Main menu

header

de Alice Ştefan

Anul ce tocmai a început nu vine doar cu previziuni economice sau astrologice, ci şi cu noi tendinţe în modă. Dacă ediţiile trecute am vorbit despre rochii şi pantofi, acum a venit momentul să descoperiţi care sunt cele mai stilate modele de genţi şi cum se pot asorta cu clasă şi bun gust.

Accesoriu nepreţuit
Noi, femeile, avem tot felul de mici plăceri vinovate atunci când vine vorba despre modă. Unele dintre noi adoră pantofii şi mereu cheltuiesc mici averi pe „delicii” cu toc de 12 cm, altele iubesc bijuteriile sau articolele vestimentare... Dar care nu este înnebunită după genţi? Un astfel de accesoriu frumos este condimentul perfect pentru o ţinută fără cusur. Lăsaţi-vă inspirate de vedetele de la Hollywood şi de stilul lor vestimentar impecabil şi alegeţi genţi care să fie atât încăpătoare şi pratice, cât şi elegante şi în tendinţe.

Modelele încăpătoare revin în forţă
Dacă în ultimii doi ani au fost „pe val” gentuţele mici, cu lanţ, gen poştaş, poşetele de dimensiuni medii şi plicurile supradimensionate, iată că în 2012 genţile mari şi încăpătoare revin în top. Vorbim despre piese supradimensionate, din piele eco sau naturală, cu linii minimaliste şi detalii metalice preţioase, închizători şi fermoare calitative, ce încearcă să reproducă şi să fure puţin din eleganţa şi rafinamentul genţilor Hermes.
Le puteţi purta la orice ţinută, mai puţin la cele sport. Arată ideal lângă paltoane, haine luxuriante din blană, poncho-uri comode şi stilate, pulovere tricotate, toate combinate cu pantaloni la modă şi încălţăminte cu toc, cu platformă sau cizme cu carâmb înalt şi talpă joasă.
O astfel de geantă acompaniază de minune şi o rochie sofisticată, de zi.

Se poartă culorile oliv, maro santal, albastru cobalt şi portocaliu intens
Iarna aceasta mizaţi pe genţile maxi, cu barete scurte, dar care să poată fi purtate şi pe umăr. Culorile vedetă sunt oliv, maro santal, albastru cobalt şi portocaliu intens. Alegeţi piele naturală sau eco, imprimeurile croco şi leopard, înnobilate cu detalii metalice aurii, ce conferă o notă luxoasă întregii ţinute.
Genţile negre sunt infailibile. Pentru un plus de eleganţă, decoraţi-le cu eşarfe din mătase colorată.
Dacă alegeţi o geantă albastru cobalt, purtaţi o pereche de cizme galben-muştar. Efectul o să fie surprinzător! O pereche de botine camel sau maro santal se vor potrivi de minune cu o geantă portocalie, iar o poşetă oliv o să facă un tandem perfect cu încălţăminte brun-roşcat. Nu vă temeţi de combinaţii îndrăzneţe, ba chiar asortaţi-vă culoarea genţii cu machiajul sau cu accesoriile!

Design cu franjuri şi ciucuri
Tot în iarna lui 2012, designerii propun look-ul bohemian, ce se traduce prin genţi cu franjuri şi ciucuri, pe lângă şaluri înflorate, rochii maxi şi veste de blană. Cele mai frumoase modele sunt cele din piele întoarsă, genţi maxi pe care le puteţi combina cu uşurinţă la ţinutele de zi.
Combinaţi o pereche de colanţi sau de blugi skinny cu cizme până la genunchi, un pulover tricotat, cojocel şi accesorizaţi totul cu o geantă cu franjuri supradimensionaţi. Veţi observa ce ţinută deosebită veţi obţine!
Totodată, alegeţi genţi cu modele deosebite, de la buline, grafisme, steluţe sau desene abstracte până la imprimeu zebră, leopard sau panda. Dar atenţie! Atunci când alegeţi o asemenea piesă, restul ţinutei trebuie să fie simplă, uni, cu linii minimaliste.

La serate optaţi pentru clutch-uri cu decoraţiuni
Moda dictează pentru iarna lui 2012 plicuri şi clutch-uri trendy, în nuanţe vibrante, de la fucshia la verde praz sau mov roial. Aceste gentuţe elegante de seară ornează spectaculos orice ţinută de petrecere sau eveniment special, conferind un aer stilat, de divă. Mergeţi pe varianta clutch-urilor declaraţie, decorate cu fulgi, pene, cristale, flori textile, bumbi metalici sau ţinte. Sunt în tendinţe şi atrag privirile tuturor.

- De câţiva ani nu se mai poartă geanta asortată la încălţăminte.

Pont! Nu mixaţi niciodată genţile mari, încăpătoare, cu rochiile de seară!