Main menu

header

24-12-1de Cătălina Tăgârţă

Moderatorul emisiunii „Să petrecem în familie cu Gelu Voicu”, difuzată în fiecare vineri, începând de la ora 21:00, pe postul Etno TV, se poate considera un om împlinit. La doar 28 de ani, artistul Gelu Voicu are o carieră de succes, o soţie superbă, Felicia, şi un băieţel în vârstă de 3 ani, Tudor, răsfăţatul familiei. Despre viaţa şi cariera cântăreţului aflaţi mai multe în rândurile de mai jos.

A învăţat singur să cânte la instrumente
- Cine e omul Gelu Voicu? Vorbeşte-mi puţin despre tine!
- Originar din Olteni, judeţul Teleorman, m-am născut la 1 iulie 1982. Copilăria mi-am petrecut-o între comuna Olteni şi satul Negreni (satul bunicilor din partea mamei). Suntem trei fraţi la părinţi, doi băieţi şi o fată, eu fiind cel mai mare.

- Ce amintiri haioase, legate de copilărie, ne poţi dezvălui?
- Ştiu să cosesc, să înham calul la căruţă, să sparg lemne cu securea, să mă bucur de tot ce este frumos şi românesc. Când eram mic improvizam împreună cu alţi copii de vârsta mea fel de fel de giumbuşlucuri - deh!... neavând Google! Cele mai năstruşnice întâmplări de acest gen au fost acelea când luam cranii de animale, le aprindeam lumânări la ochi, ni le puneam pe cap, iar în partea de jos ne acopeream cu cearşafuri albe şi mergeam să speriem bătrânii din sat.

- Când ai fost descoperit şi unde ai cântat prima oară?
- În familia mea s-a ascultat dintotdeauna muzică populară şi chiar s-a cântat, însă doar la nivel de pasiune. Dragostea pentru tot ce înseamnă tradiţie populară românească am purtat-o în suflet de când mă ştiu şi de-aici şi începuturile mele ca interpret şi implicit ca artist popular. În ceea ce priveşte cântatul la instrumentele de suflat, pot spune că am fost un autodidact, însă nu neg norocul de a întâlni, de-a lungul carierei mele, oameni înzestraţi, care m-au ajutat enorm. Primul concurs la care am participat a fost „Vedete în devenire”, la Craiova, în 1999, unde am reuşit să obţin premiul I.

Face parte din taraful Lăutarii din Teleorman
- Ştiu că faci parte dintr-o formaţie...
- Mă ocup de taraful Lăutarii din Teleorman, pe care l-am înfiinţat. Am reuşit să readuc pe scenă, la televizor, radio şi în studiourile de imprimări formula de taraf tradiţional din Teleorman şi anume: la vioară e Aurel Lăutaru, la cobză Gabi Andrei, la ţambal Laurenţiu Burceam, la contrabas Marin Burcea, la fluier Călin Valer, iar vocea este a lui Alexandru Ancu. Munca mea alături de aceşti oameni s-a concretizat până în momentul de faţă în editarea CD-urilor „Am venit şi noi deodată” şi „Nunta ca pă Teleorman”.

- Cum ai început în televiziune?
- Prima mea emisiune în calitate de prezentator-redactor s-a numit „La un pahar favorit”. Au urmat apoi: „Sărut mâna, mamă!”, „Un cântec pentru fiecare”, „Prima iubire” sau „Doi care doinesc”. Unul dintre evenimentele reprezentative la care am participat a fost „Revelionul Magic 2008/2009”, la TVR, unde am prezentat alături de Johanna Bennedek, sub bagheta marelui om de televiziune Valeriu Lazarov.

În prima emisiune i s-au descusut pantalonii
- Mai ai emoţii şi acum când apari la televizor sau în concerte?
- Am emoţii, ca tot artistul care pune suflet în această meserie. Îmi vine în minte o întâmplare înălţătoare din viaţa mea de artist, când în culise am întrebat-o pe marea Sofia Vicoveanca: „Dumneavoastră mai aveţi emoţii?!”, iar doamna a răspuns: „Bineînţeles, trebuie să am emoţii, doar sunt artist!”

- Ţi s-a întâmplat ceva amuzant, în spectacole sau emisiuni?
- În timp ce prezentam prima emisiune din viaţa mea am vrut să fac o mişcare artistică, să mă aşez pe o buturugă de lemn din decorul platoului şi exact atunci mi s-au descusut pantalonii la spate. Cea care m-a salvat din această întâmplare nefericită şi, în acelaşi timp haioasă, a fost Maria Văduva, care a preluat cuvântul, iar eu am putut astfel să merg să mă schimb.

24-12-2- Ce ne spui despre familie?
- Despre viaţa mea de om vă pot spune cu mândrie şi împlinire că trăiesc aceleaşi bucurii ca în viaţa de artist. Am o soţie care mă iubeşte, mă merită, pe care o iubesc şi o merit şi împreună avem un copil de 3 anişori, Tudor Bogdan.

- Cum ţi s-a schimbat viaţa de când a apărut copilul?
- Atât eu, cât şi Felicia, soţia mea, dacă ar fi cazul să facem o balanţă a împlinirilor în viaţă, Tudor ar răsturna toate realizările noastre, însumate. Bucuria de a avea un copil o dorim din tot sufletul fiecărui om pe acest pământ!

- Ce alte surprize ne pregăteşti?
- Despre proiecte de viitor voi vorbi numai când ele vor fi în derulare. Până atunci, doresc cititorilor revistei „Taifasuri” să le fie viaţa o sărbătoare!

Petrece în familie la Etno TV

- Cum petrece Gelu Voicu în familie la Etno TV? Ce reprezintă această emisiune pentru cariera ta?
- Fiindcă tot am adus aminte de împliniri, cea mai recentă realizare pe plan profesional mi s-a conturat în momentul în care, prin bunăvoinţa Adrianei Bahmuţeanu, am pus în scenă cel mai frumos format de emisiune ce se numeşte „Să petrecem în familie”. În fiecare vineri seara, începând de la ora 21:00, emisiunea intră în casele oamenilor cu poveşti de familie, cu voie bună, cu cântec şi dans popular, aşa cum îi stă bine românului. Tot ce a fost mai frumos din emisiunile despre care vă vorbeam mai înainte am adunat şi transpus la „Să petrecem în familie”, la Etno TV. Din „cartea” profesiei mele, această emisiune şi colaborarea cu Etno TV reprezintă, dar mai ales va reprezenta un capitol important.

„Ca tot românul care a avut privilegiul să-şi petreacă anii copilăriei la sat, ştiu să cosesc, să înham calul la căruţă, să sparg lemne cu securea, să mă bucur de tot ce este frumos şi românesc“