Main menu

header

de Alice Ştefan

Oricât de inspirată ar fi o ţinută, nu va arăta spectaculos niciodată dacă nu este accesorizată. Pe lângă bijuterii sau genţi, eşarfele vor condimenta întotdeauna orice apariţie. Iată ce modele să alegeţi în sezonul acesta şi cum să le combinaţi în aşa fel încât să fiţi remarcată de toată lumea.

Alegerea femeilor stilate
Eşarfele sau şalurile sunt piese ce nu trebuie să lipsească din garderobă. Cu cât mai multe şi mai variate, cu atât mai bine! Aceste accesorii sunt incredibil de versatile şi pot fi combinate atât la ţinute de zi, de birou, cât şi cu cele elegante, de seară, iar o ţinută aparent banală poate fi „resuscitată” cu uşurinţă de o eşarfă în tendinţe.

Modelele de mătase „vorbesc” despre eleganţă
Eşarfa de mătase este, din start, o declaraţie de stil şi de eleganţă. Aceasta înnobilează orice ţinută, o transformă, îi conferă acel aer boem de care are nevoie. În 2012, designerii propun eşarfele late, cu parfum franţuzesc, din mătase calină, în modele şi culori variate.
Mizaţi pe nuanţe pastelate, crem, roz pal, bleu, gri perlat, piersic, roz banan, dar şi pe tonuri vibrante de albastru cobalt, verde smarald, fuchsia sau tangerine-tango, culoarea anului.
Spre exemplu, la o ţinută de zi, compusă dintr-un sacou minimalist, jeanşi drepţi, botine şi un top simplu, adăugaţi o eşarfă roz cu imprimeu gri, prinsă şic, cu o fundă supradimensionată, într-o parte.
Se poartă imprimeurile cu pisici, printul leopard, bulinele, dar şi capetele de mort, pentru acelea dintre dumneavoastră care sunt mai excentrice.
Aceeaşi eşarfă, ce face deliciul unei ţinute de zi, poate să decoreze fabulos şi o vestimentaţie de seară. La o rochie fluidă midi, elegantă, mixaţi o eşarfă lungă neagră, cu buline mărunte, albe. O să arătaţi extraordinar.
Eşarfele cu imprimeu abstract, în mai multe nuanţe, sunt foarte sofisticate, aşa că trebuie să le asortaţi la ţinute într-o singură culoare.

Se poartă tipul uni sau cu motive de iarnă
Având în vedere că afară este frig, un şal de bumbac o să vă prindă foarte bine. Sunt pe val şalurile voluminoase, tricotate, uni, în special albe, dar şi cele cu motive de iarnă, cum ar fi fulgi de zăpadă sau steluţe.
Pe deasupra paltonului puneţi-vă un şal pufos din bumbac sau din caşmir, într-o singură culoare. O să fiţi foarte stilată, pe lângă faptul că ţine de cald.
Pentru ţinutele lejere, mizaţi pe şalurile ruseşti, în vogă sezonul acesta, pe cele cu modele orientale şi ciucuri sau pe şalurile cadrilate, în jocuri de culori tari.
Modalitatea de prindere rămâne la latitudinea dumneavoastră: fie răsuciţi şalul, fie îl lăsaţi să cadă lejer sau să vă răsfeţe umerii asemeni unui poncho.

Nu trebuie evitate variantele tricotate
Şalul tricotat este perfect pentru iarnă şi poate să scoată din anonimat orice ţinută. La un ansamblu lejer de zi, cu geacă, jeanşi şi ghete, adăugaţi un şal tricotat roşu magenta fie cumpărat, fie făcut acasă. Acelaşi şal o să arate foarte bine combinat şi cu dresuri negru-mat, pantaloni scurţi din piele, botine şi un cardigan gros, cu imprimeu tribal.
Şalurile tricotate arată excelent lângă pulovere tricotate sau combinate cu geci din piele.

Ponturi!

- Cel mai inspirat ar fi ca o nuanţă din eşarfă sau şal să se regăsească în ţinuta pe care o purtaţi.
- Eşarfele de mătase pot fi purtate cu uşurinţă şi pe cap, prinse asemeni unor bandane, cu fundă, sau în stil arăbesc, foarte şic.
- Asortaţi şalul cu încălţămintea. Este o modalitate stilată de a compune o ţinută reuşită.