Main menu

header

623 27 10de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Designerii de mobilier din toată lumea se întrec în a oferi publicului idei de mobilier pentru confortul casei care uneori depășesc orice imaginație.

Canapeaua antistres

623 27 1Există la dispoziția celor interesați o canapea care poate fi și extraordinar de confortabilă, dar și multifuncțională. La fel de bine se poate sta la televizor sau la o șuetă cu amicii, dar, mult mai interesant, se poate transforma într-un spațiu de exerciții - uneori chiar de descărcat furia, după cum arată cei care au creat-o. Așadar, la nevoie, de la o piesă ultramodernă dedicată relaxării, canapeaua poate deveni pe loc utilă pentru Pilates sau pentru kickboxing!

Masă solidă și sofa confortabilă

623 27 2O altă canapea ingenios desenată și construită se poate transforma în timp foarte scurt într-o... masă confortabilă. Plecând de la ideea colțarelor de bucătărie, această canapea poate deveni instantaneu un loc de relaxare și de stat în fața televizorului, pentru ca imediat, dintr-o singură mișcare, să devină o masă ademenitoare, cu o mulțime de perne confortabile în jur... pernele care au servit și posturii de canapea, firește.

Scaunul de sub... scaun

623 27 4Pentru amatorii de minimalism, ca și pentru cei care în general nu suportă aglomerările de mobilier, designerii au venit cu un model de scaun cu totul ieșit din comun: piesa pare unul, dar în interior există încastrat un al doilea scaun, astfel încât pe spațiul ocupat de unul se află în realitate... două. Piesa nu este doar frumoasă, ci și multifuncțională - în orice moment se poate transforma într-un spațiu în plus față de scaunul pe care v-ați așezat, numai bun pentru paharul cu vin.

Chiuveta pliabilă, de câțiva centimetri

623 27 5Aveți o baie minusculă sau o toaletă de serviciu în care doriți neapărat să montați o chiuvetă? Iată și soluția: în interiorul unui dulăpior de mici dimensiuni se poate ascunde un lavoar care asigură strictul necesar pentru spălatul mâinilor. Pe cât este de mic, pe atât este de eficient acest obiect - poate ascunde chiar și un spațiu în care să țineți un prosop, fiecare centimetru fiind utilizat la maximum. În plus, se poate... plia!

Bucătăria care se încastrează într-un dulap

623 27 6Tot pentru iubitorii concentrărilor de mobilier și celor cărora le place inspirația pentru spațiile mici a fost inventată o bucătărie care se închide ca un șifonier. Incredibil, dar adevărat, designerii au imaginat mobilier, ustensile și etajere, plus aragazul necesar, mai exact tot ce este nevoie pentru ca o persoană să-și poată pregăti un prânz delicios. Apoi poate închide complet acest spațiu, care va arăta ca un dulap și atât!

Biroul versatil

623 27 7O piesă deosebit de versatilă este mobila care se poate transforma din masă în birou pentru laptop într-o secundă. Mai exact, dacă aveți nevoie să luați o cină frugală, se pretează perfect acestui scop. După aceea, dacă doriți să lucrați, nu este nevoie de altceva decât s-o întoarceți și ați obținut spațiul de lucru. Iar dacă vreți să citiți sau să scrieți ceva, ori pur și simplu să priviți pe fereastră, tot ce trebuie să faceți este să trageți un scaun lângă această piesă deosebită.

Sufrageria pe roți

623 27 8O întreagă sufragerie vă stă la dispoziție în dimensiunile unui... dulap. Mai exact, puteți avea în cel mai minimalist spațiu cu putință două aplice pentru cea mai bună lumină, un fotoliu cu sprijin pentru picioare în cazul în care sunteți la ora de lectură, o minibibliotecă aferentă și, mai mult, un loc în plus pentru o persoană. Tot acest angrenaj este montat pe rotile, astfel încât sufrageria mobilă poate dispărea într-o clipă în altă cameră, lăsând loc unei alte întrebuințări a încăperii.

Spațiul de lucru din servanta vintage

623 27 9Aveți în dotare o piesă de mobilier vechi, prețioasă, cu valoare sentimentală, căreia nu-i prea găsiți locul și întrebuințarea în jur? Ideea designerilor de a imagina un spațiu de birou ultramodern în interiorul unei asemenea piese ar putea să vă dea idei. Orice servantă vintage se poate transforma în locul din care țineți legătura cu lumea prin tehnologia mileniului trei; nu lipsește decât un scaun potrivit, o recondiționare de calitate și efectul este garantat.

„Identificarea nevoii este primul pas spre design“ (Charles Eames, arhitect)

Biblioteca... înconjurătoare

Din gama celor mai inspirate modele de spații de lectură care nu înseamnă neapărat o bibliotecă impozantă, ci un loc intim și confortabil, face parte și modelul în formă de cerc aproape închis; aceasta vă înconjoară cu cărți, creând o atmosferă delicată și în același timp furnizând un confort neașteptat de la acest tip de așezare în spațiu. Și totuși, cititorul se poate delecta în liniște cu o carte bună, înconjurat, fermecător, de alte volume.

Toboganul direct din dormitor

Poate unul dintre cele mai inspirate mijloace de a coborî la micul dejun este cu ajutorul unui tobogan care vine de sus, din dormitor, pentru ca dumneavoastră să puteți ateriza direct în living. Fie că doriți să ajungeți în spațiul de relaxare de lângă șemineu, fie că doriți să vă beți cafeaua în fața priveliștii unei dimineți superbe, toboganul care vine direct din dormitor vă scutește de grija scărilor...