Main menu

header

22-13-1de Gabriela Niculescu

Roxana Vaşniuc este gazda emisiunii „Seara bună, dragi români!”, difuzată de luni până vineri, de la ora 20:00, la Etno TV. A avut un dram de noroc care a ajutat-o să se afirme dincolo de graniţele orăşelului de provincie din care provine, iar seriozitatea şi pasiunea sa pentru televiziune au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate şi iubite prezentatoare. Roxana este o romantică incurabilă, care iubeşte arta şi tot ce ţine de frumos. Vă lăsăm s-o descoperiţi dincolo de lumina reflectoarelor.

„Sunt pregătită în permanenţă să gestionez orice situaţie neprevăzută”
- Care a fost cea mai mare provocare din cariera ta de până acum?
- Toate proiectele de până acum au însemnat tot atâtea provocări şi am învăţat câte ceva din fiecare. Cred că aceasta este o caracteristică a muncii în televiziune şi, totodată, partea cea mai captivantă a acestei profesii. Cel mai greu a fost începutul, am venit dintr-un orăşel de provincie, mi-am luat inima în dinţi şi am participat la un concurs organizat de o televiziune, unde m-am luptat cu peste 1.200 de concurenţi şi... am ieşit învingătoare! Apoi a urmat provocarea de a prezenta una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate emisiuni de folclor din România şi cu fiecare clipă ce trece îmi doresc să mă autodepăşesc şi să fiu, aşa cum se zice, la înălţime.

- Care au fost momentele dificile pe care a trebuit să le depăşeşti în emisiunile realizate de tine?
- Se spune, pe bună dreptate, că doar momentele dificile îţi pot dezvălui adevăratul caracter şi că în aceste momente este bine să nu îţi pierzi cumpătul. Desigur, acest sfat este, teoretic, foarte bun, dar practic este foarte dificil să-ţi păstrezi calmul când dau peste tine toate necazurile. Mi s-a întâmplat să-mi întârzie invitaţii sau chiar să nu mai ajungă deloc, să nu fie comunicativi sau să fie extrem de obosiţi din cauza drumului lung. Însă, m-am obişnuit şi sunt pregătită în permanenţă să gestionez orice situaţie neprevăzută.

„Invitaţii sunt mereu puşi pe şotii”
- Povesteşte-mi câteva momente amuzante din emisiuni sau din intersectările cu admiratorii tăi.
- Ooo... Invitaţii sunt mereu puşi pe şotii, nu e zi de la Dumnezeu să nu spună cineva o poantă sau o întâmplare amuzantă. Cea mai recentă povestire i-a aparţinut celebrului interpret Nicolae Furdui Iancu, care ne-a mărturisit că a avut de pierdut foarte mult la începuturile carierei sale de pe urma faptului că era foarte frumos şi mereu era depunctat de bărbaţii aflaţi în juriu.

22-13-2- Pe cine ţi-ai dori să ai invitat în emisiunea ta?
- M-aş bucura tare mult să o am din nou invitată în emisiune pe doamna Marioara Murărescu. Este o adevărată enciclopedie a folclorului românesc, un om deosebit, pe care-l respect şi-l apreciez.

- Care sunt artiştii tăi preferaţi?
- Am o slăbiciune pentru interpreţii din zona Botoşaniului, din care provin, dar apreciez interpreţi şi melodii din toate regiunile, pentru că ne-am născut pe un pământ care a dat lumii oameni luminaţi, cu suflete dăruite, ce fac prin harul lăsat de Dumnezeu să avem o alinare şi o viaţă mai frumoasă.

- Cum stai cu dragostea?
- Eu sunt plămădită din acest aluat şi nu aş putea trăi fără să iubesc. Momentan nu am un iubit şi toată dragostea mea o revărs spre familie, apropiaţi şi, bineînţeles, către publicul meu. Îmi place să iubesc şi să fiu iubită.

„Mama: «Sunt bucuroasă că am un asemenea copil!»”
- Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit sau cel mai frumos gest pe care cineva l-a făcut pentru tine?
- Parcă şi acum îmi saltă inima de bucurie şi de emoţie ca atunci când mama mi-a spus: „Sunt tare mândră de tine şi sunt bucuroasă că am un asemenea copil!”

- Care sunt hobbyurile tale? Cum îţi petreci timpul liber şi vacanţele?
- Mă pasionează muzica, poezia, fotografia, lectura, arta în toate manifestările ei, frumosul. Timpul liber devine pentru noi din ce în ce mai mult un lux. Acest lucru se întâmplă din cauză că ne trăim viaţa într-un ritm foarte alert. Atunci când reuşesc „să fur” câteva ore îmi place să mă relaxez mergând la piscină şi înotând. Asupra mea apa are un efect benefic, relaxant şi antistres, când înot sunt numai eu cu gândurile mele.

- Ce mesaj le transmiţi telespectatorilor tăi?
- Ar trebui să ştie că-i invit cu mare drag, de luni până vineri, în faţa micilor ecrane, începând de la ora 20:00, să o facem lată ca de fiecare dată! Vom avea întotdeauna invitaţi de cea mai bună calitate, muzică să vă aline sufletul, să vă descreţească fruntea şi să vă aducă bună dispoziţie. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele cu care îi voi întâmpina în fiecare seară. Să vă dea Bunul Dumnezeu multă sănătate, că-i mai bună decât toate şi putere să treceţi mai uşor peste încercările vieţii!

„Îmi place când sunt oprită pe stradă şi telespectatorii sunt încântaţi de ceea ce fac”
- Ce moment profesional ţi-a oferit cea mai mare satisfacţie?
- În cei peste şase ani de televiziune au existat multe momente pe care le-am considerat reuşite profesionale şi de care m-am bucurat. De cele mai multe ori, proiectele dificile aduc şi cele mai mari satisfacţii, deşi până acolo drumul este lung şi anevoios. Mă bucur tare mult când mai pun „o cărămidă” la construirea carierei unui tânăr aflat la început de drum, când sunt oprită pe stradă şi telespectatorii sunt mulţumiţi şi încântaţi de ceea ce fac pentru ei seară de seară, mă bucur când pot să aduc măcar un strop de bucurie în viaţa cuiva sau să schimb un destin.

„Mi-aş dori să am un soţ drăgăstos, poate şi un copil sau chiar doi“

- Ce-ţi doreşti pentru viitor şi cum te vezi peste zece ani?
- Mi-aş dori să am familia mea, un soţ drăgăstos, poate şi un copil sau chiar doi. Chiar nu mă pot vedea peste zece ani, deoarece eu trăiesc în prezent. Totuşi, de un lucru sunt sigură, acel viitor depinde de mine cea de acum. Poate că atunci nu voi mai avea acelaşi fizic sau aceeaşi mentalitate. Poate voi fi mai răbdătoare sau mai nervoasă, dar important este cum va fi sufletul meu, cum mă voi comporta cu cei din jur şi ce voi dărui altora. Eu mă văd şi sper să rămân o fată simplă şi, mai important decât toate, sper ca şi atunci să rămân credincioasă şi să nu uit că, dacă devin matură, nu trebuie să stau cu fruntea încruntată de griji, ci trebuie să mă deschid, să adopt concepţii noi, să fiu bucuroasă şi să nu uit că nu sunt singură. Şi acestea toate numai dacă voi ajunge acolo, e mult şi până mâine.

„Marioara Murărescu este o adevărată enciclopedie a folclorului românesc, un om deosebit pe care-l respect şi-l apreciez“