Main menu

header

600 20 1de Raluca Grințescu

Frica poate fi o problemă atunci când o lăsați să vă copleșească. Când îi permiteți fricii să stea în scaunul șoferului, trăiți într-o credință falsă că evitați disconfortul inevitabil ce intervine atunci când călătoriți în tărâmurile necunoscute din inima și din sufletul dumneavoastră. Însă, nu poate exista decât un final posibil: viața ajunge într-o fundătură. Este ușor să lăsați frica să vă paralizeze, însă puteți să vă împuterniciți să recunoașteți în mod conștient frica și apoi să experimentați ce stă sub ea. Iată câteva moduri de a elimina vălul subconștient de frică ce vă oprește de la a acționa în viață…

Identificați zona de confort

Ce vă face să vă simțiți inconfortabil? Scrieți toate detaliile pe o foaie de hârtie. Primul pas ca să depășiți aceste frici este să le etichetați.

Acționați

Dacă vă este greu să vă faceți prieteni, dar cu toate acestea vă doriți prieteni, ceva trebuie să cedeze. Acționați, chiar cu pași mici, propunându-vă să salutați trei persoane noi zilnic sau intrând într-un grup de persoane cu același tip de gândire. Nicio acțiune nu este prea mică sau prea mare, atât timp cât vă mențineți direcția și acționați. Pentru elementele menţionate este nevoie de implicare, ele nu se vor face de la sine.

Cultivați-vă curiozitatea

Puteți să închideţi ochii și să vă imaginaţi cum v-ați simți fără frici? Și asta pentru a depăși obstacolele pe care le-ați creat chiar dumneavoastră? Folosiți-vă curiozitatea pentru a vă imagina posibilitățile infinite de dincolo de granița fricii.

Găsiți un partener responsabil

Iată o realitate: cu toții avem frici pe care le-am depășit. Găsiți pe cineva în care aveți încredere că vă va ajuta să rămâneți responsabil atunci când vă confruntați cu fricile inconștiente. Stabiliți convorbiri zilnice sau săptămânale cu această persoană. Fiți complet transparent în legătură cu succesul, dar și cu problemele întâmpinate.

Dezvoltați o conexiune spirituală

Ce anume vă hrănește sufletul? Ce vă dă putere? Conectaţi-vă cu elementele spirituale din dumneavoastră care vă motivează să vă depășiți teama ce vă ține departe de la a vă trăi scopul.

Practicați recunoștința

Recunoștința este numită practică, deoarece, pentru majoritatea dintre noi, nu este o a doua natură, mai ales atunci când suntem plini de frică. Energia expansivă a recunoștinței vă va ajuta să desfaceți modelele mentale de a vă simți victime și fără putere de a acționa.

Umpleți-vă de curaj

Când sunteți gata să transmutați frica și să o transformați în forță, aveți nevoie de curaj. Pentru a cultiva curajul, înconjurați-vă de oameni care au privit frica în față și au mers înainte indiferent de situație.

Fiți cinstiți cu voi înșivă

Majoritatea oamenilor nu recunosc de ce anume le este frică. Stați în liniște și accesați adevărul legat de cele mai mari frici pe care le aveți… și faceți primul mic pas. Amintiți-vă că meritați tot ceea ce este mai bun în viață.

Lipsa de frică este o combinație dintre vulnerabilitate și curaj. Aveți nevoie de vulnerabilitate pentru a cere ajutor și de curaj pentru a crea o strategie și a acționa