Main menu

header

    Din anul 2000 a făcut zece albume. Primul, „Tăte şogoriţele”, a fost şi cel care a consacrat-o, dar cel mai bine vândut fiind „Spune, tu, inima mea”, cu melodii cu tentă ţigănească, înregistrat în urmă cu doi ani. Cu o ascensiune spectaculoasă, Angela Rusu rămâne o femeie modestă, plină de carismă, pentru care muzica şi cele două fetiţe ale sale, Larisa (14 ani) şi Rebecca (6 ani), sunt lucrurile cel mai de preţ în viaţă. Cântecele interpretate de ea au ajuns până în SUA, Irlanda, Italia etc., fiind primită cu drag de românii de acasă, dar şi de cei din diaspora. Contractele ferme şi reacţia publicului o onorează, dar o şi motivează, dându-i satisfacţia muncii bine făcute. Mai multe despre simpatica ardeleancă, în interviul de mai jos.

„Am furat meserie de la Aurel Tămaş“
- V-aţi lansat destul de târziu pe piaţa muzicală şi totuşi aţi ajuns rapid în top. Cum aţi început să cântaţi? - După ce am terminat liceul, în 1982, am intrat în lumea afacerilor, părinţii mei având un mic business. Îmi plăcea ceea ce făceam, dar parcă lipsea ceva. Cântecul. Şi cum în adolescenţă am urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Cluj - canto popular - şi am cântat mereu, nu a fost atât de greu să fac schimbarea. Cel care m-a impulsionat să aleg cariera artistică la 26 de ani a fost Aurel Tămaş, o rudă mai îndepărtată de-a mea. Am imprimat împreună un album de colinde şi de acolo a pornit totul. Practic, el m-a propulsat pe scenă şi mi-a dat încredere în forţele mele. El a fost primul care m-a dus la spectacole, mergeam împreună în turnee şi cântam în deschiderea concertelor sale.  - Cine este modelul dumneavoastră în muzică? - Idolul meu a fost şi rămâne Nicoleta Voica, pe care o admir şi o iubesc. De la ea am învăţat foarte multe ca artist, şi chiar vizavi de comportament şi de ţinută. Meseria asta nu o moşteneşti, ci o furi. Te naşti cu un har de la Dumnezeu, dar tu trebuie să te perfecţionezi constant, să lucrezi, să scoţi în evidenţă ceea ce ţi-a fost dat. 

„Am sacrificat familia pentru carieră”
- Drumul pe care l-aţi ales v-a cerut sacrificii? - Sacrificii?!
     Da. Pot spune că am sacrificat viaţa personală pentru carieră. Eu am fost căsătorită de două ori şi din fiecare mariaj am câte o fetiţă. Din păcate, a doua căsătorie s-a încheiat din pricina drumului pe care l-am ales în viaţă. Pur şi simplu nu am putut da la o parte muzica.

     În momentul în care cânt uit de tot şi pot să trec mai uşor peste ceea ce se întâmplă în jurul meu. A trebuit, şi asta mă doare cel mai mult, să sacrific şi din timpul pe care l-am acordat fetelor mele, pentru că sunt mereu pe drumuri, la concerte, imprim, trebuie să onorez invitaţiile pe care le primesc.
- E greu să fii mamă singură? - E greu, dar nu mă plâng. Mulţumesc Domnului că fetiţele sunt sănătoase şi pentru că mi-a dat şansa să ajung în timp-record (în doar opt ani) să fiu foarte cunoscută şi să am puterea financiară să le ofer tot ceea ce au nevoie. 
- Cât de sus vă propuneţi să ajungeţi? - Am satisfacţia muncii mele şi a visului împlinit, dar ştiu că se poate mai mult şi vreau mai mult. Nu pot să dezamăgesc publicul, miile de oameni fără de care eu nu exist! Ei au creat-o pe Angela Rusu! Nu este meritul meu, ci al părinţilor mei, care m-au născut, şi al lui Dumnezeu, că mi-a dat aşa un dar!  - Vă simţiţi împlinită? - Sunt o femeie foarte împlinită!
- Ce vă lipseşte în acest moment?
- Din păcate, eu pun femeia din mine pe ultimul loc şi mi-ar plăcea să găsesc bărbatul care să poată scoate acest lucru la lumină, să descopere omul din mine, să aprecieze ceea ce fac, să respecte meseria pe care mi-am ales-o, să mă susţină, să aibă încredere, să ne iubească pe mine şi pe fetele mele şi, de ce nu, să ne ofere acea siguranţă şi protecţie. Ca orice femeie, am nevoie de afecţiune, de iubire, de atenţie. Eu cred că, dacă există iubire, te poţi modela după omul de lângă tine şi le poţi trece pe toate mai uşor. 

„Fata cea mare mă susţine foarte mult”
- Vă gândiţi să vă refaceţi viaţa?
- Din păcate, în momentul acesta al vieţii mele nu am timp să mă gândesc la o relaţie de lungă durată, pentru că munca şi fetiţele mele sunt pe primul plan. 
- Ţineţi legătura cu foştii soţi?
- Da, şi mi se pare firesc, mai ales când există copii la mijloc, pentru că ei au cel mai mult de suferit. Mă bucur să spun că există o relaţie specială între mine şi familiile lor, iar fiica mea cea mică, de exemplu, este crescută de fosta mea soacră, căreia vreau să îi mulţumesc pentru tot ce face pentru noi. 
- Cum vă petreceţi timpul liber alături de Larisa şi de Rebecca?
- În vacanţe mergem în diverse locuri, pe care le alegem la întâmplare (până acum am fost în Egipt, Grecia, Dubai, Tunisia, Italia, Turcia, dar lista rămâne deschisă), schiem, colindăm magazinele etc. Cu Larisa am o legătură specială, ea fiind la vârsta la care deschide ochii asupra lumii. La 14 ani discutăm orice şi comunicăm mult. Larisa mă susţine foarte mult şi îmi dă puterea să merg mai departe. 
- Ce pregătiţi pe plan profesional?
- O să scot un album, „Viaţa mea”, în foarte scurt timp. Are 11 piese şi cred că e cel mai bun material discografic al meu.
- Care este piesa care credeţi că va avea cel mai mare succes?
- „Azi pun preţ pe viaţa mea”, o melodie de dragoste care cred că va fi apreciată de public, însă toate melodiile sunt foarte bune.
Elena Schiffer

Pasionată de bolizi şi de excursii
      Maşinile reprezintă unul dintre hobbyurile artistei şi nu se zgârceşte atunci când vine vorba despre achiziţionarea unui nou bolid. Aflată mai mereu la volan, pentru a onora contractele, Angela îşi cumpără, de cele mai multe ori, maşini care îi conferă siguranţă, dar şi confort. „Am un Mercedes CLS, cu motor de 3.000cc, acum mi-am luat din SUA un Audi Q7, alb, de 3.600cc şi mai am şi un Touareg. Dar pentru mine maşina este o necesitate, siguranţa fiind cea care primează”, ne-a mărturisit îndrăgita artistă.

 „Ca orice femeie, am nevoie de afecţiune, de dragoste, de atenţie. Dacă există iubire, te poţi modela după omul de lângă tine şi le poţi trece pe toate mai uşor”