Main menu

header

468 16 17 1de Gabriela Niculescu

Emilia Ghinescu nu este doar o artistă desăvârşită, ci şi o mamă bună, o iubită înţelegătoare şi o gospodină extraordinară. De trei ani trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Sebastian Albăstroiu, pe care-l alintă Sebi. Andrei şi Erika se înţeleg foarte bine cu noul lor tată şi chiar s-au obişnuit cu ideea că s-ar putea să aibă un frăţior sau o surioară. Despre căsătorie, familie, principii de viaţă şi noutăţile din cariera interpretei citiţi în rândurile ce urmează.

„CD-ul meu vine pe piaţă însoţit de vinul cramei Viile Sudului”

468 16 17 3- CD-ul tău a apărut pe piaţă însoţit de două sticle cu vin. De ce ai ales crama Viile Sudului?

- Faptul că Sebi lucrează aici şi că patronul acestei crame este un om deosebit şi o persoană foarte importantă din viaţa noastră, am hotărât ca CD-ul meu să vină pe piaţă însoţit de acest vin al cramei Viile Sudului. Trebuie să ştiţi că eu nu-mi asociez numele cu produse în care nu cred, iar în acest vin chiar cred, pentru că este unul foarte bun. Nu obişnuiesc să consum alcool, dar ocazional beau un pahar cu vin de calitate. În plus, vinul acesta are şi un preţ foarte bun. Dacă CD-ul costă pe piaţă 15 lei, baxul cu o sticlă cu vin alb, una cu vin roşu şi CD-ul costă în jur de 30 de lei. Mi se pare extraordinar să primeşti la această sumă un CD şi două sticle cu vin. Eu îmi doresc să aibă o distribuţie mai amplă şi să ajungă la toată lumea, pentru că mulţi mă întreabă cum pot intra în posesia acestui bax ce conţine vinul şi CD-ul. Acum aşteptăm să dea frunza viţei-de-vie şi să realizez, alături de un foarte bun prieten de-al meu, un spot publicitar pentru televiziune. Şi am mai ales crama Viile Sudului pentru că este una dintre cele mai moderne crame din ţară, însă concurenţa este acerbă în acest domeniu şi cei de aici trebuie să promoveze produsul, pentru că este unul care merită.

- În toamna anului trecut spuneai că te vei căsători cu Sebi...

- Nu am făcut nunta, nici cununia civilă, nici cea religioasă, pentru că proiectele noastre au fost altele. Sebi s-a angajat departe de casă, este manager, are un serviciu solicitant şi ne vedem doar la sfârşit de săptămână. A fost... este, practic, şi un test pentru relaţia noastră, să vedem dacă rezistă în condiţiile în care suntem departe unul de altul, şi iată că rezistăm, pentru că de un an el este mai mult plecat. Eu zic că e mare lucru că am rezistat împreună şi că ne înţelegem bine, nu? Ne gândim şi la pasul cel mare, dar nu pun preţ pe acte, pentru că nu ele ţin doi oameni împreună, aşa că nu ne-am stresat foarte tare. Şi el îşi doreşte să fie ginere, pentru că nu a mai fost căsătorit până acum, vrea o familie şi în acte, că în fapt suntem deja, dar va veni vremea când vom pune şi acest aspect pe primul plan.

„Sebi n-a fost niciodată impresarul meu”

468 16 17 4- Presa a scris că Sebi este impresarul tău...

- Niciodată nu a fost impresarul meu şi nu a avut vreo legătură cu această meserie. Presa a tot preluat de la un anumit ziar această informaţie complet falsă. De o viaţă întreagă, de când cânt, eu mi-am luat singură evenimentele, nu am avut niciodată un impresar. Colaborez cu impresari pentru anumite evenimente, dar niciunul nu mă reprezintă. Pe Sebi l-am cunoscut prin intermediul interpretei Maria Loga, încercând să rezolv o problemă pe care o aveam la acel moment. Ea mi l-a prezentat, el mă ştia, dar niciodată nu ne întâlnisem. A fost dragoste la prima vedere din partea lui, la mine a mai durat până când m-a cucerit, pentru că abia încheiasem o relaţie şi îmi era greu să las „uşa” deschisă pentru altcineva. La trei zile, el deja mă prezenta tuturor „nevasta mea”, inclusiv mamei sale după o săptămână. Mi se părea că glumeşte. În mintea mea, după despărţire, având şi doi copii, era ideea că n-am să mă mai recăsătoresc niciodată. Aveam impresia că un tată vitreg nu o să iubească niciodată copiii mei cum s-ar cuveni. Nu doream să intre un alt bărbat în casa şi în munca mea, cu atât mai puţin să-mi certe vreodată copiii.

- Cum au rămas copiii la tine după divorţ?

- Mi-am dorit ca amândoi să rămână cu mine, şi nu pentru că aş fi avut o relaţie defectuoasă cu fostul soţ, ci pentru că noţiunea de frate în accepţiunea mea înseamnă ca ei să crească împreună, fără traumele despărţirii. Şi aşa ne-am înţeles încă de când am depus actele de divorţ, iar eu nu i-am îngrădit fostului meu soţ libertatea de a-şi vedea copiii. Dacă ei vor să meargă o săptămână, două la el, pot merge oricând, el îi poate vedea oricând, nu există un program de vizitare. Am păstrat o relaţie foarte bună, şi asta este important pentru copii. Noi, ca adulţi, ne vindecăm repede în urma despărţirii, dar copiii pot rămâne cu traume puternice dacă nu ştii să gestionezi civilizat situaţia.

„Mi-a fost foarte greu să adorm când el a plecat de acasă”

- Sebi îşi doreşte un copil, tu ai mai vrea unul?

- Mă uit că trec anii şi mă gândesc când mai am timp să-l fac şi să-l cresc, dar pentru faptul că-l iubesc foarte mult pe Sebi aş mai face un copil şi, dacă vrea Dumnezeu să se întâmple, se va întâmpla. Chiar şi copiii mei s-au obişnuit cu ideea că vor avea un frăţior sau o surioară, pentru că au văzut cum merge relaţia noastră şi se înţeleg foarte bine cu Sebi, ceea ce mă bucură enorm. Şi Sebi îi iubeşte foarte mult şi îi consideră copiii săi.

- Cine cedează primul atunci când intraţi în dispute?

- El... eu sunt foarte încăpăţânată. I-am spus de la început că eu nu greşesc niciodată, că n-am să recunosc vreodată chiar dacă ştiu că am greşit, şi într-o ceartă, dacă nu lasă de la el, niciodată nu o să vadă telefon de la mine, şi aşa şi fac.

- Cum te răsfaţă Sebi?

- Stau în pat şi mă scarpină în cap până adorm. Pentru mine acesta este răsfăţul cel mai mare. Mi-a fost foarte greu să adorm când Sebi a plecat de acasă pentru serviciu, că nu mai avea cine să mă scarpine ca pe pisică. Mereu îmi spune că mă iubeşte şi are o manie să-mi cumpere genţi. Eu nu pun mare preţ pe genţile de firmă, dar el vrea să-mi cumpere multe.

„Erikăi îi place să cânte muzică pop”

468 16 17 5- Ce-ţi place cel mai mult la el şi la ce mai are de lucrat?

- Faptul că este foarte ambiţios, şi asta ajută mult în viaţă. Îşi propune ţinte înalte, pe care le şi atinge. Se descurcă în orice situaţie. Încă mai are de lucrat puţin la relaţiile cu oamenii, în sensul că este foarte tăios, spune omului adevărul în faţă foarte direct, dar de multe ori acest fel al lui scoate din om ce e negativ în loc să scoată ce e bun. Mulţi ani am fost şi eu aşa şi mi-am dat seama că adevărul îi supără pe foarte mulţi şi preferă o minciună frumoasă.

- Dar lui ce crezi că-i place la tine?

- Dacă îl întreb, spune tot, dar sunt convinsă că n-are cum să-i placă tot, pentru că şi el se mai supără pe câte ceva din ce fac eu şi mă critică. E clar că-i place cum cânt şi ştiu că mă apreciază foarte mult. Şi îi place foarte mult cum gătesc, iar asta se şi vede. Când l-am cunoscut avea pătrăţele şi de când e cu mine le-a cam acoperit...

- Ce pasiuni au Andrei Roberto şi Erika Maria?

- Andrei are 16 ani, iar Erika are 8 ani. Erikăi îi place foarte mult să picteze, nu ştiu cât talent are, dar o pasionează pictura, se joacă în continuare, nu a depăşit faza copilăriei. Şi îi mai place foarte mult să cânte, dar nu genul meu, ci muzică uşoară, pop. Are ureche muzicală bună şi voce foarte frumoasă. Andrei este la liceu şi este pasionat de calculator, iubeşte informatica. Îi place să dezasambleze şi să reasambleze telefoane, să le repare, uneori să le strice... I-am şi spus, glumind, că, dacă tot e pasionat de asta, ne deschidem o afacere. Şi el are voce şi ureche muzicală, dar nu-i place să cânte, nici nu vrea să audă de asta. Nu am să-i împing de la spate în nicio direcţie, pentru că nici eu nu am fost împinsă, ba chiar am ales singură să cânt şi am făcut-o cu mare plăcere, chiar cumva împotriva curentului. Am să-i las să-şi urmeze pasiunile, şi eu doar am să-i sprijin.

„Cunosc foarte bine anturajul copiilor mei”

- Crezi că Erika îşi va dori să-ţi calce pe urme?

- Dacă asta va vrea, am s-o ajut cu mare plăcere, însă trebuie să ştie că va fi foarte greu şi, aşa cum eu nu am făcut compromisuri pentru cariera mea, nici ea nu trebuie să facă, în ciuda tentaţiilor care în realitate nu ajută decât pe moment. Va trebui să dea dovadă de consecvenţă, seriozitate şi de multă muncă.

- Andrei discută cu tine despre prietenele sale?

- Andrei este introvertit şi timid, ţine enorm la mine şi nu a depăşit stadiul acela mămos, este foarte legat de mine. Însă ştiu că are prietenă, că le mai schimbă, dar nu de la el, ci de la Erika. Ea mă ţine la curent cu ce vede pe Facebook. Eu nu ştiu despre cine e vorba, dar, ca orice mamă, nu-mi doresc decât fericirea copilului meu. E prematur să mă gândesc acum la cine-i va sta alături o viaţă. Deocamdată sunt iubiri adolescentine.

- Vine cu prietenele sale acasă?

- Nu, dar mi-ar plăcea să le cunosc. În schimb, îi cunosc foarte bine prietenii, anturajul, ştiu în permanenţă cu cine iese, pentru că în ziua de astăzi cred că este necesar să cunoşti anturajul copilului, deoarece îi influenţează viaţa. Iar asta o poţi face doar dacă eşti foarte apropiat de fiul sau de fiica ta, iar eu sunt prietenă cu ai mei, nu le sunt doar mamă. Faptul că mă apropii foarte mult de felul lor de a fi şi de modul lor de a gândi îi face să fie foarte apropiaţi de mine şi să nu-mi ascundă nimic. Le-am spus că, orice s-ar întâmpla, se poate rezolva dacă ştiu părinţii.

„Aveam nuntă la Slobozia de Argeş şi am ajuns la cea de Ialomiţa“

- Povesteşte-mi câteva peripeţii de la evenimentele la care ai cântat...

- Am şi căzut pe scenă! La Râmnicu Vâlcea! Era un cablu ce traversa scena şi în focul interpretării nu l-am văzut, iar când am mers înapoi mi s-a agăţat tocul şi am căzut... Am avut odată o pană de memorie şi am uitat versurile cântecului. Aveam orchestra „Doina Gorjului” în spate, publicul şi-a dat seama, pentru că mulţi ştiau versurile, dirijorul a sesizat că am repetat strofa de trei ori, dar nu aveam ce să fac. Altă dată mi-am luat o nuntă la Slobozia şi am uitat să notez că era cea de Argeş, aşa că am ajuns la cea de Ialomiţa. Acolo era o staţie Peco similară celei din Argeş la care mă aştepta cineva. Am intrat, omul m-a sunat, mi-a zis că nu mă vede, eu îi spuneam că el nu e acolo, că era gol Peco, într-un final m-a întrebat în care Slobozia sunt şi am simţit că intru în pământ, că mor instantaneu. Eram la mulţi kilometri distanţă, dar i-am spus omului că ajung, mai târziu, dar tot ajung.

„Decât să mă trimiţi la sala de fitness, mai bine mă trimiţi la cea de mese“

- Ştiu că ai sală de fitness acasă. Cât de des intri în ea?

- Intru să şterg praful. (Râde!) Mi-am luat ghete de kangoo jumps, masă de masaj, o mulţime de aparate, mi-am pus şi televizor acolo, doar să intru, însă nu-mi vine deloc să lucrez singură. Atunci când sunt cu fetele la o sală ne antrenăm în grup, dar aşa în cinci minute obosesc şi renunţ. Nu sunt o sportivă înnăscută. Aruncatul cu privirea este cel mai frumos şi uşor sport pe care-l fac. Decât să mă trimiţi la sala de fitness, mai bine mă trimiţi la cea de mese. Însă mă gândesc că au trecut anii şi-şi pun amprenta, aşa că trebuie să fac sport. Dar fac de două ori pe săptămână masaj.

- Cum îţi întreţii frumuseţea?

- Am avut schimbări de culoare a părului de la o lună la alta, şi pentru creşterea şi hidratarea lui folosesc o mască pe bază de ghimbir pe care o fac acasă: o lingură cu praf de ghimbir - pe care-l găsiţi în magazinele de produse naturiste, o lingură cu ulei de susan, o linguriţă cu ulei de argan, una cu ulei de jojoba şi un gălbenuş. Pe toate le amestec şi se obţine un fel de maioneză pe care o aplic pe scalp şi masez, iar pe lungimea firului folosesc ulei de ricin, de măsline, ce am în casă. Eu le am pe toate, pentru că le folosesc pentru corp şi pentru păr. Iar pentru faţă folosesc produse depigmentante şi măşti luate din magazinele naturiste, produse în România, fără parabeni. Pentru menţinerea siluetei ţin cure de slăbire, acum o ţin pe cea disociată, peste ceva vreme am să ţin Dukan sau am grijă la ce mănânc, evit dulciurile şi carbohidraţii.