Main menu

header

639 31 1de Valeria Roman

A fost dintotdeauna o mare provocare pentru designeri ca piesele create de ei să se ridice la nivelul așteptărilor celor care le calcă pragul. Printre materiale colorate, dantelă, ață, nasturi și foarfece am găsit-o pe Georgiana Moga, tânăra care, fără să aibă studii de fashion, a îmbinat atât de bine texturile și nuanțele, încât acum se laudă cu o listă impresionantă de comenzi. Dar Georgiana și al său „Huma Design”, „bebelușul” care a împlinit-o în carieră, nu au vrut să se împrietenească încă de la început. Și asta pentru că inspirația în materie vestimentară a tinerei nu avea susținere în domeniu. Așa se face că ea este absolventă a Facultății de Finanțe-Bănci, dar, cum nu s-a regăsit niciodată aici, s-a apucat de croitorie. A plecat la drum împreună cu o prietenă, Eliza Talle, iubitoare și ea de frumos şi de modă. Interesant este că Georgiana a încercat să satisfacă toate cerințele și, cum multe potențiale cliente s-au plâns că nu pot ajunge la atelier, tânăra, împreună cu una dintre croitorese, a mers direct la locurile de muncă ale femeilor interesate, pentru a le lua măsurile și a stabili materialul și modelul care urmează să aducă acel plus de eleganță. Despre ce se poartă în vara aceasta fierbinte și ce materiale și modele vestimentare sunt cel mai indicate când temperaturile ne fac viața un calvar am discutat cu Georgiana Moga.

„Multe materiale parcă îmi «vorbesc» şi îmi spun ce să creez din ele”

639 31 2- Care este culoarea-vedetă a sezonului estival?

- În continuare cred că trebuie să purtăm culorile în care ne simţim bine şi care ne reprezintă, dar cu siguranță culorile sezonului sunt cele pastelate. Vorbim despre roz pal, bleu, bej. La mare căutare pentru această vară sunt materialele cu motiv floral, imprimeu „așezat” pe una dintre aceste culori-vedetă.

- Mai sunt totuși la modă imprimeurile? Care anume şi pentru ce articole vestimentare?

- Imprimeurile sunt foarte la modă în această vară, în mod special, după cum spuneam, cel mai în vogă sunt materialele înflorate şi vaporoase. Se poartă pantaloni, sacouri, bluze şi rochii din aceste materiale.

- Ce materiale alegi pentru piesele din atelierul tău?

- În general, aleg materiale din fibre naturale, ţin cont de tendinţe, dar şi de ce simt în acel moment. Multe materiale parcă îmi „vorbesc” şi îmi spun ce să creez din ele.

„O rochie din mătase cu motive florale te scoate din încurcătură”

639 31 3- Care este ţinuta casual ideală pentru o zi toridă de vară?

- Depinde unde mergem şi în ce domeniu lucrăm. Îmi plac foarte mult rochiile feminine, din materiale uşoare şi foarte confortabile. O rochie din mătase vaporoasă cu motive florale căreia poţi să-i asortezi o curea în talie, împreună cu pantofi stiletto mi se pare o ţinută pentru birou sau aceeaşi rochie cu sandale joase, o pălărie de soare şi o geantă lejeră. Deci o rochie versatilă, care te scoate din încurcătură.

- Ce părere ai despre cămăşile supradimensionale mixate cu pantaloni ce seamănă cu cei de sport şi pantofi stiletto?

- După părerea mea, ţinuta formată din cămăşi supradimensionale împreună cu pantalon sport şi pantofi cu toc nu este feminină şi nu pune în valoare. Îmi plac foarte mult cămăşile, dar asortate la jeans, fuste sau pantaloni conici.

- Cum se combină piesele din punct de vedere al accesoriilor?

- Pentru accesorii supradimensionale trebuie să purtăm ţinute simple şi să lăsăm accesoriul să iasă în evidenţă.

„Le conving pe cliente să mergem pe croieli care să le avantajeze silueta”

639 31 4- Pentru ce fel de modele optezi în atelierul tău? Croieli simple sau mai sofisticate?

- În atelierul nostru fac ţinute pentru toate siluetele, evenimentele şi dorinţele clientelor. Optez întotdeauna pe calitate şi încerc să conving clientele să mergem pe croieli care le avantajează. Pentru rochiile de zi prefer simplitatea, dar, bineînţeles, cu un detaliu care să le scoată în evidenţă. Iar pentru seară... las imaginaţia să creeze.

- Dantela a fost tot timpul la mare căutare. Pe ce loc se află acum în topul preferinţelor tale, ca materiale cu care lucrezi?

- Dantela se va purta întotdeauna. Personal, nu o prefer, dar o folosesc doar pentru clientele care o adoră. În schimb, îmi plac aplicaţiile de dantelă foarte fină pe mătase.

„Mă gândesc la o colecție de costume de baie”

- Ce poţi să spui despre costumele de baie din acest sezon?

- În acest sezon se poartă costumele de baie din două piese, dar şi cele întregi. Culorile puternice sunt foarte la modă pentru costumele de baie, dar, bineînţeles, şi cele cu imprimeuri florale.

- Faci și costume de baie la comandă?

- Nu am făcut costume de baie până acum, dar cum „Huma Design” este la început de drum, totul este posibil. Mă voi gândi la o colecție de costume și de accesorii pentru plajă și piscină.

„Pentru rochiile de zi prefer simplitatea, dar cu un detaliu care să le scoată în evidenţă“

Idei vestimentare pentru evenimente cu ştaif

- Dar pentru cocteil? Ce recomanzi dacă ar fi să faci un top cinci?

- Rochie din mătase neagră, lungă, sirenă, cu bretele subţiri şi accesorizată cu lanţuri de mai multe dimensiuni, împreună cu o sanda fără toc; pantalon conic alb, împreună cu un top pe un umăr, cu o floare-fantezie foarte mare pe acelaşi umăr, iar ca încălţări, o pereche de sandale aurii cu toc foarte înalt; rochie conică mulată, cu fermoar pe tot spatele, purtată cu pantofi stiletto; fustă conică din paiete argintii, împreună cu o cămaşă albă, bărbătească, deschisă până la decolteu şi cu pantofi nude stiletto; rochie corai conică, având volan pe un umăr şi sandale cu toc înalt.