Main menu

header

  La cei 31 de ani pe care îi are, Cristina Cioran se poate mândri cu o carieră de invidiat: a jucat în seriale autohtone de succes, cum ar fi „Dădaca’’, „Numai Iubirea’’, a prezentat ani la rând emisiunea „Acasă în bucătărie” (Acasă TV), a interpretat diverse personaje în filme precum „Furia’’, „Margo’’ şi „Sliding dice”, iar în prezent este moderatoarea emisiunii „Am ceva de spus” (Antena 2). Cu toate că este o fire independentă şi rebelă, Cristina ne-a mărturisit că este nerăbdătoare să devină soţie şi mamă, ne-a povestit despre cele mai mari regrete ale sale şi cât de bine se simte în postura de moderatoare.

„În România nu sunt roluri ca să poţi alege’’

- Actoria a fost singura dumneavoastră dorinţă? Aţi visat de mică să fiţi actriţă sau a fost o simplă întâmplare?
- Actoria nu a fost singura dorinţă a mea, dar a fost cea mai arzătoare. Iniţial am vrut foarte tare să devin cântăreaţă, după care actriţă, după care, în ordine: avocat, poliţist, profesoară de engleză, psiholog, iar cel mai râvnit job al copilăriei, la care nu am renunţat definitiv, este cel de… director. Pentru actorie nu aveam curaj cu adevărat, îmi era ruşine să spun poezii. Am riscat când am dat la facultate şi am luat!
- Pe ce criterii vă alegeţi rolurile?
- Din păcate, în România nu sunt atâtea roluri ca să poţi spune că alegi, dar dacă sunt propuneri, în primul rând optez pentru un rol greu, care mă pune în valoare. Nu îmi plac acelea care nu mă provoacă sau care mă lasă să dorm noaptea. Prefer rolul care spune ceva decât altul „mare“, dar care nu reprezintă nimic.

„Ca moderatoare am ocazia să fac ce vreau”

- Credeţi că a juca într-o telenovelă este un atu?
- Desigur că este! Am avut şansa să interpretez stări şi momente pe care poate nu voi mai avea ocazia să le fac. Am cunoscut cei mai mari actori de la noi, am învăţat enorm din aceste experienţe. Interesant este că şi acum mă mai strigă copilaşii pe stradă „Laura”, personajul din „Numai Iubirea’’.
- Aţi renunţa la film pentru televiziune? Dar invers?
- Filmul şi televiziunea nu se exclud, ba dimpotrivă, merg împreună foarte bine şi se ajută. Nu renunţ la ceva ce îmi place foarte mult. Dacă se poate să le fac în acelaşi timp, bine, dacă nu, aleg ce consider că este mai important.
- Cum vă simţiţi în postura de moderatoare?
- Este tot ce mi-am dorit, să am ocazia să fac ce vreau, în limitele bunului-simţ, fără să execut, şi atât. Cred că ăsta este marele atu al Antenei 2, are atitudine!

„Timpul le rezolvă pe toate”

- Ce ne puteţi spune despre teatru? Este acesta pe ultimul loc în viaţa profesională?
- Teatrul este ca un vis neîmplinit pentru mine, cel puţin deocamdată, pentru că niciodată nu e prea târziu. Îmi place foarte mult teatrul, dar în acelaşi timp vreau să subliniez că eu merg pe ideea că timpul le rezolvă pe toate şi că există un moment pentru fiecare lucru.
- Cum reuşiţi să ţineţi emoţiile în frâu?
- Emoţiile mele, din păcate, nu au fost şi nu sunt prea constructive. Mă blochez şi nu mă mai pot mişca, vorbi, reacţiona. Am reuşit să le depăşesc doar când m-am ambiţionat la maximum şi când am văzut că nu mai e cale de ieşire din treaba asta. Din fericire, nu am emoţii la cameră, ba dimpotrivă!
- Cum v-a afectat celebritatea viaţa personală?
- Care celebritate?! Noi suntem norocoşi şi din acest punct de vedere. Vreau să spun că românii au bun-simţ şi nu te deranjează dacă văd şi observă că nu e loc de hlizeală. Singura chestie care mă deranjează este aceea că de multe ori nu sunt întrebată în legătură cu zvonul respectiv, ca atare, totul se transformă şi prinde o formă complet opusă realităţii. Cel mai greu este pentru mama când citeşte vreo prostie neadevărată.

„Cred cu tărie în căsătorie!’’

- Ce nu aţi realizat până acum?
- Cred cu tărie în căsătorie! Îmi doresc o familie cu iubitul meu, doi băieţi şi o fată. Acesta este următorul pas.
- Cum descrieţi relaţia pe care o aveţi în acest moment?
- Sunt foarte îndrăgostită, dar nu vreau să vorbesc deocamdată despre asta.
- Spuneţi că vă place ideea de familie, copii, dar păreţi o persoană independentă, pentru care libertatea şi cariera sunt mai importante…
- Independentă sunt, pentru că e cel mai bine aşa, dar ideea de familie îmi place la nebunie şi aş renunţa la alte lucruri, dacă e cazul, pentru a mă dedica familiei mele.
- Faceţi ceva anume pentru a vă întreţine fizic? Evitaţi anumite alimente, faceţi mişcare?
- Nu mai mănânc lucruri nesănătoase… Doar de la îngheţată nu mă pot abţine! Merg pe jos şi fac dragoste…
- Sunteţi adepta saloanelor de înfrumuseţare sau preferaţi să vă îngrijiţi acasă?
- Acasă e mai simplu, în spaţiul meu, în linişte. Prefer să mă dau cu cremele mele acasă.
Ana-Maria Cocea
„Cel mai greu moment a fost când a murit tatăl meu, pentru că nu apucasem să îi spun cât de mult îl iubesc şi că nu a trăit să vadă că am devenit actriţă, că nu am reuşit să îi demonstrez că pot face ceva cu viaţa mea…”