Main menu

header

  Chipeş, mândru, înzestrat cu o voce deosebită, a sensibilizat multe inimi, făcând să fie „taxat” drept unul dintre cei mai buni interpreţi din noua generaţie. Astăzi, Săndel Mihai, fratele îndrăgitei cântăreţe Andra, ne vorbeşte despre muzică şi viaţă, aşa cum le trăieşte el.

Carte şi muzică pe pâine
- Se spune că locul în care vine pe lume şi trăieşte un om îşi pune amprenta pe personalitatea sa. Ce înseamnă locul naşterii pentru dumneavoastră?
- Cred că te defineşte pentru mai târziu. Consider că eu am fost cel care a muncit cel mai mult, pentru că tata avea o deviză pentru mine, cât şi pentru Andra: „Carte şi muzică”. La 5-6 ani băteam la tobe nişte ritmuri extraordinare şi-mi plăcea foarte mult să cânt piesa Elenei Cârstea, „Ochii tăi”, cu care impresionam pe toată lumea. Primul meu cadou important a fost un pian pe care l-am luat de la sora mea mai mare, Diana. Dar cel mai mult m-am bucurat când tata mi-a cumpărat o orgă. Cât am mai stat în noaptea aia lângă ea! Mi-amintesc că era tot luna decembrie… Tata muncea tot timpul, iar nouă nu ne lipsea niciodată nimic, dar când ai patru copii sunt şi greutăţi. Orga mea de atunci a costat cât o jumătate de Dacie. Sora mea, Andra, cântă de la 5 ani. E un talent ieşit din comun. Mi-amintesc că tata, care cântă de asemenea extraordinar de frumos, voia să reproducă melodia Laurei Stoica, „Un actor grăbit”. Iar ea, la vârsta aceea, i-a spus tatei că nu e bine. În doi ani, toată lumea ştia de Andra.

"De la 9 ani, eu am făcut bradul în casă”
- Chiar dacă zăpezile de altădată au dispărut şi săniile cu zurgălăi se aud din ce în ce mai rar, mai aşteptaţi Crăciunul ca odinioară? Ce vă doriţi să vă aducă Moşul?
- Când eram mici, părinţii stăteau cu noi doar în prima zi a Crăciunului. Apoi tata pleca la cântări. Dar întotdeauna de Revelion, înainte de ora 00:00, părinţii ne trimiteau alune la cutie şi portocale. De la 9 ani, eu am făcut bradul în casă, iar Andra stătea tot timpul lângă mine şi-mi spunea cum e mai bine de aranjat. Ne plăcea foarte mult să împodobim bradul, încât ne doream să-l avem în casă de la 1 decembrie. Mama este o gospodină excelentă şi întotdeauna de Crăciun ne face o prăjitură care se numeşte „Durerea”, probabil de la faptul că e... dureros de bună. Acesta este şi desertul preferat al Andrei. Apoi, de pe masă nu lipseau niciodată salata de boeuf, supa de găină cu tăiţei sau găluşte, caltaboşul, sângeretele sau alte bunătăţi. Colindele erau preferatele mele şi ale Andrei, mai ales că eram răsplătiţi cu bani, prăjituri, mere sau nuci. N-am să uit niciodată un Crăciun când am primit două nuci uriaşe. Ne-am bucurat atât de mult de ele!

"Nu putem trăi unul fără celălalt”
- Cât de importantă este iubirea pentru dumneavoastră? V-a transformat într-un alt om?
- Dragostea e lucrul fără de care nu pot trăi. Cupidon m-a săgetat când aveam 17 ani şi de atunci sunt alături de Aurora, soţia mea. Dacă la început a fost o relaţie copilărească, pentru că ne-am ocupat de carieră, acum am ajuns să nu putem trăi unul fără celălalt.
- Se spune că un copil te face să încetezi să trăieşti pentru tine şi toată atenţia se îndreaptă spre o singură fiinţă: pruncul tău…
- Naşterea lui Vlad a fost o minune de la Dumnezeu, un vis împlinit. Băieţelul nostru este singurul lucru care ne lipsea. Când ne-am cumpărat apartamentul nu prea stăteam pe acasă tocmai din acest motiv, că nu aveam un copil. Când l-am ţinut în braţe am plâns. Ce înseamnă un copil? Emoţie, tremur, lacrimi, fericire. Toate adunate la un loc. Mulţumesc lui Dumnezeu că am un băiat sănătos, cu piele de catifea şi ochii la fel ca ai mamei Aurorei. Vlad este cadoul nostru de Crăciun. Înainte ca soţia mea să intre în sala de operaţie, toată familia a plâns. Cred că am simţit că voi avea un băiat pentru că toată perioada cât Aurora a fost însărcinată îi mângâiam burta şi şopteam „băiatul meu”.
Carmen Ciripoiu
  "Sora mea Andra cântă de la 5 ani. E un talent ieşit din comun!”

Primul „Album de Familie”
- Andra, Săndel şi Aurora, o familie hărăzită de Dumnezeu cu mult talent, are acum primul album de familie.
- A fost o mare bucurie pentru noi să ne putem reuni într-o asemenea formulă. Până acum Aurora a cântat cu altă trupă, eu la fel, dar acum, că suntem căsătoriţi, ni s-a părut normal să cântăm împreună. Melodiile de pe „Album de Familie” sunt compuse de mine şi sper să fie pe placul iubitorilor de frumos.
- Ne spuneţi un gând bun pentru cititorii revistei „Taifasuri”, acum în pragul Naşterii Domnului?
- Naşterea Domnului este cel mai mare miracol al vieţii creştine. Crăciunul este sărbătoarea în care Moşul se furişează tiptil pe la fiecare poartă şi lasă binecuvântarea lui să cadă peste fiecare dintre noi. Aduceţi o rază de lumină în sufletele voastre, deschideţi-vă inima şi casa şi primiţi-l.