Main menu

header

de Ana-Maria Cocea
şi Maria Petrache

La 31 de ani, Andreea Bănică are tot ce şi-ar putea dori o femeie pentru a se declara mulţumită şi împlinită. O carieră artistică înfloritoare, stabilitate financiară, un bărbat cu care are o relaţie de 16 ani şi o fetiţă adorabilă, de numai 4 luni, prieteni şi fani care apreciază tot ceea ce face. În curând va scoate pe piaţă un nou album şi se pregăteşte să îşi reia rolul de moderator de televiziune. Despre împlinirile şi visurile unei tinere de succes din România, puteţi afla în interviul de mai jos.

 

„Regret că nu am făcut un bebe mai devreme”
- La 7 septembrie se împlinesc patru luni de când Sofia e în viaţa ta. Cum este noul statut de mămică’?

- Nu ştiu dacă pot descrie în cuvinte! Este atât de frumos, atât de special, încât vorbele sunt de prisos, se pierd… Este super! Regret că nu am făcut un bebe mai devreme! Peste doi ani, Sofia va avea un frăţior sau o surioară. Nu o vom lăsa singură pe lume!

- Eşti o persoană foarte activă, căreia profesia îi acaparează cea mai mare parte din timp. Cum reuşeşti să te rupi de agitaţia show-bizz-ului şi să stai şi cu Sofia?
- Nu am bonă. Mama lui Lucian este experimentată şi iubitoare. De altfel, în scurt timp, socrii mei se vor muta în Bucureşti special pentru a avea grijă de fetiţa noastră. Ei sunt foarte fericiţi, mai ales că Lucian este unicul lor fiu. Pot spune că, în momentul de faţă, Lucian schimbă mai multe scutece decât mine. Acum este la Eforie Nord, cu mama sa şi cu fetiţa. Doctorul pediatru mi-a recomandat să o ţin pe Sofia la mare încă de când a împlinit o lună. Aşa că bebelina stă cu fundul gol sub vie, la casa de la Eforie, dădăcită de bunică… E fericită, iar eu plină de dor şi mereu pe fugă după ea la mare! Merg cât pot de des, dar sigur alerg la ea o dată la trei zile.

„Lucian e specialist în schimbatul scutecelor”
- Să înţelegem că ai renunţat la alăptat?

- Din prima lună am renunţat, pentru că nu am mai avut lapte. Nu se hrănea bine, iar eu nu mai aveam lapte pur şi simplu. Se fac trei luni de când mănâncă lapte la biberon. I-am introdus deja şi suc de morcovi, de mere, iar acum suntem la capitolul citrice’. Deja papă şi supă de legume făcută de bunica.

- Este un copil pretenţios sau sensibil?
- Este cel mai cuminte copil din lume! Doarme toată noaptea, se trezeşte la ora 8:00 şi primul lucru pe care îl face este să râdă! Pot spune că râde foarte tare şi foarte mult! Scoate sunete ciudate, parcă ar vrea să îmi povestească ceva. O aud la diferenţă de un etaj, chiar două, cum râde şi se bucură în felul său. Doar la botez a plâns şi mi se făcuse inima mică.

- Cu cine crezi că seamănă?
- Mă întreb mereu dacă are trăsăturile mele sau ale soţului meu… Nu ştiu cu cine seamănă încă, dar are o fineţe şi o delicateţe extraordinară de pe acum! Este şatenă spre blond, cu ochii de un albastru deschis. Cred că ochii nu i se mai schimbă. Atât eu, cât şi soţul meu venim din familii cu ochi deschişi la culoare (tatăl lui Lucian are ochii verde deschis). Timpul ne va da răspunsul…

- Pentru că eşti mamă de fetiţă, îmi imaginez că deja are o garderobă considerabilă. Cum îţi place să o îmbraci cel mai mult?
- În alb, pentru că reprezintă culoarea purităţii, a curăţeniei! A primit atât de multe rochiţe, pelerine, scutece, încât nu am avut când să cumpăr câte ceva. Nu cred că are timp să poarte tot ce i s-a dăruit. Cred că ar trebui să mă grăbesc să îl fac pe-al doilea…

- Să înţeleg că mai vrei să vină barza în familia voastră?
- Cu siguranţă! Ne mai dorim copii. Mai vrem încă unul, cel puţin… Probabil peste vreo doi ani. Rolul de părinte, în special cel de mamă, nu se poate compara cu nimic. Nici nu mi-am închipuit ce sentimente de bucurie se vor naşte o dată cu venirea pe lume a Sofiei. Sunt foarte fericită. Am o fetiţă cuminte şi foarte frumoasă. Dacă mă întreba cineva înainte ce îmi doresc, răspundeam că orice ar vrea Dumnezeu, dar acum sunt foarte mulţumită că barza mi-a adus o fetiţă. Sofia e raţiunea mea de a fi!

- Lucian îi face băiţă?
- Doar asistă. El e specialist în schimbatul scutecelor. Fiecare cu îndeletnicirile sale… Eu şi soacra mea o îmbăiem, ea râde şi gângureşte… Cel mai mult îi place masajul făcut de bunica, pe parcursul căruia „vorbeşte” tot timpul!

Americanii i-au refuzat viza
- Te-ai întors destul de repede pe scenă…

- Am fost dornică să mă reîntorc pe scenă cât mai curând. De altfel, am cântat până în luna a şaptea de sarcină, din dorinţa de a întrerupe cât mai puţin activitatea artistică şi pentru ca fanii mei să nu-mi simtă lipsa prea mult. Acum însă ţin foarte mult să-mi fac timp şi pentru fiica mea.

- Sofia Maria a fost botezată recent…
- Am botezat-o la Biserica Sf. Ilie din Capitală, iar petrecerea am făcut-o la Clubul Diplomatic.

- La scurt timp după botez trebuia să cânţi în SUA, la un festival al românilor. De ce nu ai mai ajuns?
- Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la... Ambasada Statelor Unite, unde am întâmpinat greutăţi. Mai concret, americanii ne-au refuzat viza, ce mi-ar fi permis să cânt pe teritoriul Statelor Unite, pentru că îmi lipseau unele acte, pe care organizatorii concertului de peste Ocean nu le-au trimis la timp. Drept urmare, eu şi soţul meu nu am mai putut onora contractul. Într-un final, actele au ajuns, dar era prea târziu pentru viză, întrucât nu mai prindeam avionul. Cu toate acestea, celor de la Ambasadă nu avem ce să le reproşăm.

- Nu-ţi pare rău că ai pierdut contracte, acceptând să cânţi în SUA şi apoi…
- Eu văd acum partea plină a paharului. Voi folosi în mod util această perioadă pentru a petrece mai mult timp alături de fetiţa noastră.

„Mi-am luat antrenor personal!”
- Ai slăbit 18 kg în trei luni. Ce proceduri ai aplicat?

- Într-adevăr, am slăbit mult, am ajuns la formele de dinainte, dar nu şi la kilogramele pe care le aveam înainte de a o avea pe Sofia. În primul rând am mâncat sănătos! Am o prietenă nutriţionistă, Cornelia Marin, care mi-a recomandat să consum alimente sănătoase şi grăsimi sau dulciuri cât mai puţine. Nu am urmat o dietă strictă, nu mi-am cântărit mâncarea şi nu am un tabiet alimentar. Regimul meu se bazează pe indicele glicemic, deci nu consum alimente care să îmi crească glicemia. Indicele glicemic se calculează la fiecare persoană în parte.

- Ce tip de mişcare preferi, mai ales că ai născut prin cezariană şi ai câteva restricţii?
- Mi-am luat un antrenor personal care mă munceşte… Lucrez la aparate, fac şi aerobic, iar cel mai mult alerg pe stadion! Sunt ochi şi urechi la recomandările antrenorului. De ceva timp nu mai pot face sport, pentru că m-am operat la un deget de la picior. Am făcut o mică infecţie, ce a necesitat operaţie. Acum sunt la stadiul în care mă pot răsfăţa prin împachetări, masaje… Totuşi, abia aştept să îmi reiau activitatea fizică. Sportul poate face minuni cu trupurile noastre!

„Voi lansa un nou hit”

- Criza financiară afectează cam toate categoriile sociale. Cum se simte această situaţie în cazul tău?
- Simt şi eu efectele crizei, ca mulţi alţii. Am până la patru concerte pe săptămână şi nu pot spune că nu mai am timp să respir din cauza contractelor... Oricum ar fi, îmi este bine. Acum sunt ceva mai selectivă în privinţa alegerii concertelor. Merg la cele care sunt cât mai aproape de casă, preferabil la mare, unde este fetiţa mea. Nu stau deloc, sunt un om foarte activ, pentru că mai pregătesc o surpriză. Când mă întorc din Egipt voi lansa un nou hit. Am terminat înregistrările, piesa este pe bandă şi am de gând să filmez un videoclip imediat ce mă întorc din vacanţă.

Vacanţă în Egipt

- Când va avea loc prima vacanţă în trei?
- Chiar nu ştiu. Tot ce vă pot spune este că la 11 septembrie plec în Egipt cu Lucian, cu naşii şi cu finii noştri, dar şi cu alţi prieteni. Facem o gaşcă mare. Am mai fost în Egipt cu mult timp în urmă, unde am şi cântat. Abia aştept să mă relaxez puţin, deoarece ultimele luni au fost ceva mai aglomerate!