încă nu am decis la ce casă de discuri voi apela. Cert este că mă bucur să îmi pot promova muzica în emisiunea pe care o prezint. Cu Ramona vor mai exista astfel de duete de-a lungul emisiunilor, însă nu m-am gândit deocamdată să avem o piesă împreună.

- Cum te simţi atunci când le dai oamenilor apartamente şi maşini?
- Mă cuprinde o emoţie de nedescris. Este un sentiment foarte frumos… Întotdeauna am fost un tip căruia i-a plăcut să ajute oamenii. Mă bucur că pot opri acea maşinărie şi astfel cineva să câştige un premiu important. Am trăit emoţiile alături de câştigători! Mi s-a întâmplat ca o doamnă câştigătoare să vină la mine şi să întrebe cu ce mână am apăsat butonul, ca să mi-o sărute!... În acel moment m-am ruşinat şi mi-am bagat mâinile în buzunar. Le-am spus şi le tot repet tuturor… Dacă ar fi să îi mulţumescă cuiva, ar trebui în primul rând să o facă Bunului Dumnezeu, sponsorilor emisiunii etc. Este o senzaţie unică, pe care o simt alături de oamenii aceştia! Eu cred că în viaţă cel mai important lucru este să faci bine!

„Românii sunt oameni culţi”
- În emisiunea voastră promovaţi valorile româneşti. Veţi mai aduce lucruri noi în grilă?

- Intenţia noastră este să mărim premiile. Vom trece de la trei apartamente şi maşini pe ediţie la patru case şi maşini, şi tot aşa. Consider că emisiunea „100% Adevărat” are un format de succes! Vom face tot posibilul să pătrundem în toate domeniile şi să îi facem cunoscuţi publicului larg pe toţi olimpicii români, pe toţi cei care au făcut ca imnul României să fie cântat la diverse competiţii. De asemenea, vom aduce în emisiune toţi marii actori care au făcut istorie în cinematografia românească. Vă spun sincer că am emoţii atunci când un actor consacrat este invitat în platourile de filmare. Este normal să fiu emoţionat când am ocazia să cunosc oameni de calitate în carne şi oase, personalităţi pe care nu am avut ocazia să le cunosc până acum decât prin intermediul televizorului. Totodată, eu şi Ramona vă vom pregăti numeroase momente artistice de-a lungul emisiunilor.

- E 100% adevărat?
- Garantat! Mă bucur că emisiunea prinde bine la public. Asta demonstrează faptul că noi, românii, suntem oameni culţi şi ştim să primim cu braţele deschise olimpicii. Domnul Vanghelie chiar a ţinut să premieze trei olimpici, dar şi pe profesorii acestora, pentru meritele deosebite pe care le-au adus ţării noastre.

- Ce transmiţi cititorilor revistei „Taifasuri”?
- Numai gânduri bune! Îmi doresc să fim alături unii de alţii şi să facem în aşa fel încât, împreună, să putem promova valorile României. Le transmit un zâmbet, o bucurie, tot ce este mai bun pe lumea asta! Haideţi să arătăm împreună că România este o ţară de oameni inteligenţi şi talentaţi!