Main menu

header

de Cristina Tache

S-a născut la Câmpia Turzii, într-o zi de august a anului 1986. A iubit muzica de când se ştie şi a transformat-o în pasiunea vieţii sale. A început să cânte de la o vârstă fragedă, ajungând să fie, la doar 23 de ani, una dintre cele mai bune interprete din România. Andra are o voce inconfundabilă, ce transmite emoţie, sinceritate şi profunzime. Atunci când stai de vorbă cu ea ai senzaţia că s-a maturizat mult mai repede decât alte fete de vârsta ei. Dar Andra a făcut doar ceea ce şi-a dorit cu viaţa sa şi cum a crezut că este mai bine. Acum se declară o femeie fericită, cu o carieră în ascensiune, cu un soţ fără de care nu poate trăi şi cu o familie ce o sprijină necondiţionat. Noi am pătruns în universul său intim să o descoperim aşa cum este dincolo de luminile scenei, pentru a v-o aduce în case.

„Contactul cu Bucureştiul m-a derutat”
Andra a urcat pentru prima dată pe scenă la doar câţiva anişori, iar primele aplauze i-au dat curaj şi au făcut-o să îşi dorească să le simtă iar şi iar. Şi-a petrecut copilăria cântând şi a luat contact cu lumea oamenilor mari atunci când alţi copii încă mai credeau în poveşti cu zâne şi cu Făt-Frumos. La 16 ani a plecat din oraşul natal pentru a locui în Bucureşti, dar această decizie nu a schimbat-o foarte mult. Dimpotrivă, i-a dat mai multă încredere în talentul său şi i-a imprimat în minte o doză de maturitate: „Adulţii din jurul meu mă tratau ca pe un «om mare», iar faptul că mă lăsau să cânt alături de ei mi-a indus convingerea că nu mă deosebesc prea mult de ei. În mintea mea de atunci, singura diferenţă dintre noi era înălţimea. Când m-am mutat din Câmpia Turzii nu mi-a fost uşor să mă adaptez ritmului alert din Bucureşti. Am plecat de acasă plină de curaj, dar contactul cu o lume total diferită de universul meu m-a derutat la început. Treptat, am început să mă obişnuiesc, să-mi fac prieteni, ba chiar să-mi accelerez ritmul vorbirii”, rememorează Andra începuturile carierei sale.

„Aroganţa vedetismului nu m-a atins niciodată!”
A ajuns la Bucureşti cu trenul şi nu cu o caleaşcă din poveşti, s-a obişnuit greu cu agitaţia din Capitală, dar succesele sale au făcut-o să nu renunţe la drumul pe care pornise: „Cred că m-am născut cu dragostea pentru muzică. Probabil ursitoarele mi-au prezis viitorul cântând. Notorietatea nu m-a schimbat, ba dimpotrivă, mi-a dat încredere în mine şi mi-a umplut sufletul de bucuria visului împlinit. Aroganţa vedetismului nu m-a atins niciodată! Cel mai dificil moment din cariera mea de până acum cred că a fost prima apariţie sub reflectoarele televiziunii. Cu publicul din săli eram obişnuită, îi simţeam respiraţia, aşteptarea, îi cunoşteam reacţiile. În faţa camerei de filmat aveam senzaţia că mă adresez unor oameni care nu intră în vibraţie cu mine. A trecut multă vreme până am scăpat de obsesia asta. Nu regret deciziile pe care le-am luat. Mama, care este şi cea mai bună prietenă a mea, mi-a acordat întotdeauna încredere şi nu mi-a îngrădit niciodată hotărârile. Ea mi-a spus mereu că important este să aleg cu sufletul. Şi asta am făcut!”.

„Visul din copilărie a devenit realitate”
În Bucureşti, Andra nu a cunoscut doar celebritatea, ci şi-a găsit şi jumătatea. Andra şi Cătălin Măruţă s-au cunoscut în urmă cu patru ani şi şi-au dat seama că au foarte multe lucruri în comun. În 2007, Cătălin a cerut-o de soţie chiar în ziua de Crăciun, iar la câteva luni au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. A urmat o nuntă ca în poveşti, ce a avut loc chiar de ziua Andrei, la 23 august 2008, pe o insulă din Târgu-Jiu, cu peste 800 de invitaţi. Despre povestea de dragoste dintrea ea şi Cătălin, Andra mărturiseşte: „A început înainte ca vreunul dintre noi să-şi dea seama... am realizat asta mult mai târziu. N-aş zice că m-a cucerit el, ci doar că amândoi aşteptam omul potrivit”. La doar 22 de ani, când alte fete nu ştiu încă ce îşi doresc de la viaţă, Andra a ales să „se aşeze la casa sa”. „Am crescut într-o atmosferă de familie, plină de căldură şi de dragoste, astfel încât de când mă ştiu am visat să am, la rândul meu, un cămin armonios. Când a sosit clipa nu a existat nicio umbră de temere. Dimpotrivă, ceea ce toată adolescenţa mea fusese doar un vis devenea realitate”, povesteşte încântată artista.

„Ne dorim să avem mulţi copii”
Andra şi Cătălin sunt două dintre cele mai cunoscute vedete din România, dar reuşesc să îşi ţină viaţa personală departe de ochii lumii. Ei îşi trăiesc povestea de iubire în intimitatea căminului şi alături de oamenii dragi. Andra se mândreşte cu relaţia sa şi povesteşte cu căldură despre soţul său: „Nu ştiu cum am trăit fără Cătălin până acum. O zi normală din viaţa noastră este una în care, deşi prinşi în activităţi diferite, suntem cu gândul unul la celălalt. Cătălin obişnuieşte să îmi facă surprize, dar cea mai frumoasă a fost seara în care m-a prins pentru prima oară de mână şi mi-a spus că nu o să-mi mai dea drumul niciodată... Căsnicia nu m-a schimbat foarte tare sau nu percep eu nişte modificări esenţiale. Nu mă simt împovărată de griji, nu mă consider un om mai puţin liber decât înainte. Ceea ce s-au adăugat sunt liniştea şi convingerea că mi-am găsit drumul adevărat. Ne dorim să avem mulţi copii, va veni şi acest moment”.

„Vreau să intru în competiţii cu voci consacrate”
Andra a fost hărăzită cu un dar preţios - o voce puternică şi pătrunzătoare. Muzica a devenit destinul său, iar întreaga viaţă şi-a construit-o în jurul acestei pasiuni. „Dragostea mea pentru muzică nu prea lasă loc altor hobbyuri. De fapt, nici nu prea cred în multitudinea pasiunilor unui om, aşa cum nu cred în «zeciştii» pe linie. Adică eşti la fel de bun la toate materiile?! Poţi fi la fel de conştiincios, dar nu poţi iubi mai multe lucruri cu aceeaşi intensitate. Cele mai importante lucruri în viaţă pentru mine sunt muzica şi familia mea. Nu pot să le despart. Reuşita uneia dintre ele o include şi pe cealaltă”, declară artista hotărâtă. Când vine vorba despre planuri şi visuri neîmplinite, Andra mărturiseşte: „Îmi place să cred că voi evolua profesional, mă străduiesc în acest sens şi-mi iubesc prea mult meseria ca să nu înregistrez progrese. Pe plan personal sper să am o familie numeroasă, iar casa în care ne vom aduna să devină neîncăpătoare. Nu visez la lucruri pe care cred că nu le-aş putea îndeplini. Una dintre dorinţele mele de acum este să particip la un festival internaţional, să intru în competiţie cu voci consacrate, puternice. Totul are legătură cu muzica. Nu cred că aş fi putut face altă meserie. Imaginaţia mea refuză orice altă variantă”.

„Nu bântui prin saloanele de cosmetică”

Andra nu doar cântă senzaţional, dar are şi o condiţie fizică de invidiat. Se pare că la acest capitol a contat foarte mult moştenirea genetică, pentru că artista nu are un program strict de îngrijire ca şi celelalte colege de breaslă ale sale. „Nu am îndeletniciri tipice vedetelor. Nu «bântui» prin saloanele de cosmetică, prin sălile de fitness, de masaj sau de bronzări rapide. Mă mulţumesc să folosesc nişte produse cosmetice de calitate şi să adopt din modă doar ceea ce mi se potriveşte. Diete nu ţin, dar, dacă voi înregistra vreun «atac» al kilogramelor, fireşte că voi fi suficient de vigilentă încât să nu comit greşeli regretabile”, declară cu sinceritate şi umor Andra.

„Vom petrece primul Crăciun în casa noastră”

Vremurile copilăriei reprezintă pentru fiecare om o parte specială a vieţii sale. Pentru că Sărbătorile de Iarnă se apropie, Andra rememorează cu drag cele mai frumoase amintiri legate de această perioadă: „Cele mai dragi momente erau serile de iarnă, când nu-mi dezlipeam nasul de geam aşteptându-l pe Moş Crăciun. Priveam atât de intens cerul, încât începeam să cred că stelele se grupează în forma unei sănii trase de reni. Iar atunci când auzeam colindele pe sub ferestre mă simţeam ca într-o poveste”. Dacă până acum Andra şi Cătălin îşi petreceau Crăciunul în casa părinţilor lor, în acest an, lucrurile se vor schimba. „Va fi primul an când vom săbători Crăciunul în casa noastră, unde ne vom aştepta familiile să ne colinde”, spune entuziasmată artista.