Main menu

header

879 16 1de Ştefania Băcanu

Pasionată de muzică şi de artă, în general, Viviana Sposub a luat lecţii de pian când era mică, crezând că acesta va fi drumul ei mai departe. Numai că mirajul televiziunii a cucerit-o iremediabil. Aşa că, după ce a absolvit studii în domeniu, Viviana Sposub a intrat în lumina reflectoarelor odată cu emisiunea „Vorbeşte lumea”, de la PROTV, acolo unde prezenta rubrica Vremea. O prezenţă plăcută şi plină de viaţă, a participat, apoi, la reality-show-ul „Ferma Vedetelor”, unde avea să-şi întâlnească iubirea şi, totodată, liniştea, aşa cum mărturiseşte chiar ea. O perioadă a lipsit de pe „sticlă”, iar când a revenit, a făcut-o la Kanal D, la „Bravo, ai stil!”, concurs unde a ajuns până-n marea finală. Şi cum nimic nu este întâmplător, un proiect a atras un altul, pentru că Viviana prezintă acum, alături de Bursucu’ şi George Tănase, emisiunea „Dimineaţa cu noi”, difuzată la Kanal D, de luni până vineri, de la ora 8:00. Într-un interviu marca Taifasuri, Viviana ne-a împărtăşit din secretele succesului de care se bucură azi, cum i-a fost drumul până aici, dar şi cât de important este rolul pe care îl are iubitul George Burcea în viaţa ei.

„«Dimineața cu noi» este un proiect plin de energie, informație și amuzament”

- Viviana, felicitări pentru noua emisiune. Cum este matinalul „Dimineața cu noi”?

- Mulțumesc din suflet! „Dimineața cu noi” este un proiect plin de energie, informație și amuzament. Ne dorim să le aducem zâmbetul pe buze telespectatorilor în fiecare dimineață.

- Cum ai primit vestea că vei face parte din echipa matinalului?

- Cu puțin timp înainte de finalizarea proiectului „Bravo, ai stil!” am primit o nouă propunere de la Kanal D care m-a bucurat tare mult. Așa că nu am avut parte de pauză! Imediat după finală am început pregătirile pentru „Dimineața cu noi”.

- Cum te înțelegi cu băieții, Bursucu’ și George Tănase?

- Sunt doi tipi energici și puși pe glume. Muncim împreună în fiecare zi pentru a livra celor de acasă o emisiune tot mai bună de la o ediție la alta.

„«Bravo, ai stil!» a fost cea mai intensă experiență pe plan profesional”

879 16 2- Cum a fost experiența de la „Bravo, ai stil!”?

- „Bravo, ai stil!” a fost cea mai intensă experiență pe plan profesional. Consider că m-a ajutat să mă dezvolt extrem de mult și din punct de vedere stilistic, dar și din punct de vedere artistic. Mă bucur că am acceptat provocarea!

- Te așteptai să ajungi în finală?

- Nu am pornit cu așteptări prea mari. Dimpotrivă! Însă, pe parcurs, am conștientizat că sunt capabilă să duc acest proiect până la final și am pus la bătaie toată ambiția și toată forța mea de muncă. Chiar dacă am obținut locul 2, consider că am câștigat enorm în această competiție.

- După această experință, cum ți-ai defini stilul?

- În perioada „Bravo, ai stil! Celebrities” am încercat toate zonele stilistice și astfel am descoperit ce anume îmi place cel mai mult. Ținutele pe care aleg să le port la TV sau la evenimente sunt de cele mai multe ori elegante și minimaliste.

„Nu am ajuns în televiziune din întâmplare”

- Te gândeai că această participare îți va aduce un nou proiect de televiziune?

- Acesta este jobul meu, televiziunea. „Bravo, ai stil!” a făcut parte din parcursul meu și știam că la încheierea acestui proiect, tot televiziune voi face.

- Ce înseamnă pentru tine televiziunea? Ți-ai imaginat, te-ai gândit că vei fi în lumina reflectoarelor?

- Nu am ajuns în televiziune din întâmplare. Am muncit și am studiat extrem de mult, tocmai pentru a avea posibilitatea de a face ceea ce îmi place zi de zi.

- De ce ai ales acest drum? A fost unica opțiune profesională?

- Am absolvit un liceu de artă, secțiunea muzică, și o facultate de comunicare și relații publice. În paralel cu studiile universitare am urmat și o serie de cursuri de televiziune. Dintotdeauna am avut această atracție către televiziune, așa că după ce m-am pregătit temeinic, am pătruns în această lume și mă bucur de rezultate frumoase de câțiva ani, de când activez.

„În copilărie mergeam cu bunicii la prășit”

879 16 3- Ceea ce ai descoperit până acum este așa cum ți-ai imaginat?

- Din exterior, televiziunea cred că pare o lume strălucitoare, ușoară, o lume ideală. De multe ori, însă, poate fi o junglă, şi supravieţuiesc doar cei care muncesc și își doresc cu adevărat să realizeze ceva.

- Ce au spus părinții tăi când au aflat care este dorința ta?

- Ai mei știau foarte bine care îmi sunt talentele, care îmi sunt dorințele. Mama m-a susținut enorm în tot parcursul meu. Tata și-ar fi dorit o altă meserie pentru mine, una fără expunere. Dar a înțeles că trebuie să fac ce îmi place și ce mi se potrivește cel mai bine. Sunt amândoi mândri de mine, iar asta contează foarte mult.

- Apropo de părinți, ce relație ai cu ei?

- Familia mea e cel mai mare sprijin pentru mine. Părinții și sora mea sunt oamenii mei de bază. Acum, din această listă, face parte și George. Îmi iubesc enorm părinții și știu că și ei mă iubesc, poate chiar de 100 de ori mai mult.

- De care dintre părinți te simți mai apropiată, cu care ai o relație specială?

- Mama este persoana cu care vorbesc orice, oricând. De aceea, aș putea spune că sunt mai apropiată de ea.

- Cu sora ta ce relație ai? Cât de des vă vedeți?

- O iubesc enorm pe sora mea! Diferența dintre noi două este de 8 ani, astfel că ea a fost mereu un model pentru mine. Până să plece ea la facultate, eram inseparabile. Apoi am început să ne vedem din ce în ce mai rar. Ajunseserăm să ne întâlnim doar de două ori pe an, la un moment dat. Dar acum totul s-a schimbat! Bianca s-a mutat în București de mai bine de jumătate de an, iar lucrul acesta este benefic pentru relația noastră.

- Nu este tentată și ea de o carieră în televiziune?

- Cred că te naști cu înclinație spre televiziune sau pentru orice latură ce ține de domeniul artistic. Ea a fost mereu atrasă de lucrurile exacte și este destul de emotivă. Nu știu cât de mult i s-ar potrivi acest domeniu, dar de câte ori am ocazia, o invit cu mine la emisiuni sau la evenimente.

- Cum a fost copilăria ta?

- Chiar am avut parte de o copilărie frumoasă și plină de iubire. Faptul că am avut o soră mai mare m-a ajutat să mă dezvolt devreme. De mică mi-a plăcut să cânt, să dansez, așa că cele mai multe activități erau legate de pasiunile mele.

- Mergeai în vacanțe la bunici? La țară? Ai crescut cu animle, cu muncile câmpului sau ești străină de aceste activități?

- Bunicii care m-au crescut sunt de la oraș, așa că vizitele mele în mediul rural erau destul de rare. Mai mergeam uneori să îi văd pe bunicii din partea tatălui sau pe străbunicul meu. Atunci când o făceam, deși eram tare mică, mă mai puneau la treabă. Aveam o sapă foarte mică, primită cadou de la un vecin și mergeam cu bunicii la prășit.

„Am luat hotărârea să valorific talentul muzical”

879 16 4- Tot în copilărie, ai făcut pian, ai luat lecții de canto... De ce ai renunțat la muzică?

- Iubesc muzica și mă bucur din suflet că acesta a fost obiectul de studiu timp de 12 ani. Totuși, când am venit în București, am fost descurajată și speriată de industrie, renunțând la visul meu de a cânta. Însă, de ceva timp, am luat hotărârea să valorific acest talent.

- Care a fost cea mai mare provocare profesională de până acum?

- Fiecare proiect în care m-am implicat a fost o provocare pentru mine. Gradul de dificultate a crescut de la un proiect la altul și am încercat de fiecare dată să dau tot ce e mai bun.

„Pasiunea este cea care te aduce aproape de succes”

879 16 5- Care crezi că este secretul succesului în televiziune? Ce îi trebuie unui tânăr care vrea să facă o carieră în acest domeniu?

- În primul rând, pasiunea este cea care te aduce aproape de succes. În al doilea rând, trebuie să fii conștient că pentru a reuși, în orice domeniu, e nevoie de multă muncă. Știu că sună clișeic, dar chiar acestea au fost lucrurile care m-au ajutat pe mine să îmi îndeplinesc visul.

- Aspectul exterior este esențial?

- Am spus asta în repetate rânduri. Frumusețea este, în viziunea mea, strâns legată de ceea ce vine din interior și mai puțin de aspectul fizic. Oamenii vor să vadă la televizor personalități faine, nu trupuri sau chipuri perfecte.

- În cazul tău, care a fost rețeta succesului?

- Ambiție, muncă, studiu și un gram de nebunie!

„Frumusețea este strâns legată de ceea ce vine din interior și mai puțin de aspectul fizic. Oamenii vor să vadă personalități faine, nu trupuri sau chipuri perfecte“

„Slăbesc de fiecare dată când am o perioadă stresantă în viaţa mea“

- Cum te întreții? Parcă ai slăbit în ultimele săptămâni...

- Slăbesc de fiecare dată când am o perioadă stresantă în viața mea. Asta s-a întâmplat și pe parcursul lunilor în care am muncit pentru „Bravo, ai stil!”. Acum am început să mănânc ceva mai mult și simt că am revenit la forma ideală pentru mine.

- Sport faci?

- Sunt vinovată că în ultimul an nu am mai pus accent pe activitatea fizică, asta pentru că nu am mai avut timp. Când mă voi obișnui cu noul program, cu siguranță mă voi întoarce la sală.

- Ce nu mănânci? De la ce te abții ca să nu te îngrași?

- Încerc să am un stil de viață sănătos. Nu mă abțin de la nimic, dar nici nu exagerez. Cred că acum și vârsta e de partea mea.

„Eu l-am sărutat pe George prima dată“

879 16 6- Televiziunea trebuie să fie un domeniu special pentru tine. Ți-a adus atât succesul profesional, cât și o frumoasă poveste de dragoste, nu?

- Cele mai multe povești de iubire încep la liceu, facultate, job, în grupul de prieteni. Creăm relații de prietenie sau de cuplu cu oamenii din proximitatea noastră. Așa s-a întâmplat și în cazul meu! M-am îndrăgostit de colegul de muncă, de colegul meu de proiect. Cred că dacă ne-am fi întâlnit în alt context, nu am fi avut ocazia să ne cunoaștem atât de bine și nu ajungeam să ne îndrăgostim.

- Când l-ai cunoscut la „Ferma Vedetelor”, ți-a trecut prin minte că se poate înfiripa ceva între voi?

- Trebuie să recunosc faptul că George m-a atras din prima clipă. Dar abia după ce l-am cunoscut foarte bine și după ce am petrecut timp împreună în tot felul de situații, mi-am dat seama că între noi poate fi ceva mult mai profund și serios decât o simplă atracție.

- Ce știai despre el?

- Știam exact ce prezentase presa de scandal despre el, adică lucruri nu tocmai frumoase. Și, deși eram reticentă în ceea ce îl privește, am descoperit un om deosebit, total altfel decât mi-l închipuiam bazându-mă pe zvonuri.

- Nu te-a speriat trecutul lui? Era în plin divorț la acea vreme, nu?

- Atunci nu știam că divorțul nu era încheiat. Eram în „Ferma”, nu aveam acces la multe informații. Cert este că m-am lăsat purtată de val și nu am pus preț pe lucrurile mai puțin plăcute din trecutul său.

„Are toate calitățile pe care eu le caut la un bărbat”

879 16 7- Cum te-a cucerit?

- A fost o chimie fantastică și m-am lăsat destul de ușor cucerită. Are toate calitățile pe care eu le caut la un bărbat.

- Practic, cine a făcut primul pas?

- Eu l-am sărutat prima dată, deci… (râde)

- Cum sunteți acum, după doi ani de relație?

- 1 an și 8 luni de relație, mai exact. Suntem megaîndrăgostiți, megafericiți și megarecunoscători pentru o relație atât de frumoasă.

- Cum v-ați împărțit sarcinile în casă?

- Facem totul împreună și când vine vorba despre muncă și când vine vorba despre relaxare. În casă ne ajutăm cu orice este de făcut. Doar e cuibușorul nostru!

- Este George jumătatea care ți se potrivește? Cum l-ai descrie în câteva cuvinte?

- George este omul de care aveam nevoie în viața mea. Îl prețuiesc și îl iubesc pentru tot ce este el.

- Gelos este? Are lângă el o femeie frumoasă, talentată, înconjurată de bărbați...

- Amândoi suntem geloși, dar fără să exagerăm. Mi se pare drăguț acest aspect într-o relație, dar repet, doar dacă este într-o mică măsură.

- Ți-ai găsit echilibrul și liniștea alături de el?

- Eram un copil agitat înainte. M-am maturizat mult alături de el și am devenit mai temperată.

- V-ați gândit la căsătorie?

- Orice cuplu sănătos cred că se gândește la așa ceva. Sunt niște etape care mai trebuie parcurse până la întemeierea unei familii împreună.

„Încerc în fiecare zi să fiu o variantă tot mai bună a mea”

- Un copil, poate? Sau e prea devreme?

- Îmi doresc copii, dar acum nu plănuim asta. Când se va întâmpla, voi anunța cu cel mai mare drag.

- Ce ai schimba la George?

- Mi se pare atât de greșit atunci când oamenii intră în relații și apoi încep procesul de schimbare a partenerului. Nu rezonez cu asta. M-am îndrăgostit de el așa cum este și sunt alături de el în procesul său de dezvoltare.

- Dar la tine?

- Încerc în fiecare zi să fiu o variantă tot mai bună a mea. Lucrez la mine constant și schimbările... sau îmbunătățirile, mai bine spus, vor veni ca un efect, nu vor fi un scop.

- Cum ar arăta pentru tine lumea, viața perfectă?

- Atâta timp cât sunt sănătoasă, viața e perfectă. Cu toții avem zile mai bune, zile mai proaste, dar încerc să văd partea plină a paharului și să îi dau înainte.