Main menu

header

925 16 1de Oana Olaru

Vlad Gherman este un cunoscut actor care s-a făcut remarcat odată cu apariția în serialul musical „Pariu cu viața”, unde a interpretat rolul lui Vlad Stănescu. De asemenea, el este membru fondator al trupei pop-rock Lala Band, cei care au scris istorie între 2011 și 2014. Născut pe 16 februarie 1993, în București, a copilărit alături de sora sa mai mare, Alexandra. La o vârstă fragedă, boala de care suferea bunica sa, diabetul, l-a afectat atât de tare pe Vlad încât și-a dorit să devină medic. A studiat la Școala Centrală, profilul matematică-informatică, și s-a pregătit în particular la biologie. După ce mama sa l-a înscris la castingul pentru „Pariu cu viața”, vedeta și-a descoperit pasiunea pentru actorie şi a decis să-şi facă o carieră în acest domeniu. În 2016, după încheierea serialului ce l-a făcut celebru, și destrămarea Lala Band, Gherman a devenit imaginea Happy Channel. În 2018 i-a dat viață personajului Ioan, în „Fructul oprit”, apoi a jucat rolul principal al lui Amza Oprea, în „Sacrificiul”. 2021 a fost perioada în care Călin, din „Adela”, a fost un alt personaj care l-a consacrat. Deja cunoscutul actor Vlad Gherman a oferit un interviu exclusiv pentru TAIFASURI în care dezvăluie detalii neștiute despre noul serial de la Antena 1, „Lia - Soția soțului meu”, difuzat în fiecare joi, de la ora 20:30, dar și dificultățile pe care le-a întâlnit în interpretarea rolurilor prin care s-a remarcat. Colaborarea cu Andreea Ibaka este un alt subiect abordat în rândurile de mai jos. Anii copilăriei, amintirile cu bunicii și cu părinții sunt alte subiecte pe care fanii lui Vlad vor să le cunoască până în ultimul detaliu. La capitolul iubire, trădări, răni din dragoste actorul este deschis, oferă lecții demne de luat în seamă și nu omite să ne spună care este secretul unei relații amiabile cu fosta iubită, Cristina Ciobănașu, când actuala, Oana Moșneagu, este de față. Ce alte mărturisiri mai face îndrăgitul artist, descoperiți în rândurile de mai jos.

„Fiecare personaj interpretat a fost o tipologie diferită”

- Am început un nou an. Cu ce provocări te pune față în față?

- Anul nou a adus pentru mine încă de la început două proiecte de televiziune noi: serialul „Lia” și emisiunea culturală Happy Cafe. De asemenea, țin să precizez că provocările anuale îmi sunt deja cunoscute: să devin versiunea mea cea mai bună.

- Ce presupune rolul din serialul „Lia”?

- În serialul „Lia” interpretez rolul lui Andi, fratele lui Alice, care reapare în familie cu un plan pe care, până la momentul de față, nu-l știe nimeni. Episoadele cu pricina încă nu s-au difuzat și vreau să ținem oamenii în suspans. E a doua oară când intru în pielea unui personaj care e lipsit de scrupule și care are școala vieții „de Chitila”. E un golan cu bani, în teorie, practic… banii sunt ținuți bine de mama lui. Relațiile devin foarte tensionate odată cu apariția lui Andi în casă. O să vedeți mai multe în fiecare joi, pe Antena 1, de la ora 20:30.

- Care a fost cel mai dificil rol pe care l-ai avut de interpretat?

- Dificile… hmm… fiecare rol e o provocare. Nu sunt neapărat partituri dificile cât sunt diferite și asta e ceea ce îmi place. Dacă trag linie acum carierei mele și mă uit în spate pot să fiu fericit pentru că fiecare personaj interpretat a fost o tipologie diferită. Frica oricărui actor este să joace în mai multe proiecte aproape același lucru, să i se pună eticheta și să fie încadrat într-un tipar anume. Versatilitatea este cuvântul pe care l-aș alătura carierei mele de până acum și sunt tare mândru de asta.

„Visul meu era să devin medic oftalmolog și să îi redau vederea bunicii mele”

- Profesional ți-ai făcut un nume de la o vârstă fagedă. Visai la o asemenea carieră de mic copil?

- Nu, sincer nu m-am văzut niciodată actor. Visul meu era să devin medic oftalmolog și să îi redau vederea bunicii mele pe care am pierdut-o acum un an din cauza Covidului. Traseul meu s-a schimbat datorită mamei care a văzut în mine că am potențial în acest sens și a profitat de momentul potrivit pentru a-mi da un brânci și pentru a păși, până la urmă, pe drumul pe care îl urmez de 11 ani.

- Care a fost cel mai greu moment al existenței tale?

- Ce dramatic sună... Cel mai greu moment a fost când a murit bunicul meu acum 10 ani. A fost primul membru al familiei pe care l-am pierdut. Am simțit atunci că nimic nu durează o eternitate. S-a rupt ceva din mine odată cu plecarea lui dintre noi. După, a început să fie mai „ușor” dacă pot să spun așa. Practic am devenit mai matur și mai conștient că vine o zi, din păcate, pentru toți.

- Cum a arătat copilăria ta? Te întreb asta pentru că am văzut adesea imagini cu bunica ta pe rețelele sociale...

- Da, copilăria mea a arătat ca o copilărie ideală descrisă de Ion Creangă. Mergeam la țară, vara, la bunici, mă jucam prin curte cu sora mea, mâncam legume proaspete, stăteam noaptea cu geamurile deschise ca să auzim liniștea și învățam mereu lucruri de la bunici.

„Din primii bani câștigați i-am luat iubitei mele din liceu un aparat foto”

- Îți amintești ce ai făcut cu primii bănuți pe care i-ai făcut tu în copilărie sau adolescență?

- Din primii bani câștigați i-am luat iubitei mele din liceu un aparat foto pentru că era pasionată de fotografie, dar nu avea posibilitatea de a-și achiziționa un aparat așa că… i-am îndeplinit visul. Deși nu mai suntem împreună, astăzi ea este un fotograf cunoscut și îndrăgit.

„L-am văzut pe tata zâmbind ca un copil, pe mama fascinată de paradele de la Disneyland”

- Pentru tine nu ai reușit să-ți iei niciun obiect pe care să îl ai toată viața?

- Nu știu dacă toată viața, dar încă mai am consola Playstation 3 pe care mi-am achiziționat-o. A fost primul cadou pe care mi l-am făcut mie și odată cu el am cumpărat și un televizor nou pentru părinții mei. Am în minte și în suflet și acum imaginea cu ei bucurându-se ca doi copii când le-am luat televizorul.

- Cum ți-ai mai surprins părinții de-a lungul anilor și le-ai văzut fericirea în privire?

- Îmi place să le ofer alor mei ceea ce ei nu și-ar lua niciodată, așa că de-a lungul anilor i-am mai „ajutat” pe ici, pe colo, dar amintirea cea mai frumoasă a fost când i-am luat pe ai mei, pe sora mea și pe nepoata mea, acum șase ani, și i-am dus la Disneyland Paris. A fost cea mai emoționantă experiență în care l-am văzut pe tata zâmbind ca un copil, pe mama fascinată de paradele de acolo, iar pe nepoata mea cu gura căscată în permanență. Cu ocazia aceea am vizitat și Parisul. A fost de departe cea mai frumoasă vacanță pe care am avut-o cu ai mei.

Părinții lui despre Oana Moșneagu: „«Fata rea din Adela» este de fapt o fată atât de bună și de amuzantă”

- S-au împotrivit vreunei relații pe care ai avut-o până acum?

- Niciodată. Acum, dacă au gândit vreodată ceva, nu știu, nu mi-au zis. Ai mei m-au învățat că orice vine în viață cu un motiv și că, din toate, noi trebuie să învățăm. Oriunde pornesc la drum, pornesc cu gândul acesta în cap, iar ei întotdeauna m-au încurajat, în orice relație, pentru că din toate am de reținut lecții esențiale vieții.

- Părinții sunt primii care își dau cu părerea despre partenerul sau partenera de lângă noi. Îți amintești ce au spus ai tăi despre Oana?

- Au spus că este o fată supertalentată, matură și deșteaptă! Acestea au fost primele cuvinte după ce au văzut multe episoade din „Adela” și câteva interviuri cu Oana. După ce au cunoscut-o personal s-au topit. Nu le-a venit să creadă că „fata rea din Adela” este de fapt o fată atât de bună și de amuzantă. Sunt foarte încântați de ea și de familia ei, pe care au cunoscut-o la scurt timp după ce am început să fim împreună.

„Am trăit un sentiment eliberator în Cappadocia când am zburat cu balonul cu aer cald pentru prima dată”

925 16 2- La începutul anului aţi zburat în ţările calde într-o binemeritată vacanţă. Cum a fost?

- Iubesc să călătoresc și mi-aș da jumătate din banii pe care o să îi fac într-o viață doar pe vacanțe. Vreau să văd lumea și să descopăr culturi noi și să învăț lucruri de la localnicii țării respective. Mă bucur că am văzut Thailanda cu alți ochi (deși mai fusesem de trei ori) și am avut experiențe de care nu avusesem parte în celelalte întâlniri cu minunata insulă. Am colecționat amintiri frumoase alături de Oana și de prietenii noștri. Mă bucur că vizitele mele în Asia au fost diferite și că am reușit să mă bucur de fiecare vacanță în parte. Să descopăr de fiecare dată lucruri noi. Întotdeauna rămâne ceva de făcut oriunde ai călători.

- Care a fost cea mai plăcută escapadă de până acum?

- Fără doar și poate cea mai de neuitat experiență pe care am avut-o a fost cea de anul trecut din Cappadocia în care am zburat cu balonul cu aer cald pentru prima dată. Mi se face pielea de găină numai când mă gândesc. Am trăit un sentiment eliberator odată cu înălțarea balonului. A fost un moment plin de serenitate și de introspecție, de recunoștință pentru tot ceea ce mi-a fost dat să trăiesc până în momentul acela.

- Amintirea care te va lega de iubita ta pentru totdeauna?

- Nu cred că am trăit, încă, amintirea aia. Avem un ghiozdan plin cu amintiri superbe, dar vreau să cred că acel ghiozdan se va transforma într-un bagaj. Din ghiozdan voi scoate acum o amintire dragă nouă și anume primul Craciun împreună. Am ascuns cadourile primite de la Moș Crăciun prin casă și ne-am jucat un joc, „Cald/rece” ca să le găsim. Am râs împreună în hohote, am băut ciocolată caldă și a părut că a fost totul desprins dintr-un film romantic. Momentan aceasta este una dintre amintirile noastre preferate.

„Nu simțim că actul de căsătorie schimbă statutul emoțional al relației noastre”

925 16 3- Fericiți și din ce în ce mai uniți, am spune. Ați ajuns în punctul în care ați discutat și de căsătorie?

- Am discutat despre familie ca să împachetăm frumos acest termen. Am discutat despre viitorul nostru în cuplu și lucrăm în fiecare zi la fericirea noastră și, implicit, a cuplului. Suntem doi oameni maturi și racordați la realitate, iar asta ne face să fim mereu cu antenuțele ridicate. Să ne croim drumul cât mai atent.

- Vă este teamă de actul care v-ar lega?

- Nu ne este teamă, dar nici nu simțim că actul schimbă statutul emoțional al relației noastre. E un act și atât. Fericirea nu stă în el. Ce ne-ar încânta ar fi ceremonia nunții în sine, care ar strânge toată familia laolaltă și ne-am bucura alături de ei de acel moment important.

„Chiar ne dorim să avem și copii”

925 16 4- Inevitabil, ușor, ușor cei din jur vor pune și presiunea apariției unui copil. V-ați pus problema ce le veți răspunde?

- Am primit sute de mesaje deja legate de această întrebare. Probabil că se gândesc și ei că nu mai avem 20 de ani, că sună ceasul biologic. (râde) De răspuns, le-am răspuns ce voi spune și aici - luăm în calcul să avem copii, pentru că amândoi iubim copiii altora. (râde) E foarte frumos să îi ai doar câteva ore în vizită. Acum, lăsând gluma, chiar ne dorim să avem și copii la un moment dat.

- Ce nu ai ierta niciodată în viață? Dar de la femeia de lângă tine?

- Nu aș ierta niciodată minciuna. Nu tradărea, minciuna. Minciuna că ești fericită lângă un om alături de care nu mai simți fericire de ceva timp. Cel mai tare m-ar durea să simt că sunt iubit, când de fapt persoana de lângă mine se preface doar că totul e bine. Din păcate, în experiențele anterioare, am trăit asta și nu mai vreau. Am rămas cu traume și am devenit mult mai speriat în relație decât am fost vreodată.

- Ai fost înșelat?

- Nu, dar am fost mințit că totul e bine, deși nu era. Au existat alte probleme în relațiile pe care le-am avut, trădarea nefiind una dintre ele.

- Care este secretul pentru a rămâne într-o relație bună cu fosta?

- Nu e niciun secret. E vorba despre vindecare. Dacă reușești să te vindeci de răni și să te bucuri de prezent, e foarte ușor. Pe noi și contextul ne-a ținut împreună, pentru că avem emisiunea de pe Happy Channel. Probabil că lucrurile ar fi stat altfel dacă nu lucram împreună.

- Te vezi cu Cristina Ciobănașu destul de des. Nu te încearcă niciun sentiment?

- Nu, în afară de o grijă prietenească, nu. Îmi pasă de ea ca prietenă, vreau să știu că e bine și îmi place să aflu că trăiește lucruri faine. Nu vorbim decât în contextul emisiunii și rar ne mai comentăm la story-uri pe Instagram.

„Orice om poartă o doză de gelozie în el, dar important este să înveți să controlezi lucrurile astea”

- Oana nu este geloasă sau nu e deranjată de situația cu Cristina?

- Nu, Oana e exagerat de matură (râde) și vede întotdeauna imaginea de ansamblu. Știe ce am trăit atâția ani cu Criss și deja mă cunoaște suficient de bine încât să simtă că nu îi dau motive de îngrijorare. Orice om poartă o doză de gelozie în el, dar important este să înveți să controlezi lucrurile astea pentru că, degenerând, pot afecta relația.

- Pe tine nu te-ar frământa dacă ai vedea-o pe Oana alături de fostul?

- Nu, e un capitol închis pentru ea. Poate ar fi fost ciudat la început, după ce despărțirea era încă proaspătă, dar acum, nu. Suntem doi oameni maturi, care au fost răniți, care au iubit și care au suferit. Toate lucrurile acestea ne călesc și ne fac mai atenți în relațiile viitoare. Oana și cu mine suntem în punctul în care am învățat fiecare din greșeli, fiecare are principii, fiecare are rănile lui și ne înțelegem reciproc foarte bine. Ne protejăm, ne iubim, ne respectăm și mergem înainte împreună, învățându-ne lecțiile.

Vlad iubeşte să călătorească şi ar da jumătate din banii câştigaţi pe vacanţe

„Frica oricărui actor este să joace în mai multe proiecte aproape același lucru, să i se pună eticheta și să fie încadrat într-un tipar anume“

„Emisiunea «Happy Cafe» a devenit mai dinamică odată cu apariţia Andreei Ibacka“

925 16 5- De șapte ani ești vedeta postului Happy Channel. Aveai o emisiune cu Cristina Ciobănașu, acum vi s-a alăturat și Andreea Ibaka. Care este factorul diferențiator de când a venit ea?

- Da, de șapte ani avem această emisiune culturală, Happy Cafe, care se difuzează de luni până vineri, de la ora 17:30. De anul acesta ni s-a alăturat și Andreea Ibaka, a adus un aer fresh emisiunii, cu rubrici noi și interesante pe subiecte pe care nu le-am abordat niciodată până acum.

- Este dificil să lucrezi cu două femei? Vă înțelegeți pe platoul de filmare?

- De ce ar fi dificil? Cu ambele am mai lucrat. Cu Andreea am mai colaborat și în anumite seriale, ne știm cu ea de 12 ani, este un om fain cu care aveam o istorie. Ne completăm foarte bine și emisiunea a devenit mai dinamică odată cu apariția ei.

- Ce ai învățat de la ea?

- Să fac poze multe și filmulețe ca să promovăm emisiunea. (râde) Eu nu am atâta răbdare cât are ea cu făcutul pozelor, dar… învăț!

„Dacă aş fi nevoit să renunţ la actorie cred că aş investi în vocea mea şi aş explora industria muzicală mai mult“

„Eu am învăţat din greşeli şi sper ca următorul Gherman să se nască cu lecţia deja învăţată“

- Ce decizii greșite ai luat în viață și nu ți-ai dori niciodată ca urmașii tăi să le facă?

- Să nu renunț la luptă, indiferent dacă știam că o pierd din start sau că o câștig. Important este să lupți pentru ceea ce crezi. Eu am învățat din greșeli și da, sper ca următorul Gherman să se nască cu lecția deja învățată (deși… e imposibil).

- Ai avut parte de prietenii false? Ai fost trădat?

- Nu, nu am avut parte de prietenii false. Am avut parte de oameni care au apărut în viața mea cu un scop și care la un moment dat au plecat. Nu blamez pe nimeni pentru nimic. Îmi învăț lecțiile și merg mai departe, dar, ca să mă leg și de răspunsul meu anterior, important e să lupți pentru anumite relații.

„Îmi doresc să sar cu parașuta, iar anul acesta mi se va îndeplini visul”

- Este ceva ce nu ai făcut și ai vrea să încerci, fie și pentru o dată în viață?

- Să sar cu parașuta, iar anul acesta mi se va îndeplini visul.