Main menu

header

20-12-1de Elena Şerban

- La 32 de ani, din vedeta de odinioară a rămas doar o umbră. Motivul: abuzul de droguri şi de alcool

A înnebunit milioane de mămici din întreaga lume care visau să aibă un copil exact ca el. A fost idolul tuturor copiilor care sperau că vor ajunge la fel de bogaţi şi de celebri. A avut milioane de dolari în conturi când încă nu ajunsese la vârsta şcolară. Dar a clacat lamentabil ca adult. Macaulay Culkin, starul din „Singur acasă” şi „Richie Rich”, este unul dintre cele mai bune exemple că succesul timpuriu nu este indicat.

Mama - telefonistă, tatăl - actor de teatru
Macaulay Culkin s-a născut la 26 august 1980, în Manhattan. Părinţii săi, Patricia Brentrup şi Kit Culkin, au fost oameni simpli. Ea, o telefonistă, iar el, un fost actor de teatru care a cunoscut succesul datorită unor producţii pe Broadway. Micul Macaulay a fost crescut în religia romano-catolică.
La puţin timp de la naşterea lui, tatăl rămas fără roluri a decis să îşi ia familia şi să se mute în orăşelul Yorkville. Nu îi mai putea întreţine în Manhattan în condiţiile în care după naşterea lui Macaulay, al treilea în familie, au mai venit pe lume alţi patru copii. În total, în familia Culkin erau cinci băieţi şi două fete.
Macaulay, blonduţ, cu buze pline şi cu ochi jucăuşi şi neastâmpăraţi, a atras atenţia impresarilor încă de mic aşa că i s-au propus numeroase roluri. Şi astfel micul Culkin a început să joace la vârsta de doar 4 ani. Primul său rol a fost în producţia „Bach Babies”, la Filarmonica din New York. Au urmat roluri în serialul „The Equalizer” şi în „The Midnight Hour”. Primul succes de casă a fost înregistrat în 1989, în filmul „Unchiul Buck”, alături de John Candy.

Succes fulminant cu „Singur acasă”
20-12-2Bafta lui Macaulay s-a numit John Hughes, regizor şi scenarist, care a scris în 1990 scenariul pentru filmul „Singur acasă”. Niciunul dintre cei doi nu şi-a imaginat uluitorul succes pe care l-a avut acest film. De altfel, filmul a mai avut şi o continuare, „Singur acasă 2: Pierdut în New York”, care s-a bucurat de acelaşi succes. Au urmat „Richie Rich”, „Fata mea cu succes moderat” şi... cam atât. Restul producţiilor s-a apropiat considerabil de eşec, în ciuda numelui şi a celebrităţii sale, dar şi a milioanelor de fani din întreaga lume.
Problemele pe plan profesional au fost urmate rapid de altele, pe plan personal. Astfel, în anii care au venit, a avut chiar un proces cu propriii părinţi cu privire la banii câştigaţi de pe urma filmelor în care a jucat, 30 de milioane de dolari.
Conflictele cu famila sa au început în 1998, când tânărul actor a decis să se căsătorească. Nu conta că nu avea decât 18 ani, că nu mai avea roluri şi că nu mai câştigase bani de ani buni. A crezut că e îndrăgostit lulea şi... s-a însurat cu actriţa Rachel Minner. Căsnicia a durat, oficial, patru ani, însă cei doi s-au despărţit de fapt după doar doi ani de convieţuire.
Din 2002, Macaulay a început o relaţie cu starul Mila Kunis. Chiar dacă a fost una presărată cu numeroase scandaluri, relaţia a durat opt ani.

20-12-3Prieten cu Michael Jackson

În timp ce turna filmul „Singur acasă”, Macaulay a devenit amic şi ulterior prieten foarte apropiat cu starul Michael Jackson. De altfel, el petrecea foarte mult timp la ferma Neverland care aparţinea cântăreţului. Ca semn suprem de prietenie, micul star a devenit personaj principal al clipului „Black or white” („Alb sau negru”), creat de Michael Jackson. Acest lucru a întărit suspiciunile legate de o eventuală relaţie necorespunzătoare între cei doi. Nu a fost o surpriză pentru nimeni când Macaulay a mers la funeraliile starului pop de la 3 septembrie 2009.

Din scandal în scandal

La 17 septembrie 2004 Macaulay a fost arestat de poliţia din Oklahoma pentru posesie de droguri. În maşina sa au fost găsite 17,3 g de marijuana şi câteva zeci de grame de medicamente periculoase. Din fericire pentru blondul actor, a fost eliberat rapid contra unei cauţiuni de 4.000 de dolari. Decesul surorii sale, Dakota, într-un accident de maşină în 2008 şi despărţirea de iubirea vieţii sale, Mila Kunis, l-au împins pe Macaulay Culkin pe marginea prăpastiei. La începutul acestei luni, cu mai puţin de trei săptămâni înainte să împlinească 32 de ani, Macaulay a intrat din nou în atenţia presei din întreaga lume. El a fost fotografiat de o revistă americană într-o stare de sănătate precară. Fotografiile, care îl prezintă pe actor beat, slăbit sau drogat, au făcut înconjurul lumii. Aceeaşi revistă mai preciza că Macaulay cheltuieşte lunar peste 6.000 de dolari pe droguri şi că dacă va continua astfel nu va trăi mai mult de şase luni. Starea deplorabilă a actorului a fost confirmată şi de fosta iubită a actorului, Mila Kunis.

• Macaulay Culkin a devenit la 11 ani cel mai tânăr actor din istorie nominalizat la Globurile de Aur.
• Seria „Singur acasă” a devenit atât de faimoasă încât multă vreme Macaulay a fost strigat pe stradă cu numele Kevin!
• Producţia „Singur acasă 1” a avut un buget de doar 18 milioane de dolari, dar s-a bucurat de încasări de 476,6 milioane de dolari în toată lumea. Ea a fost urmată de alte filme din aceeaşi serie, însă doar primele două l-au avut ca interpret pe Culkin.
• În 1994, actorul a fost nominalizat la ruşinosul premiu „Zmeura de Aur pentru cel mai slab rol“, din filmul „The Pagemaster”.
• Puştiul-minune este pe marginea prăpastiei după ce sora sa, Dakota, a murit şi după despărţirea de iubita sa, Mila Kunis.