Main menu

header

20-14-1de Cătălina Tăgârţă

- Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de milioane“

În 2013 s-a abonat la revista noastră mai târziu decât în ceilalţi ani. Se întâmpla la 1 aprilie. Şi n-a fost o păcăleală. Eugenia Şerbănoiu, în vârstă de 63 de ani, din Căpăţâneni, comuna Arefu, judeţul Argeş, a luat Loganul pus la bătaie de Taifasuri în primăvara aceasta. Cititoare fidelă a revistei, ea a aflat că este fericita câştigătoare a marelui premiu încă din prima zi de Paşte, când a avut loc extragerea, în direct la Etno TV.

„Sunt o cititoare fidelă... nu m-am abonat special pentru concurs”
Zilele trecute, fericita câştigătoare ne-a vizitat la sediul redacţiei şi a plecat mai bogată cu un autoturism Dacia Logan. „Sunt o cititoare fidelă a revistei Taifasuri de mulţi ani. Din cauza problemelor de sănătate - sunt dependentă de dializă -, anul acesta am făcut abonamentul mai târziu decât de obicei, abia la 1 aprilie. Dar uite că a fost să fie cu noroc. E al doilea şi totodată cel mai mare premiu pe care l-am câştigat vreodată. Primul au fost o cremă şi un ruj, cu ani în urmă, tot de la o revistă, dar pentru dezlegarea unor integrame”, ne-a spus, fericită, câştigătoarea. Totodată, aceasta a afirmat că nu s-a gândit nicio clipă că va lua premiul cel mare. „În primul rând vreau să specific că nu m-am abonat la Taifasuri special pentru concurs. Adică îmi făceam abonament oricum, fiindcă îmi place mult revista, ador CD-urile, iar eu, fiind din provincie, la noi nu ajunge presa decât pe bază de abonament. Însă mărturisesc că nu am ţintit niciodată atât de sus. Inevitabil, mă gândeam şi la concurs, dar niciodată la maşină, poate la un fier de călcat sau un alt obiect mai mic, nu credeam să fiu atât de norocoasă”, a mai adăugat aceasta, care ne-a mărturisit că are o colecţie impresionantă de reviste şi CD-uri marca Taifasuri.

„Soţului nu-i venea să creadă că am câştigat”
Eugenia a aflat de premiu de la Etno TV, însă ulterior a primit şi confirmarea în revistă, unde a fost trecută întreaga listă cu câştigători. În total, revista Taifasuri a oferit: 10 fiare de călcat, 10 aspiratoare fără fir, 30 de tensiometre digitale, 100 de mascara şi, premiul cel mare, maşina. „Am văzut extragerea în direct la Etno TV, care a avut loc aproape de miezul nopţii, de Paşte. Parcă îl văd şi acum pe Văru’ Săndel, care extrage câteva premii mărunte, apoi a urmat premiul cel mare... Când mi-a rostit numele la Etno TV am rămas blocată. L-am trezit pe soţul meu, care adormise, şi nu-i venea nici lui să creadă. Însă miercuri, când au dat emisiunea în reluare, am urmărit-o din nou. A fost o surpriză care ne-a bucurat pe toţi”, a mai spus cititoarea.

Are trei feciori şi cinci nepoţi
Eugenia Şerbănoiu s-a pensionat mai întâi pe caz de boală, apoi la limită de vârstă. Înainte de asta însă a fost profesoară de română, apoi educatoare. Îi plac mult copiii, drept pentru care are trei feciori, care i-au oferit cinci nepoţi. Din păcate însă, singura latură întunecată în tot acest minunat tablou este starea de sănătate, care nu este una prea bună, după cum afirmă chiar ea: „În 1997 am aflat că am probleme de sănătate, iar din 2002 am început să fac dializă. E destul de greu, fiindcă trebuie să depind mereu de maşină, de un centru de dializă... Dar într-un fel îi mulţumesc lui Dumnezeu şi fiindcă există această oportunitate de prelungire a vieţii”, ne-a spus abonata noastră.

„Cred că primul drum îl vom face la copii”
Câştigătoarea premiului cel mare ne-a spus că nu deţine permis de conducere, pentru că este timidă de fel, se pierde repede cu firea şi nu poate risca... Deşi Eugenia nu se simte sigură pe ea la acest capitol, le admiră mult pe femeile care conduc. Totuşi, maşina este binevenită, întrucât familia Şerbănoiu are în prezent un autoturism Matiz, pe care îl conduce soţul Eugeniei, cei trei băieţi având şi ei, la rândul lor, maşini. „Tata a avut prima oară o maşină nouă - Dacia - la vârsta de 40 de ani, şi va mai avea una abia acum, la 72 de ani. El conduce mai rar, dar nu contează... Autoturismul Dacia Logan câştigat de mama e binevenit”, a spus şi Adrian, fiul cel mare al doamnei Şerbănoiu. Întrucât dializa nu îi permite să plece prea departe de casă, primul drum pe care îl va face cu maşina cea nouă va fi, probabil, la Curtea de Argeş. „Doi dintre băieţii mei locuiesc în Bucureşti, iar cel de-al treilea stă mai aproape, în Argeş. Cred că primul drum cu Loganul îl vom face la copii. Prima oară la băiatul din Argeş, fiindcă e mai aproape, şi probabil mai târziu la cei din Bucureşti”, a mai spus femeia.

„Citesc cu mare drag interviurile cu diverşi artişti”
Îndrăgostită până peste cap de muzica populară, aceasta aşteaptă cu sufletul la gură CD-urile care apar pe piaţă o dată cu revista noastră, însă mărturiseşte că îi plac la nebunie şi poveştile de viaţă ale artiştilor de muzică populară ori actorilor. „La mine acasă televizorul merge aproape continuu pe programul Etno TV, iar când nu e aşa îmi place să ascult muzică de pe CD-urile marca Taifasuri. Ba uneori chiar fac concurs cu soţul meu, în glumă: «Hai, care spune primul cine cântă piesa asta?» Sunt curioasă să aflu mult mai multe despre cei care cântă piesele mele preferate, drept pentru care citesc cu mare drag interviurile pe care le faceţi cu diverşi artişti. Abia aştept să mai aflu câte ceva despre familiile lor, despre ce fac în timpul liber... Sunt curioasă să ştiu toate lucrurile astea”, ne-a mai spus câştigătoarea.

Urmăreşte cu interes reţetele Stelei Popescu
Eugenia Şerbănoiu urmăreşte cu interes pagina de bucătărie, reţetele Stelei Popescu, remediile naturiste publicate în revista noastră şi ştirile care apar în paginile de sănătate. „Îmi place mult rubrica în care specialistul răspunde la problemele cititorilor. De multe ori m-am regăsit şi eu în ele. De asemenea, am găsit în revistă sfaturi interesante despre reumatism şi despre alimentaţie. Dacă n-aş fi avut interdicţie de la medic, aş fi încercat şi eu multe remedii naturiste, dar alimentaţia persoanelor dializate e foarte strictă. Soţul meu nu a luat nicio pastilă în viaţa sa, însă am luat eu şi pentru el... În concluzie, revista Taifasuri e interesantă; în fiecare săptămână aflu lucruri noi, utile, plus că mă bucur şi de muzica preferată. De integrame nu prea am timp, dar când le-am încercat am văzut că sunt accesibile. Faptul că am câştigat ne-a bucurat pe toţi, a fost o surpriză neaşteptată, dar nemaipomenit de frumoasă”, a mai adăugat aceasta.

Ascultă cu drag CD-urile Taifasuri

Doamna Eugenia împarte cu drag revista cu toţi cei care îi trec pragul pensiunii agroturistice pe care o deţine familia sa. „Las revista la îndemâna oaspeţilor, să se bucure şi ei de ea. În plus, le pun mereu şi muzică. La noi e întotdeauna o atmosferă veselă, fie că merge televizorul pe Etno TV, fie că se aude pe fundal muzica de la CD-urile marca Taifasuri”, ne-a mărturisit câştigătoarea.

„Am văzut extragerea în direct la Etno TV, care a avut loc aproape de miezul nopţii, de Paşte. Parcă îl văd şi acum pe Văru’ Săndel, care extrage câteva premii mărunte, apoi a urmat premiul cel mare... Când mi-a rostit numele la Etno TV am rămas blocată. L-am trezit pe soţul meu, care adormise, şi nu-i venea nici lui să creadă”