Main menu

header

569 20 1de Raluca Grințescu

Zona interioară şi exterioară a coapselor e una pe care grăsimea se depune foarte uşor şi se dă jos foarte greu. Vă recomandăm o serie de exerciţii care, dacă le faceți regulat, nu doar că vă vor scăpa de kilogramele în exces, dar vă vor sculpta coapsele.

Mişcarea Skaters

Începeți exerciţiul prin a vă ţine picioarele apropiate, cu vârfurile depărtate. Îndepărtați piciorul stâng în faţă, şi faceți aceeaşi mişcare cu cel din dreapta, ca atunci când vă aflați pe role. Repetați mişcarea de câte ori puteți, alternând de pe un picior pe celălalt. Acest exerciţiu ajută la tonifierea muşchilor, dar şi la arderea caloriilor.

Altfel de genuflexiuni

569 20 2Depărtaţi picioarele la o distanţă de trei paşi. Aveți grijă ca vârfurile să fie la un unghi de 45 de grade, iar umerii drepţi. Mişcarea cere să vă lăsați în jos cât de mult puteți fără a arcui spatele şi să vă menţineţi corpul timp de 30 de secunde acolo. Reveniți la poziţia iniţială şi mutați greutatea corpului pe piciorul din dreapta pentru 30 de secunde. Faceţi mişcarea şi pe cel din stânga. Pentru zece minute repetați exerciţiul, alternând picioarele.

Lovituri laterale

Stați relaxată cu unul dintre picioare, cu braţele pe lângă corp şi cu privirea înainte. Ridicaţi piciorul stâng, încercând să faceți o mişcare semicirculară, de la stânga la dreapta. Repetați mişcarea şi cu piciorul drept şi încercați să alternați picioarele, până ajungeți să faceți două serii a câte zece semicercuri.

Tonifierea muşchilor din interiorul coapselor

Menţineţi greutatea pe piciorul stâng şi ridicați-l pe cel drept la câţiva centimetri de sol, pe care îl veți îndoi de la genunchi. Îndreptați-l şi aduceți-l în faţa celui stâng. Repetați mişcarea cu piciorul stâng. Faceți câte o serie a câte 15 mişcări în fiecare zi.

Broasca

569 20 3Pentru acest exercițiu trebuie să stați pe spate cu braţele relaxate pe lângă corp. Ridicaţi picioarele la 45 de grade şi aduceţi genunchii la piept. Împingeţi din nou picioarele, aducându-le la 45 de grade. Repetați mişcarea de 15 ori.

Podul de jos

569 20 4Stați întinsă pe spate cu genunchii îndoiţi şi cu mâinile relaxate pe lângă corp. Ţineţi genunchii strânşi unul de celălalt şi ridicaţi bazinul cât de sus puteți. Numărați până la cinci şi coborâți. Repetați mişcarea de 15 ori pe zi.

Foarfeca din genunchi

Stați cu palmele pe podea pe lângă coapse. Aveți grijă ca genunchii să fie pe aceeaşi linie cu mâinile, în timp ce vârfurile picioarelor sunt depărtate. Ridicați picioarele şi apropiați genunchii, încercând să rămâneți cu abdomenul încordat şi cu spatele drept. Repetați exerciţiul de 20 de ori.

Fluturele

Exerciţiul vă ajută să vă creşteţi flexibilitatea corpului. Stați în şezut cu tălpile lipite şi cu genunchii îndoiţi. Apropiați-vă tălpile picioarelor cât mai mult de bazin şi ţineți-le lipite cu mâinile. Încercați să vă mişcați picioarele îndoite în mişcarea fluturelui timp de 30 de secunde.