Main menu

header

558 20 1de Raluca Grințescu

Grăsimea de pe abdomen nu doar că este inestetică și vă afectează încrederea în sine și deci calitatea vieții, dar este uneori corelată de medici cu proasta funcționare a anumitor organe interne. Așadar, trebuie să vă mobilizați să scăpați inteligent de depozitele de grăsime din această zonă, nu doar pentru creșterea ego-ului, ci pentru că, ignorând acest aspect, vă periclitați sănătatea. Yoga vine puternic din spate cu variante simple și eficiente, care pot fi practicate fără limită de vârstă, dar este important să înțelegeți că este necesar să vă concentrați și asupra alimentației, întrucât aceasta stă la baza clădirii unui corp armonios.

Kumbhakasana

Postura planșei

Postura planșei este cea mai simplă asana care ajută la eliminarea grăsimii de pe abdomen. Nu tonifică puternic doar abdominalii, dar lucrează și musculatura brațelor, a umerilor și a spatelui, întărește și fesierii, și musculatura picioarelor.

Tehnica de execuție: poziționați-vă astfel încât să stați pe mâini și pe picioare, cu fața în jos, păstrând genunchii drepți și paraleli cu șoldurile. Gâtul trebuie să fie aliniat cu coloana vertebrală. Inspirați și țineți această postură timp de 15-30 de secunde sau și mai mult dacă doriți să scăpați de grăsime mai repede. Ca să reveniți la normal, expirați ușor și aduceți genunchii la podea. Repetați postura de cinci ori, cu o perioadă de relaxare de 15 secunde între fiecare. Evitați acest exercițiu dacă suferiți de dureri de spate/umeri sau dacă aveți probleme cu tensiunea.

Pavanamukthasana

Postura eliminării aerului

558 20 2Postura eliminării aerului (gazelor) tonifică și ea musculatura din regiunea abdominală, venind la pachet cu multe alte beneficii, printre care: masajul organelor abdominale, înlăturarea durerilor lombare, îmbunătățirea metabolismului, reglarea nivelului de aciditate al stomacului. Această postură este inclusă în clasele de yoga antiaging, dar și de healing, datorită efectelor sale terapeutice și de regenerare.

Tehnica de execuție: aceasta se realizează pornind din poziţia întins la sol, pe spate. Trageţi apoi picioarele către abdomen, astfel încât genunchii lipiţi între ei să ajungă pe cât posibil sub bărbie, iar călcâiele să fie cât mai aproape de baza coapselor. În continuare, în timp ce inspirați, prindeţi gambele cu mâinile şi aduceţi picioarele îndoite cât mai aproape de trunchi și mențineți poziția timp de 60-90 de secunde, apoi expirați încet în timp ce eliberați genunchii din strâmtoare. Repetați postura de cinci ori, cu o perioadă de relaxare de 15 secunde între fiecare. Încercați să faceţi toate aceste posturi în fiecare zi de trei-cinci ori, cu o zi pauză.