Main menu

header

    Deşi provine dintr-o familie cu un trecut istoric deosebit, dar sângeros, Charlize a reuşit să se impună la Hollywood, fără să ascundă lucrurile negre din viaţa sa. Este bine ştiut că mama actriţei şi-a ucis soţul într-o dispută conjugală, împuşcându-l mortal. Femeia nu a fost acuzată niciodată de crimă, considerându-se că a fost în legitimă apărare. 

Afrikaans, limba maternă a starului
    Singurul copil al familiei Theron, Charlize, s-a născut la 7 august 1975, în Africa de Sud. A copilărit la ferma familiei, Benoni, de lângă Johannesburg, motiv pentru care limba maternă a starului este afrikaans. Asta în ciuda faptului că mama, Gerda, este originară din Germania. Tatăl, Charles Theron, proprietar de companie de construcţii, este descendent al familei Huguenot, din Franţa.
    În ciuda descendenţei nobiliare, Charles a alunecat vijelios pe panta alcoolismului. Soţia sa, Gerda, a încercat în numeroase cazuri să-l facă să renunţe la acest viciu, însă fără succes. Din cauza deselor certuri din familie, adolescenta a fost trimisă, pe când avea 13 ani, la un internat. În timp, scandalurile din casă au devenit din ce în ce mai dese şi mai violente. Ele au culminat cu o dispută deosebit de violentă, ce s-a terminat tragic. Charlize avea 15 ani! Într-o criză de agresivitate, Charles şi-a atacat soţia, care, în legitimă apărare, l-a împuşcat letal. Mama actriţei nu a fost acuzată niciodată oficial de moartea soţului său. Mână de fier, Gerda a preluat afacerile soţului şi a pus pe picioare compania de construcţii a familiei. 

Model la Milano
    Frumuseţea fetei africane a fost remarcată încă din adolescenţă, ea câştigând, pe când avea doar 16 ani, un concurs local de Miss. Impulsionată de membrii juriului, blonda se mută la Milano, unde „prinde” un contract de model pe o perioadă de un an. Iubitoare de balet, Charlize decide să se stabilească la New York, pentru a lua lecţii la Academia Joffrey. Munca multă, repetiţiile efectuate până la epuizare s-au dus pe apa sâmbetei, întrucât, la 18 ani, Charlize s-a lovit grav la genunchi. La revedere balet!
    Deşi orice tânără în situaţia ei s-ar fi demoralizat, frumoasa africancă nu s-a lăsat bătută. „S-a terminat cu baletul? Nu-i nimic, mai este filmul”, şi-a spus viitorul star, care s-a mutat în 1993 în cetatea filmului, Los Angeles.  Norocoasă din fire, ajutată evident şi de aspectul fizic, apetisanta blondă a primit primul rol la doar opt luni după ce a aterizat în „Oraşul Îngerilor“. Rolul, ce-i drept mic şi într-un film ce a rulat direct pe video („Children of the Corn III”), i-a dat aripi.  După câteva apariţii în pelicule de la Hollywood, cu audienţe ce promiteau succese de casă, cariera lui Charlize a luat o amploare deosebită. Acest lucru se întâmpla spre sfârşitul anilor ‘90. Filmele ce au ajutat-o în acest sens au fost „Avocatul diavolului” (’97), „Mighty Joe Young” (’97) şi „The Cider House Rules” (’98).

Oscar la 29 de ani
    Filmul care a făcut din blondă un star în adevăratul sens al cuvântului a fost „Monster”, realizat în 2003. Dacă până la acea producţie actriţa îşi etala formele aproape perfecte şi faţa ca de înger, de această dată lucrurile s-au schimbat radical. Rolul interpretat, criminala în serie Aileen Wuornos, a presupus o transformare radicală în ceea ce priveşte aspectul fizic al actriţei.
    Acesta a fost modificat, şi Charlize a apărut cu un chip incredibil de… urât. Faptul că în 2004 a primit Premiul Oscar pentru acel rol a făcut-o foarte mândră, considerând că „rolul a fost primit pentru interpretarea actoricească şi nu pentru înfăţişare”. Criticii au fost şi ei foarte încântaţi nu doar de rolul jucat, ci şi de faptul că o femeie atât de frumoasă a fost capabilă să se „urâţească în acest mod”, doar de dragul filmului. În afara Premiului Oscar obţinut în 2004, Theron a câştigat tot cu „Monster” şi SAG Award, dar şi Globul de Aur. 

Fără complexe
    Chiar dacă în ultimii ani tot mai multe vedete şi starlete au creat o adevărată modă din a apela la chirurgia estetică (în special la implanturi mamare), pentru a-şi îmbunătăţi apectul fizic, acest lucru nu a molipist-o şi pe Charlize. Deşi e „mândra” posesoare a unor sâni foarte mici, diva nu ezită să şi-i etaleze în diverse scene din filme în care apare chiar topless. Mai mult, a făcut numeroase serii de fotografii descoperindu-şi o mare parte din piept, arătând că nu are complexe şi inhibiţii.

Vrea să devină mamă
     Din 2001, când nu era atât de cunoscută şi nici nu era tratată ca un mare star, actriţa se iubeşte cu colegul său de breaslă Stuart Townsend. Cu o relaţie plină de lucruri bune mai mult decât de cele rele, Charlize consideră că e timpul să devină mamă, mai ales că tocmai a împlinit 33 de ani. „Sunt în cel mai bun moment al carierei mele şi mi-am găsit şi marea dragoste a vieţii. Sunt gata să-mi asum responsabilitatea maternităţii, iar Stuart este bărbatul cu care vreau să fac acest lucru”, a spus Theron.
Elena Şerban

Filmografie selectivă
    1997 - „Trial and Error”, „Avocatul diavolului” 1998 - „Mightly Joe Young” 1999 - „The Cider House Rules” şi „The Astronaut’s Wife”  2000 - „The Legend of Bagger  Vance”, „Men of Honor” 2001 - „Sweet November”, „Bles­te­­mul scorpionului de jad” 2002 - „Walking up in Reno”, „Trapped”  2003 - „The Italian Job”, „Mon­ster”, „Head in the Clouds, North Country”.

- A fost votată de cititorii cunoscutei reviste „Esquire” drept cea mai sexy femeie în viaţă; - A rămas fără bijuterii după ce hoţii i-au spart casa; - La plecarea din New York la Hollywood şi-a sunat mama disperată de pe aeroport, speriată că angajaţii au greşit destinaţia. De ce? Pe biletul ei scria Los Angeles şi actriţa nu ştia că Hollywood este parte a acestui oraş…